بیست و نهمین نشست سران قاره آفریقا روز سه شنبه در «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی به کار خود پایان داد.

به گزارش ایران پرس به نقل از، «آلفا کنده» رئیس جمهوری گینه و رئیس اتحادیه آفریقا در مراسم پایانی بیست و نهمین نشست سران آفریقا که روزهای دوشنبه و سه شنبه در اتیوپی برگزار شد، از عزم و اراده رهبران آفریقایی برای یافتن راهکارهایی کارآمد و پایدار برای مشکلات پیش روی این قاره ابراز خشنودی کرد.

رئیس اتحادیه آفریقا، تاکید کرد: این نشست در جوی برادرانه و دوستانه برگزار شد و همگی برای یافتن راه حل هایی کارآمد و پایدار برای چالش های پیش روی این قاره تاکید کردند و همه در پی ایجاد اعتبار برای آفریقا و تضمین جایگاه این قاره در سطح بین الملل بودند.

وی افزود: ما اکنون در مسیر درست گام بر می داریم زیرا سرمایه مان که همان نیروی انسانی است، در اولویت برنامه ها قرار گرفته است.

کنده تاکید کرد سران آفریقا برای ارتقای جایگاه جوانان و زنان و ضرورت ایجاد بسترهای مناسب برای استفاده از ظرفیت های های آنها و مشارکت این قشر در تحقق توسعه اقتصادی و اجتماعی آفریقا هم رای بودند.

وی در پایان گفت: ما با تمام توان تلاش می کنیم اقدامات لازم انجام شود تا جوانان ما بیشترین میزان کارآمدی را داشته و آینده ای درخشان برای منطقه خود رقم بزنند.

بیش از 25 نفر از رهبران کشورهای آفریقایی در این نشست حضور یافتند و 20 تن از رهبران کشورهای آفریقایی نیز به دلایل مختلف در این نشست حضور نداشتند.

مهم ترین محور بحث سران این کشورها برنامه ریزی برای مقابله با تروریسم و همکاری و هماهنگی این کشورها در این کار بود.

اتحادیه آفریقا ( African Union) از جمله واژه‌های جدیدی است که از اوایل قرن بیست ویکم وارد ادبیات مناسبات سیاسی جهان شده‌است.

اتحادیه آفریقا در واقع نهاد جایگزین سازمان وحدت آفریقا (Organization Of African Unity) یا OAU است که با هدف بالابردن صلح، اتحاد و همکاری بین کشورهای آفریقایی بنیان نهاده شد و اکنون 54 کشور قاره آفریقا (همگی کشورهای مستقل به جز مراکش) عضو آن هستند.

مقر اصلی این سازمان در آدیس آبابا پایتخت کشور اتیوپی قرار دارد.

سازمان وحدت آفریقا به عنوان سلف اتحادیه آفریقا در سال 1963 میلادی و پس از آنکه در روند استعمارزدایی پس از جنگ جهانی دوم تعداد کشورهای مستقل آفریقا رو به افزایش بود، با عضویت 32 کشور در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی تشکیل شد.

ارکان اتحادیه آفریقا نیز شامل اجلاس سران دولت‌ها و حکومت‌های عضو، شورای وزیران، کمیسیون آفریقا، کمیته دائم نمایندگان، شورای صلح و امنیت، پارلمان پان آفریقایی، شورای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دیوان دادگستری، و تعدادی کمیته‌های فنی و تخصصی است و همچنین نهادهای مالی است.

54 کشور عضو اتحادیه آفریقا عبارتند از: اریتره، اتیوپی، آفریقای جنوبی، الجزایر، آنگولا، اوگاندا، بنین، بوتسوانا، بورکینافاسو، بروندی، تانزانیا، تونس، توگو، جمهوری دموکراتیک عربی صحرا، آفریقای مرکزی، جمهوری کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری موریس، جیبوتی، چاد، دماغه سبز، رواندا، زامبیا، زیمبابوه، ساحل عاج، سنگال، سیرالئون، سیشل، سومالی، سودان، سودان جنوبی، سوازیلند، سائوتومه و پرینسیپ، غنا، کامرون، کنیا، کومور، گینه استوایی، گابن، گامبیا، گینه بیسائو، گینه، لسوتو، لیبریا، لیبی، ماداگاسکار، مالاوی، مصر، موریتانی، موزامبیک، نامیبیا، نیجریه، نیجر.118/117

بیشتر بخوانید:

اتحادیه آفریقا خواستار برقراری صلح پایدار درآفریقا شد

نگاه اتحادیه اروپا به آفریقا و افزایش همکاری های دوجانبه/ تحلیل

برگزاری نشست کمیسیون حقوق بشر اتحادیه آفریقا/تحلیل