به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "مجید تخت روانچی" در نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان «حفظ صلح و امنیت بین المللی؛ امنیت در چارچوب تروریسم و تغییرات اقلیم» با هشدار نسبت به تلاش برخی از اعضای این شورا برای برقراری هرگونه ارتباط بین تغییرات اقلیمی با صلح و امنیت بینالمللی، خاطرنشان کرد، امروزه جامعه بینالمللی با چالشهای فوری مرتبط با تروریسم و تغییرات اقلیم مواجه است.
"تخت روانچی" با بیان اینکه مبارزه با تروریسم باید در چارچوب منشور ملل متحد و حقوق بینالملل و با اطمینان از رعایت کامل اصول استقلال و برابری حاکمیتی دولتها و عدم مداخله در امور داخلی کشورها صورت گیرد افزود، جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات بینالمللی خود، به تلاشهایش برای پیشگیری و مبارزه مؤثر با تروریسم در همه اشکال و مصادیق آن ادامه میدهد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در ادامه به اثرات منفی تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن اشاره کرد و گفت: مقابله با چنین چالشهایی مستلزم پاسخی نظاممند و هماهنگ از سوی همه کشورهای عضو است و کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییر اقلیم (UNFCCC) مناسبترین بستر برای چنین پاسخ هماهنگی است.
"تخت روانچی" در این نشست خاطرنشان کرد، جمهوری اسلامی ایران گامهای مهمی برای مقابله و کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی برداشته است؛ با این وجود، اعمال تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران که نقض آشکار اصول اساسی حقوق بینالملل است، نه تنها از دسترسی ایران به منابع مالی مورد نیاز و فناوریهای لازم برای مقابله با چالشهای مرتبط با تغییرات اقلیمی جلوگیری کرده است، بلکه تأثیر نامطلوبی بر ظرفیتهای داخلی در ایفای تعهدات مربوطه در این زمینه گذاشته است.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: تغییر اقلیم اساساً یک موضوع توسعهای با ابعاد اجتماعی - اقتصادی است و هیچ مستند و مدرک علمی دال بر ارتباط مستقیم تغییرات اقلیم با صلح و امنیت بینالمللی وجود ندارد.
"تخت روانچی" با بیان اینکه چالش های تغییرات اقلیم باید در چارچوب توسعه پایدار مورد رسیدگی قرار گیرد افزود، کشورهای توسعه یافته باید به تعهدات خود در چارچوب اصل مسئولیت مشترک پایبند بوده و به وعدههای خود مبنی بر ارائه به موقع حمایتهای مالی و کمکهای فنی به کشورهای در حال توسعه و متاثر از تغییرات اقلیم، از جمله از طریق تسهیل انتقال فناوریهای مورد نیاز، عمل کنند.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پایان، بر این موضع اصولی تأکید کرد که تغییرات اقلیمی به عنوان یک موضوع مرتبط با توسعه پایدار، خارج از صلاحیت شورای امنیت است.
"تخت روانچی" تصریح کرد، ورود شورای امنیت به این مقوله که فاقد تخصص و ابزارهای لازم در این زمینه است، تخطی از چارچوب وظایف و تکالیفهای ارگانهای اصلی سازمان ملل خواهد بود و کار آنها را در رسیدگی موثر به چالشهای تغییرات اقلیم پیچیدهتر میکند.