تارنمای شبکه «اسکای نیوز» استرالیا امروز دوشنبه به نقل از مرکز حقوق بشر این کشور اعلام کرد، نرخ زنان زندانی بومی استرالیا نزدیک به 250 درصد افزایش یافته است و این یک رکورد محسوب میشود.
زنان بومی حدود 34 درصد از جمعیت زنان زندانی در استرالیا را تشکیل می دهند.
به گفته «ویکی روچ» یک زندانی سابق که اکنون به مدافع زنان بومی زندانی و کودکان آنان تبدیل شده است، زندانبانان، زنان بومی را کتک می زنند که این موضوع روی کودکان آنان نیز تاثیر منفی می گذارد.
به گفته وی 80 درصد از زندانیان زن بومی دارای فرزند هستند.
عدم تلاش دولت استرالیا برای حل مشکلات بومیان
برخورد با بومیان استرالیا سابقه دیرینه ای در این کشور دارد و این در حالی است که به رغم اعتراض محافل داخلی و بین المللی، دولت استرالیا نه تنها در جهت حل مشکلات بومیان این کشور حرکت نمی کند، بلکه همچنان سیاست پاکسازی انان را با اذیت و ازارشان ادامه می دهد.
عمده بومیان استرالیا در مناطق کویری و جزیره موسوم به «تنگه تورسن» زندگی می کنند که از حداقل امکانات زندگی محروم هستند.
به همین دلیل سازمان ملل نیز اخیرا از دولت استرالیا خواست در حفاظت از زنان بومی این کشور در برابر خشونت ها تلاش کند.
بومی های استرالیا بخصوص ساکنان جزیره نشین تنگۀ تورس از لحاظ شاخص های اجتماعی و اقتصادی در سطح بسیار پایینی قرار دارند.
علاوه براین، احتمال اینکه زنان بومی استرالیا در نتیجۀ خشونت در بیمارستان بستری شوند، 34 برابر بیشتر از زنان غیربومی است و طبق اعلام سازمان ملل، کودکان غیر بومی نیز حدود 7 برابر بیشتر از سایر کودکان در استرالیا ممکن است با بدرفتاری یا بی توجهی روبرو شوند.
موضوع زندان زنان بومی استرالیا پس از آن در معرض توجه قرار گرفت که یک زن بومی استرالیایی سال 2014 به علت نپرداختن جریمه دستگیر شد و در زندان درگذشت.
بدرفتاری با بومیان استرالیا در حالی است که آنان از ساکنان اصلی قاره استرالیا هستند که هزاران سال پیش از جنوب آسیا به این منطقه مهاجرت کردند.
سیاست های پاک سازی نزادی دولت استرالیا
این در حالی است که به دلیل سیاست پاک سازی نژادی دولت استرالیا، بومیان حدود 228 هزار نفر از جمعیت 16 میلیون نفری این کشور را تشکیل می دهند.
آمار های رسمی دولت استرالیا نشان می دهد، بازداشت جوانان بومی در مقایسه با جوانان غیربومی 26 برابر بیشتر است.
در حالی که استرالیا خود را یکی از پیشرفته ترین کشورهای منطقه از نظر رفاهی و اشتغال می داند، حدود 40 درصد از بومیان این کشور با شیوه شکار زندگی می کنند و به طور عمده در مناطق دوردست سرزمین های شمالی، شمال استرالیای غربی و بخش شمالی «کویینزلند» ساکن هستند.
در مورد توزیع جغرافیایی جمعیت استرالیا، تنها حدود 12 درصد به بومیان تعلق دارد.
در سالهای اخیر بدرفتاری دولت استرالیا با مهاجرین غیر قانونی نیز به شدت افزایش یافته است و اخیرا دولت این کشور اعلام کرد، کمکهای مالی خود را به مهاجران غیر قانونی که هم اکنون در این کشور زندگی می کنند قطع می کند که بیانگر اوج بدرفتاری و خشونت دولت استرالیا با مهاجران و غیر بومیان این کشور است که نقض حقوق بشر در استرالیا را به وضوح نشان می دهد. 116/112
بیشتر بخوانید:
تظاهرات در اعتراض به شکنجه بومیان در زندان های استرالیا
نژادپرستی در استرالیا افزایش چشمگیر داشته است