ایران پرس: «یائیر لاپید» نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی دستور تعطیلی سفارت این رژیم در اریتره را صادر کرد.

رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر عادی‌سازی و توسعه روابط با کشورهای عربی و آفریقایی را در دستور کار قرار داد. امارات و بحرین دو کشور عربی، سودان و مغرب دو کشور آفریقایی هستند که در سال‌های گذشته روابط با رژیم صهیونیستی را عادی کرده‌اند.

یکی از اهداف اصلی رژیم صهیونیستی از عادی‌سازی و توسعه روابط، خروج از انزوای سیاسی در منطقه غرب آسیا و همچنین بهره‌گیری از روابط با کشورهای آفریقایی برای مجاب کردن کشورهای غرب آسیا به عادی‌سازی روابط با این رژیم است. 

عادی‌سازی و توسعه روابط با رژیم صهیونیستی مخالفان جدی در درون کشورهای هدف دارد. بحرین از جمله کشورهایی است که اعتراض‌ها در این کشور به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نه تنها متوقف نشده بلکه حتی روند افزایشی دارد.

با این حال، از آنجا که آل خلیفه، رژیمی وابسته به آل سعود و آمریکا است و با بحران مشروعیت نیز در داخل بحرین مواجه است، به اعتراض‌‌های مردمی بی‌توجهی می‌کند و از این روابط برای بقای در قدرت بهره می‌گیرد. 

مقاومت، اما راهکاری است که به رژیم صهیونیستی آسیب‌های جدی وارد کرد. برای مثال، گروه‌های مقاومت در لبنان و فلسطین آسیب‌های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی را آشکار کرده و نشان داده که افسانه شکست‌ناپذیری ارتش اسرائیل، از اساس باطل است.

یکی دیگر از مهم‌ترین آسیب‌ها این است که مقاومت و مخالفت مردمی سبب تنزل روابط رژیم صهیونیستی با دیگر کشورها شده است. مصر سال 2011 از جمله این موارد است. مردم مصر ضمن مخالفت با روابط این کشور با رژیم صهیونیستی، به سفارت آن در قاهره حمله کردند و سفیر این رژیم مجبور شد شبانه از قاهره فرار کند. 

اکنون مقاومت مردم و دولت کشور آفریقایی اریتره سبب شد یائیر لاپید، نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی مجبور شد پس از گذشت دو سال با تعطیلی سفارت این رژیم در «اسمره» پایتخت اریتره موافقت کرد. آخرین سفیر تل آویو اکتبر 2018، اریتره را ترک کرد و از آن زمان تاکنون هیچ سفیری از این رژیم در اسمره تعیین نشده است. 

رژیم صهیونیستی جولای گذشته نیز «اسماعیل خالدی» را به عنوان سفیر این رژیم در اریتره تعیین کرد اما دولت این کشور با آن موافقت نکرد.

«ایتمار آیچنر» نوسینده سیاسی اسرائیلی روزنامه «یدیعوت آحارانوت» پیش از این در گزارشی نوشت: "تا آوریل 2020 افسر امنیتی این سفارتخانه، تنها نماینده اسرائیلی در اریتره بود و از نظر سیاسی از مدت زمانی طولانی هیچ هواپیمایی در فرودگاه «بن گورین» فرود نیامده که حامل مسئولان برجسته اریتره باشد؛ اسرائیل سه ملک خالی در این کشور آفریقایی دارد و آنها مقر این سفارتخانه، منزل این سفیر و اقامتگاه راننده هستند و در این سفارتخانه کارگران داخلی از جمله نگهبانان امنیتی وجود دارند که بیشتر آنها به استثنای تعداد کمی از نگهبانان در منازل‌شان نشسته‌اند."

صرف‌نظر از اینکه دلایل مخالفت دولت و ملت اریتره با رژیم صهیونیستی چیست، تعطیلی سفارت این رژیم در اریتره منافع آنرا در شاخ آفریقا به خطر می‌اندازد. در عین حال، الگوی رفتاری اریتره می‌تواند به الگویی برای دیگر کشورها و ملت‌ها تبدیل شود تا با مخالفت گسترده از عادی‌سازی و توسعه روابط دولت‌های سازش‌کار خود با رژیم صهیونیستی جلوگیری کنند.

نویسنده: سيدرضی عمادی

117