دونالد ترامپ اکنون با بی شرمی تمام، مدعی حمایت از ملت ایران شده است. ترامپ در حالی که مردم ایران را در چارچوب سیاست فشار حداکثری تحت شدیدترین تحریمها قرار داده، در ادعایی مضحک در صفحه توئیتر خود نوشت: "در کنار مردم ایران است."
ترامپ در واکنش به برگزاری برخی تجمعات در تهران در ارتباط با مساله سقوط هواپیمای اوکراینی در حوالی تهران، به زبان فارسی نوشت: "من از ابتدای ریاستجمهوری خود، در کنار شما ایستادهام و دولت من به حمایت از شما ادامه میدهد. ما اعتراضات شما را به دقت زیر نظر داریم و از شجاعت شما الهام میگیریم."
روسای جمهوری قبلی آمریکا نیز از «جیمی کارتر» و پس ازآن همواره به نحوی دشمنی خود با ایران را به نمایش گذاشته بودند.
این اقدامات خصمانه از زمینه چینی برای کودتا در ایران و کمکهای اطلاعاتی و لجستیکی به رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی تا وارد شدن به تقابل مستقیم با ایران در اواخر این جنگ و اعمال انواع تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را شامل شده است.
با این حال دولت ترامپ ابعاد جدیدی به این رویکرد خصمانه داده و آن را به بیشترین حد رسانده است. ترامپ در اقدامی غیرقانونی و تروریستی دستور ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همراهان وی را در فرودگاه بغداد صادر کرد.
ترامپ و مقامات دولت وی از جمله «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا با وقاحت تمام مدعی شدند که سردار سلیمانی یک تروریست، و نه یک قهرمان، بوده است. با این حال ملت ایران در مراسم میلیونی تشییع پیکر سپهبد سلیمانی و همراهانش نشان دادند که هیچ اعتنایی به ادعاهای ترامپ ندارند و بر عکس، دولت ترامپ را دولتی تروریست می دانند.
با توجه به تاکید ایران بر "انتقام سخت" از آمریکا، ترامپ در مرحله بعد تهدید کرد که 52 نقطه ایران از جمله اماکن فرهنگی را مورد حمله قرار خواهد داد. این تهدید اعتراض فراگیر جهانی را در پی داشت و از جمله یونسکو به شدت به آن واکنش نشان داد.
واشنگتن همچنین در چارچوب سیاست فشار حداکثری برای تن دادن تهران به خواستههای آن، بی سابقه ترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران اعمال کرده است و هر از چند گاهی نیز تحریمهای جدیدی را به فهرست تحریمی طولانی خود اضافه می کند.
دولت ترامپ قبلا ادعا می کرد که ملاحظات حقوق بشری را در تحریمها علیه ایران رعایت می کند اما اکنون آشکارا این ملاحظات را کنار گذاشته است.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، با اشاره به این که رئیس جمهوری آمریکا از «جنگ اقتصادی» سخن میگوید گفت: "من نامش را تروریسم اقتصادی میگذارم؛ چون مردم عادی را هدف قرار داده است."
وزارت خزانهداری آمریکا در دستورالعملی که اواسط دسامبر 2019 روی وبسایت آن قرار گرفت، اعتراف کرد که یکی از اهداف تحریمهای جدید آمریکا علیه بخش کشتی رانی ایران، ایجاد محدودیت برای مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران است. تا قبل از این، مقامات آمریکایی مدعی بودند که اقلام غذایی و دارویی از این تحریمها مستثنا هستند.
واشنگتن اکنون حتی این ادعای ظاهری را نیز کنار نهاده است و آشکارا بر تشدید فشار بر مردم ایران با ایجاد محدودیت در زمینه تامین مواد غذایی و اقلام دارویی تاکید می کند.
یکی از جنبههای آشکار ضد انسانی تحریمهای آمریکا علیه ایران، ایجاد موانع عمدی در دستیابی ایرانیان به داروهای حساس و حیاتی به ویژه برای بیماران مبتلا به بیماریهای خاص است.
به نوشته تارنمای "اس آر اف" سوئیس، آمریکا برای اعمال فشار به ایران، این کشور و تمام طرفهایی را که با آن داد و ستد کند، تحریم کرده است اما این اقدام موجب کمبود اقلام دارویی و غذایی در ایران شده و جان بسیاری افراد به ویژه بیماران سرطانی را به خطر انداخته است.
بی نتیجه بودن تحریمهای غیر انسانی واشنگتن برای وادار کردن تهران به قبول خواستههای غیرقانونی و زیاده طلبانه آن، باعث شده است تا دولت ترامپ هر گونه تعارف و پرده پوشی را در خصومت ورزی و اعمال فشار بر ایران کنار بگذارد وآشکارا اقدامات ضد بشری خود را علیه مردم ایران تشدید کند.
در چنین شرایطی ترامپ بار دیگر مدعی حمایت از مردم ایران شده؛ در حالی که خود او در واقع مسبب زنجیره حوادثی است که به سقوط هواپیمای اوکراینی منجر شده است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
141/116
بیشتر بخوانید:
عضو کنگره آمریکا: ترامپ، عامل تشدید تنش با ایران است
ترامپ باز هم از اغتشاشات در ایران حمایت کرد