با وجود اعتراضات گسترده و عقب‌نشینی دولت آمریکا از سیاست جدا کردن مهاجران از کودکانشان، هنوز آنها از فرزندان خود جدا هستند.

به گزارش پارس‌تودی؛ والدین مهاجرانی که با اقدام دولت آمریکا از کودکان خود جدا شده‌اند، هنوز نتوانسته‌اند در کنار فرزندانشان قرار بگیرند و حتی با آنها دیدار کنند.

انتشار این اخبار درحالی است که مردم آمریکا قصد دارند روز یکشنبه، تظاهرات دیگری را علیه سیاست‌های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور در قبال مهاجران برگزار کنند.

سیاست دولت آمریکا درقبال مهاجران غیرقانونی و جدا کردن اجباری کودکان از والدین‌شان نه تنها باعث واکنش‌های منفی بین‌المللی شده است، بلکه موج انتقادات را به درون حلقه‌های درونی قدرت و سیاست آمریکا کشانده است.

اما در مقابل، رئیس جمهور آمریکا به صراحت از سیاست سخت‌گیرانه این کشور درقبال مهاجران و جداکردن کودکان از والدین در مرزها دفاع می‌کند، ترامپ با تاکید بر پایبندی خود به وعده انتخاباتی‌اش مبنی بر توقف مهاجرت غیرقانونی به ایالات متحده گفت: از آنجا که نمی‌شود بچه‌ها را با همراهان بزرگسالشان به زندان فرستاد، مجبوریم آن‌ها را از بزرگ‌ترها جدا کنیم.

دولت آمریکا اعلام کرده است که از پنجم ماه مه، یعنی زمان اجرای رویکرد «مدارای حداقلی» با پناهجویان تا نهم ژوئن، 2342 کودک را از سرپرستانشان جدا کرده است.

این از زمانی است که دولت اعلام کرد با مهاجران غیرقانونی که از مرز مکزیک وارد آمریکا می‌شوند برخورد سخت‌تری خواهد داشت؛ فارغ از اینکه آنها در کشور خودشان جانشان در خطر باشد یا خواهان پناهندگی باشند.

مهاجرانی که بدون مدارک لازم به آمریکا می‌آیند اگر بازداشت شوند تا زمان تشکیل دادگاه به زندان می‌روند و چون فرزندان اجازه ندارند با والدینشان در زندان باشند، تا دوره دادرسی از فرزندان جدا می‌شوند.

دونالد ترامپ در سخنانی مدعی شد که بخش اعظم شهروندان آمریکایی از سخت‌گیری بیشتر در مساله مهاجرت حمایت می‌کنند؛ وی از اعضای حزب جمهوری‌خواه که در کنگره اکثریت را در دست دارند خواست تا به سرعت به لایحه اصلاح قوانین مهاجرت و ساخت دیوار در مرز با مکزیک رای دهند. وی در سخنان خود تأکید کرده است که نمی‌خواهد آمریکا «اردوگاه پناهندگان» شود.

انتقاد بانوان اول آمریکا 

جدا کردن فرزندان مهاجران از مادران، واکنش تند بسیاری از چهره‌های سیاسی و به‌ویژه بانوان اول سابق ایالات متحده را در پی داشت: میشل اوباما، هیلاری کلینتون، لورا بوش و روزالین کارتر، به شدت از این اقدام انتقاد کرده بودند. حتی ملانیا ترامپ، همسر دونالد ترامپ هم که به انفعال در امور سیاسی مشهور است گفته بود از دیدن صحنه‌های جدایی فرزندان از خانواده‌ها متنفر است.

انتقاد سازمان ملل از سیاست ضدمهاجرتی آمریکا

«زید رائد الحسین» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، سیاست جدید مهاجرتی رئیس جمهور آمریکا در جدا کردن کودکان از والدین خود را بی‌رحمانه خوانده و از وی خواست تا سیاست «مدارای صفر» در قبال مهاجران غیرقانونی را کنار بگذارد.

کمیسر سازمان ملل افزود: «این تفکر که هر کشوری بخواهد با اعمال چنین سوءاستفاده‌هایی علیه کودکان، مانع ورود والدین آن‌ها شود، بی‌رحمانه است.»

همزمان 21 دادستان ایالتی که به حزب دموکرات نزدیک هستند از دولت ترامپ خواسته‌اند که سیاست جدیدش را کنار بگذارد.

با این همه دولت آمریکا در ادامه سیاست‌های ضد مهاجرتی خود، از ارتش این کشور خواسته است تا مکان‌هایی را در پایگاه‌های نظامی فراهم کند که در آنها امکان بازداشت هزاران کودک مهاجر ممکن باشد. 134/120

بیشتر بخوانید:

بازدید نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا از محل بازداشت کودکان مهاجران

تشدید بازداشت مهاجران در آمریکا؛ کودکان، قربانی رویکرد مهاجرتی ترامپ

سازمان ملل: آمریکا به نقض حقوق مهاجران پایان دهد