ایران پرس- یمنی ها در حالی پنجاه و پنجمین سالگرد آزادی کشورشان از اشغال بریتانیا را جشن می گیرند که امارات، جنوب این کشور را به اشغال خود درآورده است.

سایت الخلیج آنلاین در گزارشی دراین باره می نویسد، اشغال جنوب یمن از سوی امارات و ایجاد گروه های شبه نظامی که به جدایی شمال و جنوب این کشور کمک کرده و درترورها نقش داشته اند، شادی یمنی ها را به غم تبدیل کرده و دوره استعمار یمن را به آنها یادآوری می کند.

اخیراً امارات با هدف تسلط بر بنادر اصلی استان های جنوبی یمن، پایگاه های نظامی را در جنوب این کشور ایجاد کرده و گزارش های بین المللی نیز از ثبت موارد متعددی از نقض حقوق بشر در جنوب یمن، حکایت دارند.

اقدامات امارات در یمن سبب شده است تا مردم این کشور به نیروهای اماراتی به عنوان اشغالگرانی بنگرند که باید از یمن خارج شوند؛ چنانچه جنوب یمن صحنه تظاهرات گسترده مردمی علیه اشغال این کشور بوده است.

امارات با تشکیل شورای انتقالی، سعی دارد تا این شورا را جایگزین حکومت «مشروعی» کند که سعی در جلوگیری از بازگشت آن دارد.

تناقضات اشغال و جدایی

«عبدالرقیب الهدیانی» تحلیلگر سیاسی یمنی می گوید، سالگرد انقلاب 14 اکتبر با دو واقعیت موجود در استان های جنوبی یمن در تضاد است؛ اشغال جنوب یمن از سوی امارات و پیشنهادهای جدایی طلبانه ای که از سوی شورای انتقالی مطرح می شود.

به گفته الهدیانی، پس از پایان اشغال یمن از سوی بریتانیا، اکنون بخشی از خاک این کشور در اشغال امارات است؛ همچنین شورای انتقالی یمن با شعار جنوب عربی که بخشی از طرح بریتانیا و هدف از آن جدا کردن جنوب یمن از خاک اصلی این سرزمین بود، سعی در جدا کردن این منطقه دارد.

الهدیانی تصریح کرد، فریاد جدایی طلبی با شعار جنوب عربی، کاملا با اهداف انقلاب 14 اکتبر که با حمایت و کمک مردم شمال یمن، تحقق یافت، در تضاد است؛ چنانچه «غالب لبوزه» نخستین شهید انقلاب یمن و از ساکنان شمال این کشور بود.

وی افزود، در مقابل کسانی که از اشغال خاک یمن به نفع امارات حمایت می کنند و یا خواهان جدایی و تقسیم این کشور هستند، جایی برای برگزاری مراسم انقلاب 14 اکتبر وجود ندارد.

شکاف اجتماعی در میان یمنی ها از جمله اقدامات امارات در یمن

«یاسین التمیمی» تحلیلگر سیاسی یمنی نیز در این باره اظهار داشت، امارات به بهانه مقابله با کودتاگران و تروریسم و در سایه جنگ، اقداماتی را برای تقویت طرح جداسازی جنوب یمن از دیگر مناطق این کشور انجام می دهد.

التمیمی افزایش شکاف اجتماعی در میان یمنی ها و تقویت انگیزه جدایی در میان تشکیلات نظامی جدایی طلبی که تهدیدی برای کشور یمن به شمار می روند را از جمله اقدامات امارات در یمن دانست.

این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد، با وجود چالش های بسیاری که امارات در مقابل بهبود و عادی شدن اوضاع در یمن یکپارچه، ایجاد کرده است، اما ماموریت امارات برای تجزیه کشور یمن آسان و در دسترس نخواهد بود.

التمیمی با اشاره به عقیده مشترک مردم جنوب و شمال یمن مبنی بر نقش منفی امارات در این کشور و تلاش عربستان سعودی برای سرپوش نهادن بر این نقش و نیز اقدامات ریاض (استقرار نیروهای سعودی) در المهره، تصریح کرد، در میان مردم یمن یک جنبش گسترده ملی علیه امارات در حال شکل گیری است و این جنبش مبتنی بر تشکیل دولتی فدرال و احساس خشم شدید علیه اقدامات خطرناک امارات و ائتلاف سعودی علیه یمن است.

این تحلیلگر سیاسی یمن تاکید کرد، این جنبش ملی، باعث تقویت انقلاب جاوید یمن (26 سپتامبر و 14 اکتبر) شده و نیروهایی را که امارات برای ضربه زدن به وحدت یمن و تقویت جدایی این کشور ایجاد کرده است، تضعیف می کند.

ایجاد زندان ها و بازداشتگاه ها، ربوده شدن، شکنجه، قتل، ترور و شعله ور کردن درگیری های منطقه ای، همگی اقدامات امارات در یمن و دستاوردهای حضور این نیروها در جنوب این کشور است.

جنوب یمن به مدت 129 سال تحت اشغال بریتانیا قرار داشت؛ اما یمنی ها با مقاومت در برابر این اشغالگران توانستند در نوامبر 1967، جنوب کشورشان را آزاد کنند.

همه مردم یمن با اشغال کشورشان از سوی امارات مخالفند و این کشور نمی تواند در مقابل اراده ملت جنوب یمن بایستد

«فادی باعوم» از مسؤولان حراک جنوبی یمن، حضور امارات در یمن را اشغال خاک این کشور توصیف کرده و اظهار داشت، اماراتی ها در یمن با غرور رفتار می کنند.

باعوم با اشاره به این که اشغال جنوب یمن از سوی امارات طی چند ماه آینده پایان خواهد یافت، تصریح کرد، جنوب یمن بار دیگر به آغوش میهن بازگردانده خواهد شد و کسی نمی تواند اراده خود را به مردم یمن تحمیل کند.

به گفته باعوم، با توجه به تحولات اوضاع در استان های جنوبی یمن و تظاهرات و اعتراضات مسالمت آمیز مردمی علیه اماراتی ها، همه شواهد حاکی از آن است که اشغال جنوب یمن چندان به طول نخواهد انجامید.

این مسؤول حراک جنوبی یمن با هشدار درباره احتمال اقدام نظامی امارات برای سرکوب کسانی که با حضور نظامی این کشور در یمن مخالفت می کنند، تاکید کرد، همه مردم یمن با اشغال کشورشان از سوی امارات مخالفند و این کشور نمی تواند در مقابل اراده ملت جنوب یمن بایستد.

باعوم با تاکید بر این که با وجود تبلیغات امارات برای تقویت حضور خود در یمن، مردم این کشور با اشغالگری های ابوظبی مخالفند، تصریح کرد، امارات باید از یمن خارج شده و از رویارویی با مردم این کشور بپرهیزد؛ زیرا مردم یمن برای مقابله در برابر اشغالگران کشورشان، اراده ای قوی دارند.

مترجم: سیده زهرا محب احمدی

133/110

بیشتر بخوانید:

عربی 21: نشانه‌هایی از شکست طرح امارات در یمن

تحرکات تروریستی امارات در یمن/ تحلیل