در بخش مربوط به ایران در این قانون آمده که مسافرت و مهاجرت اتباع ایرانی به آمریکا، ممنوع است مگر آنکه فرد دانشجوی تایید شده در این کشور باشد که البته باید تحت مراقبها و نظارتهای شدید قرار بگیرد.
وزیر امور خارجه ایران در صفحه توئیتر خود در واکنش به این اقدام ترامپ نوشت:
«همدلی دروغین ترامپ برای ایرانیان، آنهم با قانون منع مهاجرتی جدید و توهینآمیزتر اوعلیه چنین شهروندان برجستهای، پوچتر از همیشه است.»
نگاهی به تحولات سیاسی در عرصه مناسبات ایران و آمریکا، مملو از خصومت ورزی های امریکا علیه ایران است که هر روز علنی تر می شود.
امریکا در چارچوب توهمات گذشته خود تصور می کند که می تواند ایران را به پذیرش شرایطی که مورد نظرش است؛ وادار سازد.
برای بسیاری این سوال پیش می آید که در پس این اقدامات خارج از عرف دیپلماتیک؛ دولت آمریکا چه اهدافی را دنبال می کند؟
شناسایی اهداف امریکا در این جریان سازی نیاز به رمز گشایی ندارد، چرا که امریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با ایران به دشمنی برخاست؛ زیرا انقلاب اسلامی ماهیت واقعی امریکا را به دنیا نشان داد و دست امریکا را از ایران کوتاه کرد.
اکنون نیز امریکا در دوره ترامپ با سناریوسازی های تکراری دو هدف را دنبال می کند:
1) ایجاد جبهه جدیدی از فشار بر ایران تحت اتهام تروریسم.
2) تسرّی این فضاسازی به سایر حوزه ها و اقدام علیه منافع ایران که تحت عنوان مطالعه موردی (case study) به دیگر حوزه ها از جمله موشک های بالستیک ایران ورود کرده است.
البته می توان اهداف دیگری را نیزدر این راستا گمانه زنی کرد.
به هر حال آمریکا با این سناریوها به جای پرداختن به علت اصلی مشکلات منطقه ؛به حاشیه سازی هایی برای تغییر صورت مسئله مشغول است.
در این چارچوب دولت ترامپ سعی دارد تصویری غیر واقعی از جمهوری اسلامی ایران ارایه کند که در سخنان سراسر دروغ وی در مجمع عمومی مشهود بود.
اما راهبرد ایران در مواجهه با امریکا چگونه خواهد بود؟
ظریف وزیر امور خارجه ایران در برنامه «جیپیاس» که روز یکشنبه از شبکه «سیانان» پخش شد، گفت:
"ایران با توجه به عملکرد ایالات متحده چندین گزینه از جمله «خروج از توافق» را در اختیار دارد. برنامه ما صلحآمیز باقی خواهد ماند، اما دیگر محدودیتهایی را که به صورت داوطلبانه پذیرفتهایم، نخواهیم پذیرفت."
روزنامه «نیویورک تایمز» اخیرا در گزارشی نوشت:
"ترامپ از مشاورانش خواسته است به نحوی گزارش بدهند تا وی بتواند ایران را به نقض بندهای توافق برجام متهم کند."
به نوشته این روزنامه، آمریکاییها به متحدان خود خبر دادهاند، خود را برای حضور در دور جدیدی از مذاکره با ایران آماده کنند، در غیر این صورت همانند خروج این کشور از توافقنامه آب و هوایی پاریس، منتظر خروج آمریکا از برجام باشند.
با توجه به همه این بدعهدی و رفتارهای غیر منطقی است که وزیر امور خارجه ایران گفت، می گوید؛ آنچه که ایالات متحده اکنون انجام میدهد، ثابت میکند که این کشور قابل اتکا نیست.
جمشید امین زاده
116/110
بیشتر بخوانید:
ممنوعیتهای جدید ترامپ چیست؟
ظریف: ابراز همدلی ترامپ با ایرانیان، توخالی تر از همیشه است