"گنگ شوانگ" Geng Shuang در پکن به خبرنگاران گفت: چین از آمریکا می خواهد هرگونه فروش تسلیحاتی و ارتباط نظامی با تایوان را در هر شکل آن متوقف کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین افزود، پکن قاطعانه با فروش چنین محموله های تسلیحاتی به تایوان ازسوی آمریکا مخالف است و با این روند مقابله می کند.
وی هشدار داد، اقدامات آمریکا درحمایت از تایوان منطقه را به خطر می اندازد و نقض اصل چین واحد محسوب می شود.
جزیره تایوان درخواست کرده بود که بیش از 60 فروند جنگنده اف 16 از آمریکا خریداری کند و دولت آمریکا نیز این درخواست را تصویب کرد این درحالی است که چین شدیداً مخالف فروش تسلیحات و یا هرگونه همکاری نظامی کشورهای خارحی با جزیره تایوان است.
برنامه آمریکا برای فروش تسلیحات به تایوان مسئله ای است که در سال های اخیر یکی از چالش های عمده بین پکن و واشنگتن است.
اگرچه در دولت های سابق آمریکا همواره ماهیت سیاست این کشور در قبال تایوان برای دولت پکن به دلیل نقض اصل چین واحد حساسیت برانگیز بود اما در دوره "دونالد ترامپ" رئیس جمهور کنونی آمریکا این حساسیت به دلیل تقویت رویکرد تهاجمی در سیاست خارجی کاخ سفید به طور مضاعف افرایش یافته است به خصوص آنکه ترامپ در چارچوب راهبرد افزایش درآمد امنیتی مشتمل بر فروش تسلیحات و دریافت هزینه از کشورهایی که خواهان قرار گرفتن در چتر امنیتی آمریکا هستند بدون توجه به آثار اجرای چنین راهبردی در نظام های امنیتی منطقه ای و بین المللی صرفا تامین درآمد از چنین مسیرهایی را مورد توجه قرار داده است البته باید توجه داشت که رئیس جمهور آمریکا در مواجهه با مسئله فروش تسلیحات به تایوان علاوه بر افزایش سهم فروش شرکت های سازنده تسلیحات در بازارهای بین المللی از این ابزار برای اعمال فشار سیاسی و تجاری علیه پکن نیز استفاده می کند.
با توجه به اینکه آمریکا از ابتدای سال 2018 جنگ تجاری گسترده ای را ضد چین آغاز کرده و تاکنون چند دور گفت وگو بین دو کشور برای پایان این جنگ تجاری بی نتیجه بوده است، این گمانه مطرح است که کاخ سفید درصدد است با فشارهای سیاسی بر پکن در مسائل حساسیت برانگیز از جمله مسئله تایوان و دریای چین جنوبی چین، دولت چین را به پذیرش خواسته های واشنگتن در چارچوب برنامه های جدید تجاری واشنگتن وادار کند.
کاخ سفید از چین می خواهد که شرکت های چینی فعال در آمریکا تعداد کارمندان چینی خود را محدود و به جای آن از کارمندان آمریکایی استفاده کند وهمچنین شرایط لازم برای ورود شرکت های آمریکایی در بازار چین را بدون اعمال سیاست های حمایت گرایانه داخلی فراهم کند که مقامات پکن حاضر به تامین خواسته های ناعادلانه و غیررقابتی آمریکا نشده اند به ویژه آنکه آمریکا از سال گذشته با اعمال تعرفه های سنگین بر واردات فولاد و آلومینیم از چین، محدودیت گسترده ای برای شرکت های چینی وضع کرده است.
با توجه به اینکه تایوان در خط قرمز چین قرار دارد بعید نیست که چین حاضر شود در قبال توقف برنامه فروش تسلیحات به تایوان از سوی کاخ سفید، به برخی خواسته های تجاری واشنگتن پاسخ مثبت بدهد.
نویسنده:محمدرضا عسگری
117
بیشتر بخوانید:
هشدار چین به آمریکا؛ در امور پکن دخالت نکنید
هشدار چین به استقلال طلبان تایوان
ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان
شکایت شرکت چینی هواوی از آمریکا/ تحلیل