تهران- ایران پرس: همایش «حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت»، به همت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این همایش یک‌روزه که با همکاری مشترک مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و دانشگاه تهران برگزار شد، جمعی از وزرای دولت سیزدهم، نخبگان، استادان و صاحب‌نظران دانشگاهی حضور داشتند.

«محمدصادق خیاطیان» رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک در آیین افتتاحیه همایش به تبیین گفتمان دولت مردمی پرداخت.

این همایش درباره «حکمرانی مردمی در اقتصاد» و «تبیین گفتمان دولت» است که «سیداحسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در کارگاه «حکمرانی مردمی در اقتصاد» به سؤالات دبیر و مهمانان پاسخ داد.

در کارگاه «تبیین گفتمان دولت» نیز برخی وزرای سیاسی و فرهنگی دولت سیزدهم به بحث و تبادل نظر پرداختند.

وحیدی: امروز جریان پیشرفت باید بر مبنای علم و دانش باشد

وزیر کشور طی سخنانی در این همایش تاکید کرد: ما اگر پیشرفت کشور را می‌خواهیم نباید با آمریکا قاطی شویم و جریان پیشرفت امروز باید بر مبنای علم و دانش باشد.

«احمد وحیدی» بر همین اساس خاطر نشان کرد مسیر پیشرفت باید جریان‌ساز و یکپارچه شود. 

احمد وحیدی گفت: کسی که مرزبندی مشخصی با آمریکا نداشته باشد به دنبال پیشرفت کشور نیست.

وحیدی در ادامه تاکید کرد: در جمهوری اسلامی مردم سالاری ارتباطی به دموکراسی غربی ندارد، بلکه یک موضوع ارزشی است.

وی تصریح کرد: پیشرفت در حوزه های مختلف در مبانی کلی یک بدنه اجتماعی نیاز دارد که شامل افرادی است که به پیشرفت کشور اعتقاد دارند که این مستلزم اعتماد به خود و عدم اعتماد به دشمن، مرزبندی با آمریکا است.

وی با اشاره به موضوع عدالت گفت: یکی از انتظاراتی که  از دولت داریم،  تحقق عدالت است. چرا که نجابت امروز مردم به دلیل سلوک رییس جمهور است. زیرا وقتی می بییند که وزرا شبانه روز تلاش می کنند و زحمت می کشند، مردم هم در برابر کمبودها نجابت نشان می‌دهند.

زنگنه: نمره دولت سیزدهم در سلوک مردمی و حکمرانی بالاست

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با بیان اینکه دولت سیزدهم در سلوک مردمی و حکمرانی نمره بسیار خوبی کسب کرد، گفت: همه مردم انتظار دارند راهبردها، اهداف و شعارهایی که منطبق با انقلاب اسلامی است، در حوزه اجرا با انسجام بیشتری پیش برود.

«محسن زنگنه» گفت: برخی واژگان باید توسط نخبگان تبیین شود  اقتصاد مقاومتی در جامعه نخبگانی تبیین نشد و لذا به یک تعریف سطحی از آن رسیدیم که ثمرات آن را در کشور نمی‌بینیم.

وی افزود: حکمرانی مردمی دو شان دارد که نخست سلوک مردمی حاکمان است یعنی حاکمان باید از طبقه مردم باشند و مردم به آنها اعتماد داشته باشند. در دولت سیزدهم در این حوزه بدون اغراق شاهد ارتقای اعتماد عمومی هستیم. بین رییس دولت فعلی و قبلی تفاوت‌های زیادی وجود دارد.

زنگنه شان دوم حکمرانی را حکمرانی بر محوریت مردم دانست وگفت: نخستین مبنا در این موضوع  اعتماد به مردم است و اینکه تلقی ما از مردم چیست. در دولت قبل عده‌ای شعارهای زیبا می‌دانند و با دمپایی وارد دولت شدند اما امروز سوپر میلیارد هستند.

 

117