ایران پرس - با تداوم بحران سیاسی در ونزوئلا به ویژه "جنگ برق" علیه مردم این کشور و تشدید تحرکات "خوان گوایدو" رهبر مخالفان برای تضعیف دولت، "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور ونزوئلا اقداماتی را به منظور تثبیت اوضاع و تحکیم دولت این کشور انجام داده است.

در این راستا رئیس جمهور ونزوئلا با هدف تشکیل کابینه‌ای کارآمدتر، خواستار استعفای همه وزرای دولت خود شد. 

"دلسی رودریگز" معاون رئیس جمهور ونزوئلا در پیامی توئیتری اعلام کرد، مادورو از کل کابینه خواسته با هدف بازسازی عمیق و تقویت دولت و همچنین محافظت از سرزمین پدری علیه هرگونه تهدیدی، از سمت خود استعفا کنند.

این تغییرات به دنبال تقریبا یک هفته خاموشی در ونزوئلا اتفاق می‌افتند که باعث شد این کشور نفتی در تاریکی فرو برود. ونزوئلا از طرفی با فروپاشی اقتصادی ناشی از ابرتورم، کمبود مواد غذایی و دارو و مهاجرت گسترده روبرو است.

مادورو علت خاموشی‌ها را حمله سایبری آمریکا و خرابکاری مخالفان داخلی اعلام کرده است. رئیس جمهور ونزوئلا هفته گذشته در سخنرانی خود در جمع هوادارانش در کاراکاس، ایالات متحده را به «جنگ برق» متهم و قطعی غیرعادی جریان برق را نتیجه دخالت عوامل امپریالیسم توصیف کرده بود.

در 23 ژانویه و اندکی پس از برگزاری مراسم تحلیف مادورو به عنوان رئیس جمهور برآمده از رای مردم این کشور، "خوان گوایدو" رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهور خودخوانده این کشور اعلام کرد. آمریکا، کانادا و تعدادی از کشورهای همپیمان با واشنگتن گوایدو را به رسمیت شناختند.

این در حالی است که روسیه، چین، مکزیک، کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی، ترکیه، ایران، صربستان، سوریه و چندین کشور دیگر در سراسر جهان حمایت خود را از دولت منتخب ونزوئلا اعلام کرده و خواستار عدم مداخله قدرت های خارجی در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین شدند.

در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان از ریاست‌جمهوری مادورو در ونزوئلا حمایت می کنند، اما واشنگتن رویکرد تهدید دیگر کشورها را به منظور وادار کردن آنها به پیروی از سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا در پیش گرفته است.

دولت ترامپ رویکرد تشدید تحریم ها علیه ونزوئلا را با هدف تضعیف دولت و افزایش فشارها بر مردم این کشور در پیش گرفته است.

"الیوت آبرامز" نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ونزوئلا روز سه‌شنبه 12 مارس طی یک کنفرانس خبری گفت: «ما در روزهای آینده تحریم‌های بسیار شدیدی از جمله تحریم‌های جدید علیه مؤسسات مالی [طرف معامله دولت ونزوئلا] را به تحریم‌های کنونی خود علیه دولت مادورو خواهیم افزود.

آمریکا در هفته‌های اخیر فشارهای خود علیه دولت قانونی ونزوئلا را به‌شدت افزایش داده است تا شاید از این طریق "نیکلاس مادورو" را وادار به کناره‌گیری کرده و "خوان گوایدو" را بر مسند قدرت بنشاند.

با این حال نیکلاس مادورو بارها تأکید کرده است که تسلیم فشارهای آمریکا و متحدانش نخواهد شد و از جایگاه قانونی خود کناره‌گیری نخواهد کرد.

سازمان ملل متحد نیز ضمن مخالفت با هرگونه مداخله نظامی در ونزوئلا بر لزوم اتخاذ راه حل های سیاسی مبتنی بر گفت وگو در این کشور تاکید کرده است.

از دیدگاه کشورهای مخالف مداخله آمریکا مانند روسیه، دولت ترامپ قصد دارد تا هر چه زودتر به اصطلاح کار ونزوئلا را تمام کند تا در گام های بعدی به براندازی دیگر دولت های چپگرای آمریکای لاتین به ویژه نیکاراگوئه و کوبا بپردازد.

114/117

نویسنده: میرطاهر

بیشتر بخوانید:

اعتراض فعالان ضد جنگ در واشنگتن علیه مداخلات آمریکا در ونزوئلا

گزارش: ادامه خاموشی‌ها در ونزوئلا و تظاهرات مردم کاراکاس علیه اقدامات خرابکارانه خارجی

تشدید اقدامات براندازانه گوایدو علیه مادورو/ تحلیل

طرح اتهام علیه گوایدو به دلیل خرابکاری در شبکه برق ونزوئلا