تهران- ایران پرس: نهمین همایش ملی پدافند غیرعامل سال 1401 با شعار «پدافند دانش بنیان، حفاظت از زیرساخت‌ها، تداوم کارکرد‌ها/ برای مردم» صبح امروز (دوشنبه) در سالن همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزاری شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیداسماعیل خطیب» وزیر اطلاعات طی سخنانی در این مراسم با تاکید بر جایگاه مهم حفظ امنیت به عنوان پایه و بنیان همه امور کشور، گفت: هر کجا که موضوع امنیت مطرح می‌شود باید همه با تمام توان در جهت حفظ، ارتقا و پایداری آن به صحنه بیایند.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه یکی از راه های حفظ و پایداری از امنیت کشور استفاده از پدافند غیرعامل است، افزود: پدافند غیرعامل اگر بتواند هوشمند و موثر و مصونیت ساز باشد می‌تواند نقش آفرین باشد.

خطیب با تاکید بر لزوم آگاه سازی مردم نسبت به تهدیدات امنیت در کشور اظهار داشت: حملات سایبری یکی از تهدیدات مستمر بر کشور ما است، بنابراین باید الویت دفاع و پدافند خود را بر مقابله با آن تعیین کنیم.

وی با بیان اینکه درگیر تهدیدات نوین و متغیر هستیم و پدافند غیرعامل نیز باید هوشمندانه مقابله کند، تصریح کرد: باید نسبت به پدافند غیرعامل به صورت مستمر نظارت، ارزیابی، کنترل و برآورد وجود داشته باشد و همه آنچه که برای آن سازمان، کمیته و یا مسئولیت‌سازی در دستگاه ایجاد می‌کنیم باید نسبت به آن نیز ارزیابی انجام بدهیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل نیز در این مراسم تصریح کرد: یکی از مهمترین ملزومات توسعه امنیت همه جانبه، توجه به پدافند غیرعامل است.

سردار «غلامرضا جلالی» گفت: با بخشی از تهدیدات انسان ساخت مواجه هستیم. مفهوم‌ پدافند غیر عامل مفهوم ثابت، ایستا و سنتی نیست، مفاهیمی پویا است و باید بتواند ضمن تشخیص تهدیدات راه حل و رویکرد ها را برای دستگاه های اجرایی تدوین کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم طی سخنانی تاکید کرد: در حالی که ایران با تهدیدات متراکم و جنگ ترکیبی روبرو است، پدافند غیرعامل به یکی از مهمترین موضوعات کشور تبدیل شده است؛ به صورتی که پایداری بر امنیت ملی مستلزم توجه به مقوله پدافند غیرعامل است.

«وحید جلال زاده» بیان کرد: اگر پدافند غیرعامل نبود، از حملات سایبری صدماتی می‌دیدیم که غیر قابل جبران بود. در حمله‌ای که به سیستم سوخت کشور شد اگر تمهیدات پدافند غیرعامل نبود، قطعا ابعاد حادثه بیش از این بود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: اهمیت موضوع پدافند به حدی است که رهبر انقلاب فرمودند: "اگر مدیران کشور اهمیت مسئله را درک نکنند کشور در معرض تهدیدات غیر قابل جبران قرار خواهد گرفت."

جلال زاده گفت: یکی از مهم‌ترین ملزومات مدیریت پیش داستانه تهدیدهای فراروی همه ملی و توسعه بازدارندگی همه‌جانبه بهره‌گیری از ظرفیت‌های پدافند غیرعامل است.

وی تصریح کرد: فرهنگ پدافند غیرعامل بین مدیران ارشد و میانی مغفول است؛ یعنی مدیران به عنوان اولویت اول به پدافند توجه نمی‌کنند. امروز مجلس شورای اسلامی با تمام توان سعی کرده است در ردیف‌های بودجه‌ای موضوع پدافند را در اولویت قرار دهد و امیدواریم در یک ماه آینده مصوبه اساسنامه پدافند غیرعامل به شورای نگهبان ارسال شود.

همچنین سرتیپ «عزیز نصیرزاده» جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با حضور در این مراسم گفت: امروز با تهدید هیبریدی و شناختی مواجه هستیم ولی با روی کار آمدن دولت سیزدهم و جراحی اقتصادی تاب آوری انجام شد و اثرگذاری جمهوری اسلامی ایران در همه معادلات تثبیت و دشمن در مباحث مختلف متحمل شکست‌های متعدد شد.

سرتیپ نصیرزاده تاکید کرد: تنها راه مبارزه با تهدیدات دشمن گسترش پدافند غیرعامل است و در جنگ شناختی باید بر فرهنگ سازی پدافند غیرعامل توجه ویژه شود. فرهنگ سازی و درک مشترک باید ادامه پیدا کند. در این باره عقب ماندگی داریم. وقتی امروز نوجوان ما دوست و دشمن را نمی‌شناسد نشان میدهد دشمن سالها در بستر پیام رسان و اینترنت بر ادراک او کار انجام داده است، صیانت از بستر فنی ضرورت اجتناب‌ناپذیر امروز است. 

در این مراسم، «پیر حسین کولیوند» رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: امروز سختی‌ها و حملات دشمنان بیش از پیش شده است و البته با حضور به موقع مردم و اقدامات مسئولان به نتیجه و اهداف مورد نظر خود نرسیده‌اند.

کولیوند تاکید کرد: جمعیت هلال‌احمر اصول هفت گانه دارد و یکی از آن در مواقع بحرانی و سیل یا زلزله است. ما بر خوداتکایی تاکید داریم و برای تسکین آلام بشری تلاش می‌کنیم به طوری که عالی‌ترین نشان صلیب سرخ طی سه ماه پیش در ژنو به جمهوری اسلامی ایران تعلق گرفته است.

وی گفت: برای کاهش آسیب‌پذیری در زیرساخت‌ها پدافند غیرعامل را در اولویت قرار دادیم و با نگاه دانش بنیان و تولیدات داخلی بر آن تأکید داریم. تلاش داریم تهدیداتی که احتمال دارد رخ دهد را احصا  و از منظر پدافند غیرعامل و هلال احمر شناسایی، بررسی و با آن مقابله کنیم.

117