«ترامپ» با متهم کردن سازمان جهانی بهداشت به تأخیر در اعلام وضعیت اضطراری عمومی به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: این تاخیر سبب از دست رفتن زمان ارزشمند برای مبارزه با این ویروس شده است.
اقدام رییس جمهوری آمریکا در حالی انجام شده که وی از زمان شیوع گسترده کرونا در آمریکا جدال با سازمان جهانی بهداشت را آغاز کرده است. ترامپ که به دلیل اتخاذ سیاست های دیرهنگام و نادرست درباره بیماری کووید 19، مورد انتقاد جامعه داخلی آمریکا قرار گرفته درتلاش است با مقصر جلوه دادن سازمان جهانی بهداشت و اتهام زدن به چین از حجم انتقادها نسبت به خود بکاهد.
در این راستا رییس جمهوری آمریکا ابتدا چین را به پنهان کاری و دستکاری در آمار مربوط به کرونا و پس از آن سازمان جهانی بهداشت را به جانبداری از چین و انتشار دیر هنگام اطلاعات مربوط به کرونا متهم کرده است.
اما مقامات سازمان جهانی بهداشت چنین ادعاهایی را رد می کنند. چنانکه مشاور مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با دفاع از روابط این سازمان با چین گفت: در مراحل اولیه شیوع، بسیار حیاتی بود که به هر چیز ممکنی دسترسی داشته باشیم و برای فهم موضوع با چین همکاری کنیم. این کاری بود که ما در قبال همه کشورها مانند اسپانیا که دارای نرخ بالای ابتلا بودهاند، نیز انجام دادیم و به طور خاص ربطی به چین ندارد.
اکنون ترامپ با قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده فشارها را بر این سازمان افزایش دهد. رییس جمهوری آمریکا که پیش از این نیز برخی معاهده های بین المللی را لغو و از سازمان ها و نهادهای بین المللی چون یونسکو و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شده است، همچنان سیاست یکجانبه گرایی و واگرایی را دنبال کرده و در این شرایط نیز تلاش می کند ضمن منحرف کردن افکارعمومی آمریکا از عملکرد نادرست خود، رییس کنونی سازمان جهانی بهداشت را وادار به استعفا کند.
«آدام شیف» رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به این اقدام رییس جمهوری آمریکا گفت: ترامپ مثل همیشه به دنبال منحرف کردن نگاهها از ناکامیهای خودش بوده است.
شیوع کرونا تاکنون جان هزاران نفر را در سرتا سر جهان گرفته است و تلاش های بین المللی برای کنترل و درمان کرونا ادامه دارد. در این راستا مقامات نهادهای بین المللی هشدار داده اند که مبارزه با کرونا تنها با یک همکاری بین المللی امکان پذیر است.
دکتر« دیوید نابارو» معاون ارشد سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: امیدوارم رهبران جهان با هم متحد باشند و به جهان نشان دهند که بر این باورند که این تهدید جهانی را باید با وحدت همه کشورها و مردم آنها رفع کرد.
بنا بر آخرین آمارها، تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از دو میلیون نفر رسیده است و همچنین تعداد فوت شدگان بالاست؛ اگرچه برخی کشورها از کنترل این بیماری خبر داده اند اما به گفته «هانس کلوگ» مدیرمنطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت همچنان در دوران اساسی همهگیری هستیم.
در این شرایط قطع حمایت مالی از سازمان جهانی بهداشت و هرگونه تغییر و جا به جایی در ردههای مدیریتی آن می تواند مدیریت جهانی در کنترل کرونا را مختل کرده و خسارت های جانی و زیان های مالی آن را برای جامعه جهانی افزایش دهد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: سازمان جهانی بهداشت باید مورد حمایت قرار گیرد زیرا این سازمان در خط مقدم تلاش های جهانی در نبرد با بیماری کووید- 19 قرار دارد.
در این راستا به نظرمی رسد اقدام ترامپ شاهد دیگری بر عدم همراهی و توجه رییس جمهوری آمریکا به منافع و سلامت جمعی جهانی است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
138/118
بیشتربخوانید:
انتقاد گوترش از توقف کمک های آمریکا به سازمان جهانی بهداشت
انتقاد روسیه از تلاش مخرب آمریکا علیه چین و سازمان جهانی بهداشت
آدام شیف: اختیار ترامپ تام نیست، اما بیکفایتی او چرا