آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از زمان آغاز بحران سوریه در سال 2011 با هدف مقابله با پیشرویهای ارتش سوریه و توقف عملیات ضد تروریستی ارتش این کشور در چند مقطع زمانی، دمشق را به استفاده از تسلیحات شیمیایی متهم و بارها مراکز تحقیقاتی، نظامی و پایگاههای سوریه را به این بهانه هدف قرار دادهاند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "مجید تخت روانچی" در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه با انتقاد از رویکرد خصمانه غربی ها در قبال این کشور خاطرنشان کرد، سیاسی کردن اجرای کنوانسیون و بهرهبرداری از سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای اهداف سیاسی، پیامدهای منفی عمدهای بر اقتدار و اعتبار کنوانسیون و سازمان مذکور به همراه دارد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به اجرای تعهدات سوریه در قبال کنوانسیون منع تسلیحات شیمیایی اشاره کرد و افزود، سوریه به تعهدات خود تحت کنوانسیون عمل کرده و به همکاری با سازمان منع تسلیحات شیمیایی ادامه می دهد.
"تخت روانچی" در ادامه با بیان اینکه دمشق نود و هشتمین گزارش خود را در مورد امحای سلاح های شیمیایی در 17 ژانویه 2022 ارائه کرده است اظهار داشت، سوریه به طور مرتب اطلاعاتی را در مورد در اختیار داشتن و استفاده از سلاح های شیمیایی توسط برخی سازمان های تروریستی به دبیرخانه فنی سازمان منع سلاح های شیمیایی و دبیرخانه سازمان ملل ارائه کرده است.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در این نشست همچنین به پیامدهای فاجعه بار و هولناک استفاده نظام مند از سلاح های شیمیایی توسط صدام، دیکتاتور معدوم عراق در خلال تجاوزش به ایران اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با استفاده از سلاح های شیمیایی توسط هر کسی، در هر مکان، در هر زمان و تحت عنوان هر شرایطی ابراز می دارد و معتقد است تنها انهدام و از بین بردن کامل همه سلاح های شیمیایی در مقیاس جهانی و همچنین اجرای تمام اقدامات ضروری برای جلوگیری از تولید آنها می تواند تضمین کند که هرگز دوباره از سلاح های شیمیایی استفاده نمی شود.
"تخت روانچی" در پایان ضمن انتقاد از برگزاری جلسات ماهانه و تکراری شورای امنیت در مورد سوریه، گفت: اختصاص یک جلسه ماهانه شورا و تکرار مواضع و ادعاهای بی اساس علیه دولت سوریه، برای کارآمدی شورای امنیت مفید نیست.
"بسام صباغ" Bassam al-Sabbagh نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد چندی پیش در نشست شورای امنیت با تاکید بر اینکه دمشق بکارگیری تسلیحات شیمیایی تحت هرگونه شرایط و از سوی هر طرف و در هر زمان ومکان را رد و محکوم می کند، تصریح کرد، دمشق از نبود عدالت و بی طرفی در گزارشهای نماینده عالی در امور خلع سلاح و پافشاری در نادیده گرفتن نگرانیهای سوریه و اطلاعاتی که ارائه میدهد، متاسف است.
تروریستها تاکنون بارها در "ادلب" و دیگر مناطق سوریه از جمله "غوطه شرقی" دست به حملات شیمیایی زده و تلاش کرده اند، دمشق را مسئول این حملات معرفی کردند تا از این طریق بهانه ای برای حمله نظامی غرب به سوریه مهیا کنند.
آمریکا - فرانسه و بریتانیا، 14 آوریل 2018 یعنی درست یک هفته پس از طرح اتهام واهی حمله شیمیایی به "دوما" در غوطه شرقی (7 آوریل 2018) بیش از 100 فروند موشک به مناطق مختلف سوریه شلیک کردند.
این حمله همزمان با آزادسازی کامل غوطه شرقی از اشغال تروریست ها صورت گرفت.
پیش از آن نیز در 7 آوریل 2017 آمریکا به بهانه حمله شیمیایی در "خان شیخون" جنوب ادلب شمال سوریه، به پایگاه هوایی "الشعیرات" در استان حمص سوریه حمله موشکی کرده بود.
آمریکا و متحدانش بشدت نگران شکست تروریست ها در سوریه هستند.
بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان برای تغییر معادلات منطقه به نفع رژیم صهیونیستی آغاز شد.
ارتش سوریه اخیرا با کمک های مستشاری جمهوری اسلامی ایران و حمایت روسیه توانست پرونده گروه تروریستی داعش را در این کشور ببندد.
دیگر گروهای تروریستی نیز درحال شکست خوردن هستند.
120