معاون اول رييس جمهور با تاكيد براينكه مبارزه با افراطي گري و تروريسم بايد از حالت شعار خارج شده و به يك واقعيت تبديل شود، گفت: اميدوارم دنيا با عزم جدي براي مقابله با گروه هاي تروريستي و ريشه كن كردن آنها وارد عمل شود؛ كه البته راه تحقق اين امر گفتگو و مذاكره است.

 دكتر اسحاق جهانگيري پيش از ظهر دوشنبه در مذاكرات مشترك جمهوري اسلامي ايران و بلغارستان اظهار داشت: ايران آمادگي خود را براي تقويت بيش از پيش روابط ديرينه و دوستانه دو كشور كه از اشتراكات تاريخي و فرهنگي نيز برخوردار هستند، اعلام مي كند.وي افزود: مناسبات دو جانبه ميان ايران و بلغارستان بايد گسترش پيدا كرده و از فرصت هاي سياسي، اقتصادي و تجاري موجود در جهت منافع دو كشور استفاده شود.

معاون اول رييس جمهور با اشاره به اينكه تحرك خوبي در گسترش روابط ميان تهران و صوفيه بوجود آمده است اظهار اميدواري كرد سفر نخست وزير بلغارستان به ايران نقطه عطفي در توسعه روابط و ارتقاء سطح همكاري هاي دو كشور باشد.

دكتر جهانگيري ضمن قدرداني از مواضع مثبت بلغارستان در دوره مذاكرات ايران و كشورهاي 1+5 خاطرنشان كرد: پس از ايجاد توافق هسته اي، با اشتياق فراوان كشورهاي اروپايي براي توسعه همكاري ها با ايران روبرو بوده ايم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، وي با تاكيد براينكه ايران براي توسعه همكاري ها با بلغارستان اراده جدي دارد، افزود: بلغارستان به عنوان يكي از دوستان سنتي ايران در اروپا است و تهران آمادگي دارد همكاري هاي خود را در زمينه هاي مختلف با صوفيه ارتقاء دهد.

معاون اول رييس جمهور همچنين سفر نخست وزير بلغارستان به ايران را بيانگر اراده سياسي دو كشور براي توسعه روابط فيمابين ارزيابي كرد و گفت: اين اراده بايد به مسئولين اجرايي دو كشور و بخش خصوصي منتقل شود.

دكتر جهانگيري با تاكيد برتعریف دقیق  زمينه هاي همكاري ميان دو كشور، اظهار داشت: بايد با شناسايي ظرفيت ها و بسترهاي مناسب، توافقات لازم را براي همكاري در بخش هاي مختلف انجام دهيم.

وي اضافه كرد: روابط ايران و بلغارستان از سابقه مثبتي برخوردار است و بايد تلاش كنيم ظرفيت هاي گذشته را احيا و ظرفيت هاي جديد تعريف كنيم.معاون اول رييس جمهور در ادامه با بيان اينكه ايران در منطقه اي مهم و حساس واقع شده است، تصريح كرد: ايران داراي جمعيت 80 ميليون نفري و بازار بزرگي است كه اين بازار و نيز بازار كشورهاي اطراف در منطقه آسياي ميانه، قفقاز و خاورميانه مي تواند در اختيار توليدات مشترك ايران و بلغارستان باشد.

دكتر جهانگيري با يادآوري اينكه ايران از ظرفيت هاي خوبي در حوزه نفت، گاز، پتروشيمي، صنايع سنگين و الكترونيك برخوردار است، گفت: قادر هستيم با توجه به ظرفيت هاي خود، بخشي از انرژي مورد نياز اروپا را تامين كنيم.وي ادامه داد: بلغارستان با توجه به موقعيت جغرافيايي كه دارد مي تواند در اين زمينه نقش موثري ايفا كند.

معاون اول رييس جمهور با يادآوري اينكه مسير ارتباط حمل و نقلي ميان ايران و اروپا تنها از طريق تركيه انجام مي شود، گفت: يكي از مباحثي كه در سالهاي گذشته در خصوص آن مذاكره شده است ارتباط ميان خليج فارس و درياي سياه است كه اگر اين كريدور به خوبي تعريف و فعال شود، مي تواند در جابجايي كالا و ارتباط ميان آسيا و اروپا نقش موثري داشته باشد.

دكتر جهانگيري خاطرنشان كرد: اين موضوع در سطح كارشناسي ميان ايران، ارمنستان، گرجستان و بلغارستان مذاكره شده كه البته لازم است در سطح بالاتري پيگيري تا به نتيجه مطلوب برسد.وي با تاكيد براينكه كميسيون مشترك همكاري هاي دو كشور بايد فعال تر از گذشته عمل كنند، گفت: كميسيون هيجدهم مصوبات خوبي به همراه داشته كه بايد پيگيري هاي لازم انجام شود تا اين مصوبات اجرايي گردد.

معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه ايران آمادگي دارد زمينه هاي لازم را براي سرمايه گذاري تجار و بازرگانان بلغارستان در زمينه هاي مختلف نفت، گاز، صنعت، كشاورزي و حمل و نقل فراهم كند ، گفت: ايران براي ايجاد شركت هاي مشترك ميان دو كشور در جهت توليد و صادرات به كشورهاي منطقه آمادگي دارد.

دكتر جهانگيري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه خاورميانه از لحاظ سياسي امروز با تروريسم خشن روبرو است، گفت: متاسفانه امروز گروه هاي تروريستي كه در منطقه وجود دارند كشورها و جان انسانها را به خطر انداخته اند.وي افزود: امروز مردم عراق، سوريه و ليبي گرفتار اين تروريسم هستند و لازم است از دولت هاي قانوني اين كشورها حمايت شود.

معاون اول رييس جمهور اضافه كرد: متاسفانه امروز گروه هاي افراطي و تروريستي باعث شده اند كه در دنيا، اسلام هراسي بوجود آيد اما بلغارستان به عنوان يك كشور اروپايي با برخورداري از تعداد زيادي مسلمان توانسته است به گونه اي عمل كند كه روابط برادرانه اي ميان اديان مختلف در اين كشور برقرار باشد.

نخست وزير بلغارستان نيز با تاكيد بر علاقمندي كشورش براي گسترش روابط دو جانبه آمادگي و اراده جدي بلغارستان براي افزايش مناسبات با ايران در بخش هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي را اعلام كرد.وي با تشريح مزايا و ظرفيت هاي اقتصادي بلغارستان اظهار اميدواري كرد اين ديدارها منجر به ايجاد رابطه اي پايدار در حوزه هاي بانكي، انرژي، كشاورزي و گردشگري شده و سطح مبادلات مالي دو كشور را به رقم سالهاي پيش از تحريم بازگرداند.

نخست وزير بلغارستان با معرفي هيات عالي رتبه همراه خود تصريح كرد: بلغارستان و ايران در دو منطقه استراتژيك اتحاديه اروپا و خاورميانه قرار دارند و مي توانند دروازه صادرات محصولات يكديگر به اين دو بازار بزرگ باشند.وي با اشاره به افزايش سفر گردشگران دو كشور گفت: ايران بعنوان كشوري باستاني مورد توجه مردم بلغارستان است و اميدوارم با فراهم شدن فضا روابط فرهنگي دو ملت بيش از پيش گسترش يابد.

بويكو بوريسف با اشاره به اينكه كشورش در مسير ترانزيت كالا و انرژي به اروپا و غرب آسيا قرار دارد، زيرساخت هاي مهيا شده در بلغارستان براي ايفاي نقش بهتر در اين خصوص را خاطرنشان ساخت و ابراز اميدواري كرد با سفر مسئولان دو كشور در چارچوب كميسيون مشترك بتوان از اين فضا استفاده بهتري كرد.

نخست وزير بلغارستان سپس به موضوع تروريسم و اثرات آن در كشورهاي اروپايي اشاره كرد و با تاكيد براينكه عبور از اين بحران تنها با اتكا بر عقلانيت امكانپذير است، گفت: بدون ترديد رهبران جهان بايد با تصميمات جدي در اين خصوص اقدام كنند.

وي با انتقاد از سياست هايي كه منجر به درگيري و خونريزي و تخريب ساختارها در كشورهاي افغانستان، عراق و ليبي شد، گفت: راه صلح از مسير جنگ و خشونت نمي گذرد و نمي توان صلح پايدار را با موشك و بمب مستقر كرد.

نخست وزير بلغارستان همچنين به تشريح اثرات حضور پناه جويان به كشورهاي اروپايي نظير افزايش ديدگاه هاي نژاد پرستانه پرداخت و گفت: تبعات اين وقايع بر روي كشورهاي كوچك نظير بلغارستان بسيار زياد است با اين حال ما سعي كرده ايم در كشورمان بيشترين همگرايي ميان اقوام و اقليت هاي قومي و مذهبي را برقرار كنيم.

در اين نشست وزراي راه و شهرسازي، اموراقتصادي و دارايي، ارتباطات و فناوري اطلاعات و جهاد كشاورزي نيز گزارشي از زمينه هاي همكاري ميان دو كشور ارايه كردند و به تشريح مذاكرات صورت گرفته با همتايان بلغاري خود پرداختند.