به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، روزنامه القدس العربی در مقاله ای به قلم «ودیع عواوده» آورده است؛ بر اساس گزارش مرکز فلسطینی مطالعات رژیم صهیونیستی «مدار»، پس از انتخابات اسرائیل در سال 2015 و تا روز چهارشنبه هفته گذشته، 156 قانون و طرح نژاد پرستانه در کنیست که 20 مورد آن مربوط به چهار ماه اخیر بوده؛ بررسی و مطرح شده و از میان آنها 25 قانون به تصویب نهائی رسیده است.
همچنین کنیست وارد قوانین بسیار شدید و پرمخاطره ای شده که منجر به راه افتادن هیاهو در داخل اسرائیل نیز شده است.
از مجموع 156 قانون، 21 قانون به مرحله قرائت پایانی رسیده که 3 بند به عنوان اصلاحیه به آن 21 مورد اضافه شده که عملا مجموع قوانین قرائت پایانی شده به 24 مورد می رسد.
2 قانون به تصویب قرائت اولیه رسیده و در مرحله نهائی قانونگذاری هستند.
17 قانون نیز در مرحله تصویب قرائت مقدماتی قرار دارد به این معنی که از بین آنها 3 قانون پس از تصویب قانون جایگزین، متوقف و غیر فعال شدند، این قانون عبارت از غارت و سرقت اراضی فلسطینی مالکان خاص است.
112 طرح قانون تاکنون در لیست قوانین قرار دارد و احتمال تصویب آن بسیار زیاد است.
14 قانون که به تصویب نهائی رسیده با اعمال مستقیم دولت انجام شده است، علاوه بر آن قوانینی که وارد روند قانونگذاری شده با موافقت و تصویب کابینه اسرائیل بوده این در حالی است که 141 طرح قانون از سوی خود نمایندگان ارائه شده است.
گزارش می افزاید، 58 قانون در حمایت از اشغالگری اسرائیل علیه فلسطینیان کرانه باختری و قدس است، 9 طرح قانون «قومیت» نیز علیه عموم ملت فلسطین و 89 قانون نژاد پرستانه علیه فلسطینیان داخل و مراکز حقوقی و موسسات آموزشی است.
گزارش مزبور برای اولین بار، دسته و رده بندی نوع قوانین و طرح های قوانین را ارائه کرده که بر اساس آن، 21 قانون در مخالفت با مشارکت آزاد در انتخابات پارلمانی است، 48 قانون در مخالفت با آزادی بیان و فعالیت سیاسی و 33 قانون مجازات نیز وجود دارد.
پافشاری احزاب حاکم بر قوانین نژاد پرستانه و شهرک سازی اسرائیل
گزارش مرکز مدار با اشاره به اینکه احزاب حاکم، بر قوانین نژاد پرستانه و حامی اشغالگری و شهرک سازی پافشاری می کنند، می افزاید؛ احزاب مخالف دولت مانند «یش عتید» به رهبری «یائیر لبید» نیز با این قوانین موافقت کردند، تا جایی که 9 قانون از سوی این حزب در دستور کار کنیست قرار گرفته و یکی از آنها وارد روند قانونگذاری شده است.
مجموعه احزاب «اردوی صهیونیسم» دربردارنده حزب کار همان نسبت حزب «یش عتید» را داشته است.
ائتلاف «فهرست متحد عربی» که به علت اکثریت نژادپرستی در پارلمان، قدرت قانونگذاری محدودی دارد؛ توانست از نسبت 67 درصد سال اول، 84 درصد آرای اعتراضی را در سال دوم دوره پارلمانی اخیر ثبت کند. همچنین حزب چپگرای «میرتس» همان نسبت 85 درصد آرای اعتراضی را داشت.
مهم ترین قانونی که کنیسه در دوره تابستانی امسال به آن پرداخت، «قانون قومیت» مطابق ساختاری که توسط «آفی دیختر» نماینده پارلمان از حزب لیکود بود که علیرغم برخی مخالفت های کابینه در قرائت اولیه کنیست به تصویب رسید.
دولت تل آویو در جلسه خود اعلام کرده بود، 60 روز دیگر متن طرح قانون از سوی کابینه ارائه خواهد می کند و یک کمیته وزارتی ویژه مامور تدوین آن خواهد شد، اما اتمام موعد شصت روزه و عدم ارائه هیچ طرح قانونی مؤید تداوم اختلافات بین کابینه است.
همچنین طرح قانونی عدم عقب نشینی ولو جزئی از قدس اشغالی در روند قانونگذاری قرار گرفت، این طرح قانون مستلزم اکثریت آرای نمایندگان شامل 80 نماینده برای تغییر قانون اساسی با عنوان «قدس پایتخت اسرائیل» است.
روز 19 ژوئیه 2017 قرائت مقدماتی آن تصویب شد، اما به سرعت اصلاح گردید و برای رای گیری قرائت اولیه در 26 ژوئیه 2017 ارائه شد، طی یک هفته ماده ای مبنی بر جدایی محلات و مناطق پرتراکم فلسطینی نشین از شهر قدس به آن ملحق شد.
قانون سرقت اموال فلسطینیان نیز از دیگر قوانین معروف پارلمان است.
این قانونگذاری های نژادپرستانه حاکی از تغییرات داخلی و خارجی اسرائیل و در نتیجه افراط گرایی قومی و مذهبی است؛ به ویژه این روند با کودتای 1977 و پیروزی احزاب راست گرا و تغییر روش های آموزشی و مطالب آن و مهاجرت یهودیان روس به اراضی اشغالی، شدت یافت.
بنا به گفته «هنیده غانم» مدیر عامل مرکز مدار، این موج قوانین نژادپرستانه و حامی اشغالگری و شهرک سازی منعکس کننده اوضاع عمومی سیاسی اسرائیل به ویژه سیطره افراط گرایان شهرک نشین بر دستگاههای اجرایی و قانونی تل آویو است.
«هنیده غانم» با ابراز تاسف دراینباره می افزاید، این وضعیت (تصویب قوانین نژادپرستانه) با پایان هر دوره پارلمانی به اوج خود می رسد؛ درحالیکه هیچ حزب و گروه مخالف پارلمانی نیز وجود ندارد.116/110
بیشتر بخوانید:
نماینده عرب کنست: «نتانیاهو» قانون بینالملل را نقض می کند
پیشنهاد های نژادپرستانه معاون رییس کنست اسرائیل به فلسطینیان
موافقت کنست رژیم صهیونیستی با قانون نژادپرستانه «یهودیت اسرائیل»