کارکنان شرکت‌های بزرگ سایبری آمریکا، از مشارکت در سیاست‌های ضداسلامی و ضدمهاجرتی رییس جمهوری منتخب این کشور امتناع می‌کنند.

بیش از 200 کارمند شرکت‌های مهم سایبری از جمله شرکت‌های "آلفابت" Alphabet ، "توییتر" twitter و "سِلزفُرس" salesforce اعلام کردند با دولت دونالد ترامپ رییس‌جمهوری منتخب آمریکا برای ردیابی کاربران براساس دین آنها همکاری نمی‌کنند. این کارمندان، همچنین اعلام کردند که از مشارکت در اخراج دسته‌جمعی مهاجران غیر قانونی نیز امتناع می‌کنند.

اقدام شمار قابل توجهی از کارکنان شرکتهای سایبری در زمینه خودداری از همکاری با  دولت آینده آمریکا برای اجرای طرحهای ضد مهاجران و ضد مسلمانان، تحولی مهم در چارچوب آغاز مقابله با اقدامات دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که آشکارا تمایلات راست گرایانه افراطی و نژادپرستانه و اسلام ستیزانه دارد محسوب می شود.البته ترامپ از زمان مبارزات انتخاباتی‌اش بر سر مسائلی همچون نحوه برخورد با مساله مهاجران غیر قانونی، نظارت دولت و رمزگذاری داده‌ها با شرکتهای سایبری تنش‌هایی داشت.

با این همه پس از اینکه ترامپ در هفته‌های اخیر اعلام کرد که قصد استخدام افرادی را برای سمت‌های مهمی دارد تا به گسترش برنامه‌های نظارتی کمک کنند، این تنشها افزایش یافته است.

البته سران مسلمانان امریکا نیز موضع منفی در قبال طرحهای ترامپ برای افزایش نظارت بر مسلمانان اتخاذ کردهاند. در این راستا در اوایل دسامبر2016 بیش از ۳۰۰ نفر از سران مسلمانان آمریکایی به اظهارات و طرحهای اسلام ستیزانه ترامپ واکنش نشان دادند.

291 نفر از اعضای اصلی شورای روابط اسلام ـ آمریکا و همچنین ائمه جماعات مساجد، اساتید دانشگاه‌ها، فعالان و روسای گروه‌های اسلامی با انتشار نامه ای سرگشاده به رئیس جمهوری منتخب آمریکا از ترامپ و همه اعضای کابینه انتخابی او خواستند تا به قوانین آمریکا بویژه قانون اساسی این کشور احترام بگذارند.

نامه سران مسلمانان آمریکایی به ترامپ پس از آن انتشار یافت که اخباری مبنی بر تصمیم وی برای راه‌اندازی سیستم نظارت، کنترل و ثبت اطلاعات علیه مسلمانان منتشر شد.

مسلماً اجرای طرح ترامپ بدون همکاری شرکتهای بزرگ سایبری آمریکا امکان پذیر نخواهد بود.

در واقع با نزدیک شدن موعد ورود ترامپ به کاخ سفید یعنی 20 ژانویه 2017 ، نگرانیها در باره افزایش جو ضد اسلامی و اقدام علیه مسلمانان در آمریکا در بین مسلمانان این کشور شدت یافته است.

دلیل این مساله علاوه بر مواضع ضد اسلامی ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی، وعدههای اخیر وی در زمینه مقابله با مسلمانان و تشدید فشارها علیه آنها از جمله تشدید قوانین نظارتی علیه مسلمانان است.

بهانه ترامپ در این زمینه جلوگیری از شکلگیری تهدیدات تروریستی علیه آمریکاییها است. با این حال اعلام همراهی نکردن بسیاری از شرکتهای سایبری مهم آمریکا با ترامپ در اقدام علیه مسلمانان آمریکایی ضربه سختی به طرحهای غیر منطقی وی محسوب میشود که مسلماً بر مبنای رویکردی تبعیض آمیز صورت می گیرد.

البته این نخستین بار نیست که شرکتهای سایبری آمریکا از همراهی با دولت این کشور خودداری کرده و عملکرد آن را مورد انتقاد قرار میدهند. در آوریل 2015 شرکت بزرگ فن آوری رایانه ای "مایکروسافت" از دولت آمریکا به دلیل زیر پا گذاشتن حریم شخصی کاربرانش شکایت کرد.

به گفته مقامات این شرکت، دولت اوباما به ایمیل برخی کاربران این شرکت نفوذ کرده و محتوای آنها را مورد بررسی قرار داده و عملاً حریم خصوصی آنها را نقض کرده است. هم چنین در سال 2016 دعوای حقوقی بی سابقهای میان شرکت اپل و دولت آمریکا بر سر تلاش واشنگتن برای نفوذ به آیفون متعلق به یکی از مهاجمان حمله تروریستی سن برناندینو که در دسامبر 2015 رخ داد، بوجود آمد.

این اقدام دولت آمریکا از سوی مدافعان حقوق بشر به عنوان نقض حریم خصوصی شهروندان آمریکایی مورد انتقاد قرار گرفت.