ایران پرس- پاکستان اقدام هند را مبنی بر تقسیم کشمیر تحت کنترل این کشور به دو بخش مجزا محکوم کرد.

«محمد فیصل» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت، تغییر وضعیت در جامو و کشمیر توسط هند برخلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و توافق های دو جانبه بین هند و پاکستان است؛ از این رو اسلام آباد این تصمیم هند را رد می کند.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان افزود: جامو و کشمیر یک منطقه تحت مناقشه بوده که در سطح بین الملل مطرح است و تصمیم یکجانبه دهلی نو هرگز ماهیت اصلی این مناقشه را تغییر نخواهد داد.

محمد فیصل افزود: پاکستان از جهانیان می خواهد وضعیت کشمیر تحت کنترل هند از زمان لغو قانون خودمختاری این منطقه توسط هند را بررسی کنند و از حقیقت تبدیل کشمیر به یک زندان بزرگ و نقض مداوم حقوق بشر دراین منطقه پرده بردارند.آنچه پاکستان بدان معترض شده است اقدام تازه دهلی نو در منطقه کشمیر تحت کنترل هند است. دولت هند روز پنج شنبه 31 اکتبر کشمیر تحت کنترل این کشور را به دو بخش «جامو و کشمیر» و «لداخ» تقسیم کرد.

طبق این تصمیم، هر دوی این بخش ها حکمرانانی خواهند داشت که دولت دهلی نو آنها را منصوب می کند و به صورت مستقیم زیر نظر هند اداره خواهند شد.

این تصمیم در ادامه تصمیم سه ماه پیش دهلی نو است که خودمختاری و امتیازات ویژه این منطقه را لغو کرد. دولت کنونی هند بر این باور است که سیاست سنتی هند در مناقشه کشمیر جواب نداده و منجر به فروکش کردن اعتراضات کشمیری ها و همراه شدن آنها با دولت مرکزی نشده است.

مودی برای تغییرات در نحوه اداره کشمیر تحت کنترل هند متوسل به زور می شود

از همین رو دولت «نارندرا مودی» به زعم خود با تغییرات گسترده در نحوه اداره کشمیر تحت کنترل این کشور و با استفاده از زور می خواهد آرزوی دیرینه دهلی نو در کشمیر را جامه عمل بپوشاند.

یکی از مهمترین سیاستهایی که دولت هند با تصمیمات جدید بستر لازم را برای اجرای آن فراهم  کرد،‌ کوچاندن هندو ها به این منطقه و تغییر در ترکیب جمعیتی کشمیر است.

همه این تصمیمات از لغو خودمختاری تا لغو امتیازات ویژه و حالا تقسیم کشمیر تحت کنترل هند به دومنطقه،‌ مخالف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است که بر حق تعیین سرنوشت مردم کشمیر صحه گذاشته است.

هشدار بازیگران جهانی و منطقه ای درباره پیامدهای تصمیمات دهلی نو

بعلاوه آنطور که پاکستان نیز می گوید، تصمیمات دهلی نو خلاف توافقات دوجانبه درباره کشمیر است. البته نه تنها پاکستان که بسیاری از بازیگران جهانی و منطقه ای از جمله چین نیز درباره پیامدهای تصمیمات دهلی نو هشدار داده اند.

در سه ماه گذشته کارشناسان و تحلیل گران زیادی نیز درباره تصمیمات تنش زای هند درباره کشمیر اظهار نظر کرده اند.

«متئو کلایفیلد» Matthew Clayfield در پایگاه اینترنتی دیلی بیست dailybeast نوشت: تصمیمات دولت هند درباره کشمیر می تواند منجر به فوران دوباره خشونتها در این منطقه ناآرام شود.

همزمان که هند نظامیانش را به کشمیر انتقال داده و رهبران مردمی این منطقه را در بازداشت خانگی گذاشته، دسترسی به اینترنت را نیز تقریباً در تمام آنجا قطع کرده است به نحوی که هنوز شاید تعداد زیادی از کشمیریها دقیقا نمیدانند که چه سیاستهایی از جانب هند برای منطقه آنها اعلام شده است. در عین حال دورنماهای بلندمدتی که هند برای این منطقه در نظر گرفته غم انگیزتر است. 

رفتار سرکوبگرانه دولت هند در کشمیر در حدود سه ماه گذشته، برقراری حکومت نظامی در این منطقه و قطع خطوط ارتباطی کشمیر با خارج نشانه های آشکاری است که نشان می دهد مخالفت افکار عمومی در کشمیر با تصمیمات یکجانبه، برای دهلی نو پوشیده نیست.

در چنین شرایطی باید گفت که اصرار دولت نارندرا مودی بر ادامه این سیاست تهاجمی اش در کشمیر می تواند برای دهلی نو دردسرساز شود . علاوه بر مخالفت ساکنان کشمیر با تصمیمات هند ،‌ اعتراض چین و پاکستان به تقسیم کشمیر نیز از مسیر پر دست انداز پیش روی هند حکایت دارد.

نویسنده: محمود بلنداختر

133/118

بیشتر بخوانید:

تاکید وزیر امور خارجه پاکستان بر حمایت از مردم کشمیر تحت کنترل هند

تظاهرات هزاران پاکستانی در حمایت از مردم کشمیر

درگیری بین نیروهای مرزبانی هند و پاکستان در خط کنترل کشمیر