ایران پرس: 40 سال از دفاع مقدس می‌گذرد. با این حال، دفاع مقدس برای جمهوری اسلامی ایران و کارگزاران آن و همچنین برای دشمنان و برخی رقبای منطقه‌ای آن تمام نشده است

دفاع مقدس برای جمهوری اسلامی ایران تجربیات ارزنده‌ای ایجاد کرد و به همین دلیل نیز از آن به عنوان مهم‌ترین موفقیت گام اول انقلاب اسلامی یاد می‌شود که تجربیات آن می‌تواند چاه‌ساز بسیاری از مشکلات در گام دوم انقلاب اسلامی باشد. به دلیل همین اهمیت است که مخالفان و رقبای جمهوری اسلامی در مقابل دفاع مقدس، تحریف را برگزیده‌اند، موضوعی که رهبری معظم انقلاب نیز در آئین گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس به آن اشاره کرده و فرمودند: «خطر تحریف دفاع مقدس جدی است».

تحریف یکی از تاکتیک‌های عملیات روانی است که در قالب رسانه‌ای به خصوص رسانه‌های نوین انجام می‌شود. در خصوص دفاع مقدس از تاکتیک‌های زیر برای تحریف اهمیت و ارزش آن استفاده می‌شود:

شبهه‌افکنی

مقام معظم رهبری فرمودند: «دست تحریف دنبال شبهه‌افکنی است.» شبهه‌افکنی در خصوص دفاع مقدس از سال‌ها قبل آغاز شد. دشمن با بهره‌گیری از رسانه‌ها و با تبلیغات زیاد تلاش‌ می‌کند دلیل طولانی شدن جنگ را به تمایلات جغرافیایی و مذهبی جمهوری اسلامی نسبت دهد و به خصوص ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر را زیر سوال ببرد. در عین حال، دشمنان تلاش می‌کنند پیروزی جمهوری اسلامی در جنگ تحمیلی را انکار کنند، در حالی که رژیم صدام با کمک قدرت‌های شرق و غرب نتوانست حتی یک وجب از خاک ایران را اشغال کند.

پاره حقیقت‌گویی و وارونه‌نمایی

یکی دیگر از تاکتیک‌های تحریف، پاره حقیقت‌گویی و وارونه‌نمایی حقایق است. یکی از مهم‌ترین مواردی که در خصوص جنگ تحمیلی وارونه نشان داده می‌شود و یا اینکه همه حقیقت درباره آن گفته نمی‌شود، ریشه‌ها و دلایل آغاز جنگ است. برخی مدعی هستند اگرچه صدام آغازگر جنگ بود، اما تبلیغات مربوط به صدور انقلاب، حمایت ایران از شیعیان مخالف رژیم صدام و همچنین ضعیف شدن ارتش پس از انقلاب اسلامی زمینه‌های آغاز جنگ را فراهم و قدرت‌های غربی را به تحریک صدام برای حمله علیه ایران وادار کرد. این ادعاهای گزینش شده در حالی است که تمایلات جغرافیایی صدام و تحریک وی توسط قدرت‌های غربی عامل وقوع جنگ بود. برخی نیز با وجود گذشت سه دهه از پایان جنگ، دلیل مشکلات اقتصادی کنونی را در جنگ تحمیلی بیان می‌کنند. اگرچه یکی از تبعات جنگ، خسارت‌های سنگینی است که وارد می‌کند، اما بدون تردید ریشه مشکلات کنونی اقتصاد ایران ارتباطی با جنگ تحمیلی ندارد و این بخشی از تاکتیک پاره حقیقت‌گویی و وارونمایی حقایق علیه دفاع مقدس است.

اختلاف‌افکنی میان نیروهای مسلح و بازیگران جنگ

یکی دیگر از تاکتیک‌های تحریف، اختلاف‌افکنی میان نیروهای مسلح و بازیگران جنگ است. فرماندهان و رزمندگان در جنگ تحمیلی از هیچ تلاشی برای حفظ تمامیت ارضی ایران اسلامی دریغ نکردند. رهبر معظم انقلاب در سخنان روز 31 شهریور خود به همکاری و همدلی میان ارتش و سپاه در طول جنگ اشاره کردند، اما برخی تلاش می‌کنند ضمن نادیده گرفتن این همکاری و همدلی، بر طبل اختلاف بکوبند. این تاکتیک بیش از همه با هدف ضربه زدن به وحدت نیروهای مسلح در فضای پساجنگ و به خصوص در عصر کنونی بهره گرفته می‌شود.

نکته پایانی اینکه علت اصلی تلاش مخالفان برای تحریف دفاع مقدس، بدبین کردن نسل جوان امروزی که جنگ را نادیده به دوران جنگ تحمیلی و همچنین از بین بردن و خنثی کردن تجربیات ارزشمندی است که جنگ تحمیلی برای ایران اسلامی در پی داشته است.// 114

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

دست تحریف

سرلشکر باقری: اجازه تحریف و فراموشی دفاع مقدس را نخواهیم داد

رهبر معظم انقلاب: دفاع پیروزمندانه، بخشی از هویت ملی ایران است