حاجی «طالع باقرزاده» به بستگان خود گفت: «اگر شکنجههای روحی و جسمی ماموران زندان قوبوستان از قبیل تهدید به طولانی کردن زمان محکومیت و همبندی با محبوسین خطرناک ادامه پیدا کند، اعتصاب غذا خواهد کرد».
خشونتهای جسمی و روحی علیه زندانیان سیاسی بویژه زندانیان اسلامگرا در زندانهای جمهوری آذربایجان درحالی است که، اخیراً مرکز حمایت از زندانیان سیاسی این کشور درگزارشی از تداوم اعمال فشار بر زندانیان سیاسی در کشور خبر داده بود.
در تظاهرات ضد دولتی اخیر در باکو نیز، معترضین ضمن درخواست آزادی زندانیان سیاسی و اسلامگرا، خواستار کناره گیری الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان از قدرت شدند.
مخالفان حاکمیت باکو همچنین خواستار هماهنگ سازی سیاست های دولت الهام علی اف با اتحادیه اروپا شدند. برغم این اعتراض ها، دولت الهام علی اف همچنان به خواستههای مردم مسلمان جمهوری آذربایجان بی توجه و بی اعتنا است.
در حالی که، علاوه بر محافل داخلی، مجامع بین المللی نیز به رفتارهای نامناسب دولت باکو با مخالفان حاکمیت باکو درزندان معترض هستند.
به عنوان نمونه در راستای اعتراضهای بین المللی، «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» در ماه دسامبر سال 2017 میلادی ، با صدور بیانیه ای خواستار توقف شکنجه علیه زندانیان سیاسی جمهوری آذربایجان بویژه زندانیان موسوم به «پرونده نارداران» شد.
سازمان جهانی مبارزه با شکنجه از سازمانهای بین المللی خواست به منظور پایان دادن به وضعیت موجود در جمهوری آذربایجان اقدام کنند.
شکنجههای روحی و جسمی زندانیان مخالف دولت باکو در دوران حبس در حالی صورت می گیرد که ، در روز ٢۶ نوامبر سال ٢۰١۵ میلادی ، درعملیات ویژه نیروهای پلیس در نارداران در حومه باکو، بیش ازشصت تن ازجمله حاجی طالع باقرزاده دستگیر شدند.
پرونده اتهامی چند تن از آنها به طور جداگانه برای رسیدگی به دادگاه منطقه صابونچی واگذار شد. حاجی طالع باقرزاده بر اساس مواد مختلف قانون کیفری جمهوری آذربایجان به اتهامهای «قتل عمد، تلاش برای قتل عمد، در اختیار داشتن غیرقانونی سلاح گرم ، حمل غیرقانونی سلاح گرم و سایر اتهامهای مشابه» محاکمه و به 20 سال زندان محکوم شده است.
حاجی طالع باقرزاده و سایر متهمان موسوم به پرونده نارداران تاکنون اتهامهای خود را نپذیرفتهاند. برغم گذراندن دوران حبس با اتهامهای واهی، زندانیانهای جمهوری آذربایجان همچنان به شکنجه و اذیت و آزار زندانیان ادامه می دهند.
دراین شرایط، اعتصاب غذای زندانیانی نظیر حاجی طالع باقرزاده که از روحانیون برجسته جمهوری آذربایجان محسوب می شود، ممکن است کارساز باشد.
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
141/118
بیشتر بخوانید:
انتقاد دادگاه حقوق بشر اروپا از جمهوریآذربایجان/ تحلیل
نگرانی سازمان جهانی مبارزه با شکنجه از وضعیت زندانیان ناردارانی / تحلیل