قرار گرفتن نام گروه ارتش آزاد بلوچستان در لیست سیاه دولت آمریکا از درخواست های قدیمی دولت پاکستان از کاخ سفید بود که مقامات واشنگتن به آن توجه نمی کردند.
دولت آمریکا ضمن تحریم گروه ارتش آزاد بلوچستان از شهروندان این کشور خواسته است هیچ گونه ارتباطی با اعضای این گروه نداشته باشند.
اقدام واشنگتن در قرار دادن نام گروه تروریستی ارتش آزاد بلوچستان در لیست سیاه خود درحالی است که آمریکا در برخورد با تروریسم مواضع کاملا دوگانه ای دارد.
برخورد ابزاری آمریکا با پدیده تروریسم
آمریکا با برخورد ابزاری با تروریسم ضمن ایجاد فضای دو گانه در مواجهه با پدیده افراط گرایی، نوعی بازی سیاسی در این خصوص در عرصه بین المللی براه انداخته است. مقامات کاخ سفید دراین چارچوب با تقسیم تروریسم به خوب و بد عملا از تروریسم خوب برای اعمال فشار بر کشورهای مستقل و مخالف سیاست های آمریکا درعرصه بین المللی استفاده می کند.
سردار "محمد رحیمی" کارشناس سیاسی در افغانستان در اینباره گفت: آمریکا از یکسو برای تحقق اهداف خود در منطقه غرب آسیا از گروه تروریستی داعش حمایت می کند و از سوی دیگر پس از کشته شدن خبرنگار آمریکایی توسط نیروهای داعش برای جلب نظر افکار عمومی کشورش با این گروه وارد جنگ می شود.
آمریکا همچنین در خصوص قرار دادن نام گروه های افراطی در لیست سیاه خود کاملا سیاسی عمل می کند و از این ابزار برای وادار کردن دیگر کشورها به همراهی با کاخ سفید و یا اعمال فشار بر آنان استفاده می کند.
آمریکا که از سال 2004 و بنا به عوامل مختلف وارد چالش جدی در روابط خود با پاکستان شده است، تاکنون با ابزار کاهش و توقف کمک های مالی و نظامی موفق به وادار کردن اسلام آباد به کمک به برنامه های خود در افغانستان نشده است.
این گمانه مطرح است که اقدام جدید آمریکا درگنجاندن نام گروه ارتش آزاد بلوچستان در لیست سیاه خود اقدامی سیاسی با هدف ارائه امتیاز به پاکستان برای کمک به خارج شدن واشنگتن از بحران عمیق در جنگ افغانستان و توقف کارشکنی در مسیر برنامه های کاخ سفید در این کشور است.
رفتار دولت آمریکا درچارچوب استفاده ابزاری از تروریسم و قرار دادن گروه های افراطی در لیست سیاه، با نمونه هایی از دوگانگی آشکار همراه بوده است.
به عنوان مثال برغم انکه گروهک تروریستی مناققین مرتکب جنایات بیشمارعلیه مردم ایران شده و هزاران نفر را در جریان عملیات های تروریستی خود به شهادت رسانده است نه تنها به گنجاندن نام منافقین در لیست سیاه اقدام نکرده بلکه از اقدامات آنان به شیوه های مختلف از جمله ملاقات با سران آنها حمایت می کند.
آمریکا در مسئله فلسطین نیز با وجود تروریسم دولتی که از سوی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین در حال اعمال است اما نام جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) که با حملات جنایاتکارانه اسراییل مقابله می کند را در لیست سیاه قرار داده است.
تداوم سیاست دوگانه آمریکا در مسئله تروریسم موجب شده تا پدیده افراط گرایی با حمایت کاخ سفید بیش از گذشته امنیت و ثبات در مناطق مختلف جهان به مخاطره بیفتد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116/118
بیشتر بخوانید:
هشدار پاکستان به آمریکا / تحلیل
وزیر امور خارجه پاکستان: همراهی با آمریکا اشتباه بزرگی بود / تحلیل