میرطاهر: سازمان دیده بان حقوق بشر، برخی از تدابیر اتخاذ شده توسط دولت بلژیک برای مقابله با تهدیدات تروریستی را موجب نقض حقوق بنیادین افراد دانست.

"دیده بان حقوق بشر" روز جمعه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: واکنش مقامات بلژیک به حملات تروریستی، در برخی موارد به نقض حقوق بنیادین انسان ها منجر می شود.

در این بیانیه تصریح شده، تصویب دستکم شش قانون ضد تروریستی در بلژیک از جمله قوانین اطلاعاتی - امنیتی، احتمال لغو تابعیت افراد دو ملیتی، سیاست منزوی سازی محکومان مرتبط با اقدامات ترویستی، رویکردی تحقیر آمیز، بی رحمانه و غیرانسانی محسوب می شود.

سازمان دیده بان حقوق بشر در پایان بیانیه خود تصریح کرده است، مبارزه با تروریسم و تدابیر اتخاذ شده نباید خدشه ای به دموکراسی و آزادی وارد کند.

بیانیه شدید اللحن دیده بان حقوق بشر به رویکرد کنونی دولت بلژیک در مساله مبارزه با تروریسم با توجه به اقدامات افراطی دولت این کشور که در قالب برخورد خشونت آمیز با متهمان به اقدامات تروریستی و نیز تصویب انواع قوانین برای مبارز ه با تروریسم نمود پیدا کرده مفهوم می یابد.

کما اینکه دیده بان حقوق بشر بیست وشش مورد اعمال خشونت از سوی نیروهای پلیس بلژیک در زمان تفحص و بازرسی از منازل مظنونان به اقدامات تروریستی را در این کشور ثبت کرده که ده مورد از این خشونت ها به زخمی شدن افراد منجر شده است.

با توجه به اینکه حمله مارس 2016 در بلژیک توسط افراط گرایان داعشی صورت گرفت، لذا اکنون لبه تیز اقدامات و موضع گیری های مقامات بلژیکی به بهانه مبارزه با تروریسم عملا متوجه مسلمانان شده است.

کما اینکه پس از وقوع حمله مارس 2016 "یان یامبون" وزیر کشور بلژیک در اظهاراتی اسلام‌هراسانه، مسلمانان این کشور را به حمایت از حملات تروریستی متهم کرد.

تصویب قوانینی مانند لغو تابعیت افراد دو تابعیتی، عملا مهاجران مسلمان در بلژیک و نیز نسل دوم و سوم این مهاجران را که در این کشور متولد شده اند، هدف گرفته است.

مساله مهم این است که دولت بلژیک عملا در موضع گیری های خود این گونه وانمود کرده که همه مسلمانان ساکن بلژیک به نوعی متهم به حمایت از تروریسم و یا اقدامات تروریستی هستند در حالی که تسری عقاید واقدامات شمار بسیار معدودی از مسلمانان ساکن بلژیک به همه آن ها و صدور حکمی کلی در این باره، نه فقط غیر منطقی بلکه اقدامی غیر منصفانه تلقی می شود.

در واقع پس از حمله تروریستی مارس 2016 در بلژیک، اسلام ستیزی در این کشور چنان شدت گرفته که حتی مقامات ارشد بلژیک نیز به آن اذعان کرده اند.

با وجود این اظهارات و ادعای حمایت از مسلمانان ساکن بلژیک، در عمل شاهد افزایش محدودیت ها علیه مسلمانان مهاجر در این کشور هستیم.

اساسا نژاد پرستی و بیگانه ستیزی در قالب اسلام هراسی و ضدیت با مسلمانان از جانب افراد، احزاب و گروه های راست افراطی و نیز اقدامات اسلام هراسانه رسانه های کشورهای اروپایی که با چراغ سبز دولت ها صورت می گیرد، به مساله ای بزرگ برای مسلمانان ساکن اروپا تبدیل شده است.

برخوردهای نژاد پرستانه با مسلمانان در غرب به ویژه در چند سال اخیر و نیز با وقوع برخی حملات تروریستی مانند حملات ژانویه و نوامبر 2015 در پاریس وحملات مارس 2016 در بروکسل تشدید شده است.

ادامه روند اسلام هراسی و ضدیت با مسلمانان به بهانه مبارزه با تروریسم نه فقط انتقاد سازمان های حقوق بشری مانند دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل را بر انگیخته بلکه باعث انتقاد کمیته مبارزه با تبعیض نژادی سازمان ملل نیز شده است.

این در حالی است که پدیده پناهجویان و هجوم هزاران نفری آن ها به اروپا که اکثریت قریب به اتفاق آنان را مسلمانان تشکیل می دهند به موج مهاجر ستیزی، بیگانه ستیزی و در نهایت اسلام ستیزی و مخالفت با حضور مسلمانان در اروپا افزوده است.

در عین حال نباید فراموش کرد که گسترش تروریسم در اروپا از جمله در بلژیک در واقع حاصل بذری است که اروپایی ها قبلا خود در سوریه با حمایت از انواع و اقسام گروه های تروریستی از جمله داعش کاشته اند و اکنون یکی از همین گروه ها یعنی داعش به صراحت کشورهای اروپایی را تهدید به حملات گسترده کرده و این تهدیدات را نیز عملی می کند.