به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمدجواد ظریف» در کنفرانس «رایسینیا ۲۰۲۱» گفت: گفتوگوهایی با طالبان داشتهایم که به خاطر منافع ملی ایران و برای این بوده که آنها را متقاعد کنیم به صلح فراگیر در افغانستان نیاز است.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: ایران به طالبان تاکید کرد که آماده است هرگونه نشستی را برای طالبان و دیگر گروهها در افغانستان بویژه دولت افغانستان مهیا کند تا برای پیشروی جهت رسیدن به صلح در چارچوب قانون اساسی در این کشور وارد مذاکرات جدی شوند.
ظریف در این کنفرانس آنلاین عنوان کرد: طالبان باید بر اساس راه و روش های دموکراتیک تغییر کنند. اگر آنها میخواهند به ایدئولوژی های دهه ۹۰ خود بازگردند، چنین چیزی غیرممکن است چراکه امروز با افغانستانی جدید و متفاوت سر و کار داریم.
وی تاکید کرد: به باور من تعهد نهایی آمریکا برای خروج از افغانستان به طرز مسئولانه گامی مثبت است.
وزیر خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد که مهم است تمامی افغان ها بر سر آنچه که میخواهند به توافق برسند و سپس بر سر جزئیات چگونگی تشکیل آن کار کنند.
وی با بیان اینکه کشورهای منطقه باید به افغانستان کمک کنند، بر لزوم اتحاد در منطقه جهت کمک به روند صلح افغانستان تاکید کرد.
دکتر ظریف گفت: ما باید اختلافاتمان را کنار بگذاریم و بر روی حسن تفاهم هایمان از جمله این حقیقت که امارت اسلامی در افغانستان تهدیدی علیه ماهیت پاکستان و امنیت ملی ایران و هند محسوب میشود، تمرکز کنیم.
وی اظهار کرد نقش جامعه مدنی امروز در افغانستان با سال ۲۰۰۱ یا دهه ۹۰ میلادی قابل مقایسه نمی باشد. // 114
بیشتر بخوانید:
طالبان: با حضور نیروهای خارجی در افغانستان در هیچ کنفرانسی شرکت نمی کنیم
طرح سه مرحله ای «محمداشرف غنی» در مذاکرات با گروه طالبان
هشدار طالبان به دولت بایدن