«لوکانگ» در پکن در جمع خبرنگاران برای نخستین بار به صراحت اعلام کرد: پس از 11 دور مذاکره تجاری بین آمریکا و چین نهایتا این مذاکرات شکست خورد.
لوکانگ افزود: مذاکرات تجاری آمریکا و چین متوقف شده و منفعت طلبی واشنگتن علت این توقف است.
سخنگوی وزارت خارجه چین خاطرنشان کرد: آمریکا به دنبال حصول برخی از منافع بسیار غیر منطقی است و همین رویکرد موجب شد تا طرفین برای رسیدن به توافق تجاری با مانع مواجه شوند.
اخیرا آمریکا میزان تعرفه 10 درصدی بر روی 200 میلیارد دلار کالای چینی را به 25 درصد افزایش داد و در نظر دارد بر 325 میلیارد دلار دیگر از تولیدات چینی نیز همین میزان تعرفه را اعمال کند.
در پی این اقدام آمریکا، چین نیز بر 60 میلیارد دلار کالای وارداتی از آمریکا، 10 تا 25 درصد تعرفه اعمال کرد. این برای اولین بار نیست که مذاکرات تجاری آمریکا و چین شکست خورده است.
پس از دور دهم این گفتگوها، چین اعلام کرده بود به دلیل زیاده خواهی های آمریکا، دولت پکن نمایندگان خود را برای برگزاری دور بعدی مذاکرات تجاری با کاخ سفید اعزام نمی کند که این تصمیم با برگزاری دور یازدهم گفتگوها تغییر پیدا کرد.
برگزاری یازده دور گفتگو فشرده بین آمریکا و چین برغم کارشکنی های کاخ سفید در روند مذاکرات از جمله افزایش تعرفه از 10 به 25 درصد بر 200 میلیارد کالای صادراتی چین و همچنین خواسته های غیر متعارف نشان داد که دولت پکن با وجود اقدامات غیر اعتماد ساز واشنگتن همه تلاش خود را برای به شکست نرسیدن این گفتگوها بکارگرفت اما نتیجه بخش نبود.
کارشکنی در روند مذاکرات، اصل دائمی سیاست خارجی آمریکا
البته رویکرد مخرب آمریکا در برهم زدن روند مذاکره با دیگر کشورها در موضوعات مختلف به اصلی دائمی در سیاست خارجی این کشور تبدیل شده است که چنین رویکردی ماهیت قلدرمابی و زورگویی کاخ سفید در عرصه بین المللی را کاملا آشکار میکند.
درپرونده کره شمالی نیز آمریکا با وجود آنکه پیونگ یانگ آزمایش های موشکی و هسته ای خود را بر اساس بخشی از توافق دو کشور در مذاکرات سنگاپور متوقف کرد، اما «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا همزمان با ادامه روند دیپلماتیک برای خلع سلاح هسته ای در شبه جزیره کره و در بحبوحه گفتگو با رهبر کره شمالی تحریم ها ضد این کشور را برای یکسال دیگر تمدید کرد.
به همین دلیل است که هر گاه کشوری در معرض مذاکره با آمریکا قرار می گیرد با چالش اقدامات غیر سازنده این کشور از جمله خواسته های غیر متعارف، زیاده خواهی، ادبیات زورگویانه و اعمال تحریم همزمان با ادامه گفتگوها قرار می گیرد که این مسئله سبب می شود تا آمریکا در عرصه بین المللی به عنوان کشوری عهد شکن و فریبکار شناخته شود.
این دیدگاه بر اساس تجارب مواجهه کشورها با آمریکا وجود دارد که تنها راه متوقف ساختن زیاده خواهی های این کشور در عرصه گفتگویی اصرار بر مواضع خود و تن ندادن به خواسته هایی است که کاخ سفید تلاش می کند با ابزار تحریم و تهدید آنرا کسب کند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116
بیشتر بخوانید:
چین: منفعت طلبی آمریکا باعث شکست مذاکرات تجاری شد
مانع تراشی آمریکا برای برگزاری مذاکرات تجاری با چین