در این راستا، دادسرای دادگاه عالی کادونا اعلام کرد دلیل این اقدام تصمیمگیری درباره این پرونده و عدم ارسال پرونده پس از دادگاه شفاهی است.
اقدام دادگاه کادونا در تعویق محاکمه شیخ زکزاکی در حالی است که پیش از این مشاور وی پرونده رهبر جنبش اسلامی نیجریه را به دادگاه ارائه کرده و از تیم دادسرای کادونا خواسته بود که در این باره تصمیمگیریهای لازم را اتخاذ کنند.
شیخ ابراهیم زکزاکی و همسرش 13 دسامبر 2015 در حمله نظامیان نیجریه به حسینیه ای در شهر «زاریا» بازداشت شدند واکنون حدود 6 سال است که در زندان به سر می برند، این درحالی است که دادگاه کادونا حتی از محاکمه و اعلام حکم برای آنان سرباز زده و هر بار به بهانه ای دادگاه را به تعویق می اندازد.
این شرایط در حالی است که شیخ زکزاکی از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار نیست و نیاز به درمان و امکانات پزشکی مناسب دارد این وضعیت به ویژه با شیوع بیماری کووید- 19 و فضای زندان تشدید شده است به طوری که مقامات دفتر جنبش اسلامی نیجریه بارها نسبت به وخامت حال و تشدید بیماری شیخ زکزاکی هشدار داده اند.
با این حال مقامات نیجریه نه فقط شرایط قرنطینه را برای وی مراعات نکرده اند، بلکه چندی پیش برخی منابع اعلام کردند که مقامات زندان تلاش داشتند تا فرد مبتلا به بیماری کووید- 19 را در محل بازداشت شیخ زکزاکی نگه دارند، موضوعی که با مخالفت شدید زندانیان منتفی شد.
طی سال های اخیر به ویژه از زمان دستگیری شیخ زکزاکی فشارها بر مسلمانان نیجریه افزایش یافته است، فعالیت های مذهبی و برگزاری مراسم های دینی چون تاسوعا و عاشورا از سوی دولت ممنوع شده است و با تجمعات مسلمانان برخورد می شود.
تلاش دولت نیجریه برای کاهش حضور مسلمانان در عرصه های مختلف این کشور
در واقع دولت نیجریه طی این سال ها تلاش کرده است حضورمسلمانان را از عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی نیجریه کمرنگ و حتی حذف نماید.
ریشه تشدید سیاست های دولت نیجریه علیه مسلمانان این کشور را می توان در تغیییرات سیاسی در عرصه بین الملل و ثروت های طبیعی و موقعیت این کشور دانست.
در واقع نیجریه با منابع غنی نفت و گاز و جمعیت بسیار یکی از کشورهای مهم آفریقا محسوب می شود از این رو طی سال های اخیر در پی ناکامی سیاست های عربستان و رژیم صهیونیستی در منطقه، آنان نفوذ در کشورهای دوردست به ویژه آفریقا را مد نظر قرار داده اند و در این راستا با نفوذ در میان مقامات نیجریه تلاش کرده اند این کشور را با سیاست های خود همراه سازند.
چنانکه «اسحاق ادم وکیل» وکیل شیخ زکزاکی در این زمینه می گوید: "آمریکا، اسرائیل و عربستان به بوهاری رئیس جمهوری کشور نیجریه ماموریت دادند تا رهبر شیعیان این کشور را به قتل برساند و عربستان هم میلیون ها دلار به مقامات ابوجا پول داده است."
«شیخ ادم احمد» یکی از نمایندگان شیخ ابراهیم زکزاکی با اشاره به گزارشهای موجود مبنی بر نقش رژیم صهیونیستی در تحت فشار قرار دادن شیعیان نیجریه از طرف مقامات ابوجا و همچنین دخالت در روند دادگاه شیخ زکزاکی و به درازا کشیدن روند آن، گفت: علاوه بر فشارهای رژیم صهیونیستی بر دولت نیجریه و همچنین دخالتش در روند دادگاه، رژیم آل سعود و آمریکا هم در روند دادگاه شیخ زکزاکی و همسرش سنگ اندازی میکنند.
با این حال مسلمانان این کشور همچنان استوار به آرمان های خود، به فعالیت های خود ادامه می دهند و اعلام کرده اند هر قدر که حکومت نیجریه بی اعتنایی و ظلم کند آنها همچنان به راه خود ادامه داده و تسلیم نمی شوند.
این در حالی است که دولت نیجریه همچنان با سنگ اندازی های مختلف حتی تعویق دادگاه شیخ زکزاکی می کوشد که نقش وی را کمرنگ و با فشار بر مسلمانان آنها را وادار به تسلیم نماید.
«عمر زکی» استاد دانشگاه نیجریه در این زمینه می گوید: "دولت نیجریه از سوی عربستان برای مبارزه با شیعیان این کشور و از بین بردن نفوذ شیخ زکزاکی در میان مردم این کشور ماموریت دارد و آنان حتی از انتشار اخبار مربوط به این شخصیت برجسته ی نیجریه ای هم وحشت دارند."
اگر چه تعویق دادگاه زکزاکی بار دیگر خشم مسلمانان را برانگیخته است اما آنان همچنان مصرانه وضعیت شیخ زکزاکی را پیگیری و در راستای آزادی وی تلاش می کنند.
به نظر می رسد ادامه اینگونه سیاست های خصمانه علیه شیخ زکزاکی و مسلمانان نیجریه نه تنها نمی تواند آنها را به انزوا کشیده و وادار به سکوت کند بلکه عزم مبارزه با ظلم را در میان مسلمانان نیجریه جدی تر می کند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
برگزاری مراسم ویژه در حمایت از شیخ زکزاکی