به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی، «دریک واتسون» قاضی امریکایی، چهارشنبهشب (25 اسفند) چند ساعت پیش از اجرایی شدن این فرمان ضد مهاجرتی با اشاره به چالش قضایی ایالت هاوایی، این فرمان را مغایر قانون اساسی و غیرقابل اجرا دانست.
طبق این حکم، فرمان یادشده بهرغم تکذیب دولت امریکا اقدامی علیه مسلمانان به شمار میرود. این حکم در سراسر امریکا قابلاجرا است.
در پی تصمیم دادگاه هاوایی، ترامپ که در نشویل، مرکز ایالت تنسی، سخنرانی میکرد این حکم را «هولناک» خواند و وعده داد با آن مقابله کند.
وی افزود: «مفاد قانون اساسی به رئیسجمهور اجازه میدهد زمانی که فرض میکند تعلیق مهاجرت در راستای منافع ملی کشورمان است این کار را انجام دهد. ما تا جایی که لازم باشد این پرونده را پیگیری میکنیم. ما قصد داریم برنده شویم. خطر آشکار است. نیاز به فرمان اجرایی من نیز بهوضوح حس میشود.»
هاوایی یکی از چند ایالت امریکا است که تلاش میکنند فرمان اجرایی ترامپ را لغو کنند.
دادگاه هاوایی نخستین حکم را علیه این فرمان صادر کرد.
پیشبینی میشود احکام دادگاههای فدرال واشنگتن و مریلند نیز بهزودی صادر شود.
ترامپ جمعه (8 بهمن 1395)، یک هفته پس از آغاز دورۀ ریاستجمهوری خود، با امضای یک فرمان حکومتی، ورود اتباع هفت کشور مسلمان یعنی ایران، عراق، سوریه، سودان، لیبی، یمن و سومالی به امریکا را به مدت 90 روز ممنوع کرد و «برنامۀ پذیرش پناهجویان» را در امریکا به مدت 120 روز به حالت تعلیق درآورد. نام عراق در فرمان اجرایی ثانوی ترامپ از این فهرست حذف شد.
یکی از قضات فدرال امریکا در سیاتل در واشنگتن روند اجرای دستور اول ترامپ را مسدود کرد و درخواست استیناف دولت امریکا نیز در دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو در کالیفرنیا بینتیجه بود. در نهایت ترامپ فرمان اجرایی جدیدی صادر کرد که این بار نام عراق از کشورهای این فهرست حذف شده بود.113/112
بیشتربخوانید:
فرمان ضد مهاجرتی جدید ترامپ هم متوقف شد
دادستان کل ایالت کالیفرنیا به مخالفان فرمان مهاجرتی جدید ترامپ پیوست
فوکویاما: فرمان ترامپ احمقانه است