ایران پرس - «محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان گفت، طرح پیشنهادی از سرگیری مذاکرات صلح به گروه طالبان از موضع ضعف دولت کابل نبوده، بلکه هدف پایان جنگ و درگیری در این کشور است.

«محمد اشرف غنی» با اشاره به پیشنهاد برگزاری مذاکرات صلح به گروه طالبان افزود، از آنجا که مردم افغانستان سالهای متمادی، جنگ و ناامنی را تحمل کرده اند، دولت کابل امیدوار است بتوان طرح صلح را در این کشور به نتیجه برساند.

رییس جمهوری افغانستان تصریح کرد، عناصر گروه طالبان تلاش کرده اند،بخش های دیگری را به مناطق تحت اشغال خود در افغانستان بیفزایند اما موفق نشدند.

سخنان اشرف غنی در تاکید بر موضع اقتدار دولت افغانستان برای از سرگیری مذاکرات صلح با گروه طالبان پاسخ به واکنش های سیاسی و رسانه ای در این کشور به اظهارات وی در نشست بین المللی صلح کابل است.

رئیس جمهوری افغانستان هفته گذشته در سخنانی در نشست بین المللی صلح این کشور در شهر کابل ضمن اشاره به موضع دولت وحدت ملی درباره گفتگوی بدون پیش شرط با طالبان بر لزوم به رسمیت شناختن این گروه به عنوان یک تشکل سیاسی و مشروع تاکید کرد که این سخنان بازتاب های بسیاری در محافل سیاسی و رسانه ای افغانستان داشت.

برخی شخصیت های سیاسی و رسانه ای در افغانستان سخنان اشرف غنی در این نشست درباره طرح گفتگوی بدون پیش شرط با طالبان و لزوم به رسمیت شناختن این گروه به عنوان یک گروه سیاسی را نشانه ضعف دولت این کشوردراستقرارصلح ارزیابی کردند.

 به طالبان در قدرت سیاسی حمایت اشرف غنی از سهم دادن 

از نگاه منتقدان، انتخاب چنین ادبیاتی ضعیف در برخورد با مهمترین گروه مسلح مخالف دولت افغانستان شایسته نیست و رئیس جمهوری این کشور باید از موضع قدرت با گروه طالبان برخورد کند.

از نظر آنان هرگاه دولت افغانستان با موضعی غیرمقتدرانه و با تساهل با طالبان درباره اصل گفتکو برای صلح مواجه شده، نتایج مورد نظر را کسب نکرده و بر خلاف انتظار، این گروه به هیچ وجه واکنش مثبتی به این رویکرد نشان نداده است.

این دیدگاه هم در برخی محافل افغانستان مطرح است که نباید در قبال خشونت های طالبان و اصرار آنها به جنگ و رد هر گونه پیشنهاد برای صلح،همچنان به این گروه طرح صلح و مذاکرات بدون پیش شرط ارائه کرد.

«نور آقا روئین» کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان می گوید:

"حکومت افغانستان و شورای عالی صلح این کشور بدون درنظر داشتن ظلم های صورت گرفته به مردم این کشور از سوی طالبان و سایر مخالفان مسلح ،با آنان امتیاز دهی می کنند."

این درحالی است که از نظر دولت افغانستان و به خصوص اشرف غنی در برقراری صلح و ثبات در این کشور که بزرگترین مطالبه ملی محسوب می شود باید از همه ابزارها در این زمینه استفاده کند.          

ارائه بسته های تشویقی مشتمل بر وجوه مختلف سیاسی، امنیتی، اجتماعی و معیشتی راهبرد کلانی است که دولت وحدت ملی افغانستان برای ترغیب طالبان به ورود به گفتگوهای صلح در این کشور آنرا به طور جدی مورد توجه قرار داده است.

باید توجه داشت که تاثیر گذاری بر روند صلح در افغانستان تنها در چارچوب های داخلی نمی گنجد و نقش بازیگران خارجی را نباید در این پروسه نادیده گرفت.

نویسنده: محمد رضا عسگری 

114/116

بیشتر بخوانید:

اشرف غنی اعلام کرد: آمادگی کابل برای مذاکره بدون پیش‌شرط با طالبان+ ویدئو

هشدار اشرف غنی به طالبان / تحلیل