ایران پرس- با تداوم بحران سیاسی در ونزوئلا و افزایش تحرکات «خوان گوایدو» رهبر مخالفان و رئیس جمهور خود خوانده برای تشدید بحران‌، تلاش دولت آمریکا برای تغییر اوضاع در این کشور شدت گرفته است.

واشنگتن در حال حاضر بر استفاده از ابزارهای اقتصادی علیه دولت چپگرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهور این کشور تمرکز کرده و در این راستا دارایی‌های ونزوئلا را در آمریکا مصادره کرده است.

شرکای اروپایی واشنگتن نیز رویه مشابهی را در پیش گرفته و اموال و دارایی‌های دولت ونزوئلا را در اروپا توقیف کرده اند.

این مساله واکنش ونزوئلا را موجب شده است. در این راستا «دلسی رودریگز»، معاون رئیس‌ جمهور ونزوئلا اعلام کرد که کاراکاس با هدف حراست از دارایی‌های خود در خارج از مرزها، اقدام‌های حقوقی را آغاز کرده است.

رودریگز گفت: «ونزوئلا تدابیر حقوقی مشخصی را در اروپا آغاز کرده است. حساب‌های ونزوئلا در آنجا مسدود شد و برای حمایت از دارایی‌های کشور به ویژه در موضوع طلا‌های به سرقت رفته از بانک بریتانیا، وکلایی را به کار گرفته ایم.»

هدف غربی‌ها از تشدید فشارهای مالی و اقتصادی علیه دولت چپگرای ونزوئلا و توقیف دارایی‌های آن ، در تنگنا قرار دادن و ناتوان ساختن کاراکاس برای پرداخت حقوق کارکنان دولت و ارتش و تامین نیازهای ضروری مردم این کشور است.

گمان واشنگتن و شرکای اروپایی آن این است که بدین ترتیب نارضایی‌ها در ونزوئلا روند افزایشی گرفته و این مساله به تلاش کلی آمریکا برای براندازی نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا کمک مهمی خواهد کرد .

ضمن این که واشنگتن بخشی از دارایی‌های مصادره شده ونزوئلا را برای تامین هزینه‌های مخالفان و کمک به گسترش ناآرامی‌ها در این کشور در اختیار خوان گوایدو  قرار داده است.

به نظر می رسد با تداوم بحران سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا‌، فشارهای غرب برای تغییر اوضاع این کشور در راستای اهداف خود در حال افزایش است.

پس از اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن گوایدو، رهبر مخالفان به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا ، اروپا نیز اقدام مشابهی انجام داد.

در این راستا «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه در بیانیه‌ای از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا حمایت کرد.

«موگرینی» در این بیانیه خواستار تضمین آزادی و امنیت «گوایدو» شد و ادعا کرد: هرگونه اقدام علیه رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، از سوی جامعه بین‌الملل به‌ شدت محکوم خواهد شد.

 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در عین حال اذعان کرد، حل و فصل بحران ونزوئلا تنها از طریق راهکارهای سیاسی، دموکراتیک و مسالمت‌ آمیز امکان‌ پذیر خواهد بود.

اذعان موگرینی به موثر بودن راه حل سیاسی برای حل بحران کنونی در ونزوئلا با اقدام آن در به رسمیت شناختن گوایدو به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا مغایرت دارد. این اقدام اتحادیه اروپا نه فقط مداخله آشکار و غیرقانونی در امور داخلی ونزوئلا است، بلکه اقدامی برخلاف اراده مردم این کشور آمریکای لاتین محسوب می شود.

اتحادیه اروپا در حالی خواهان دموکراسی و برگزاری انتخابات در ونزوئلا است که هیچ توجهی به این مساله نمی کند که مردم ونزوئلا در مه 2018 در انتخاباتی آزاد و شفاف، مادورو را با 68 درصد آرای خود بار دیگر به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیدند.

اکنون غربی‌ها اعم از آمریکا و اروپا در راستای خواسته‌ها و اهداف خود تلاش می کنند، گوایدو را از طریق اعمال فشارهای سیاسی، اقتصادی به ونزوئلایی‌ها تحمیل کنند.

با این حال هزاران پویش مردمی در ونزوئلا در مخالفت با خواسته غربی‌ها و حمایت از مادورو شکل گرفته است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

141/118

بیشتر بخوانید:

دلسی رودریگز: توطئه‌های آمریکا در ونزوئلا شکست خورده است+ ویدئو

فعال صلح طلب آمریکایی: نمایندگان گوایدو کلاهبردارند