به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شبکه دو سیما در برنامه میزگرد فرهنگی میزبان آقای «مصطفی پورمحمدی»، نامزد ریاست جمهوری دوره چهاردهم و دو تن از مشاوران وی ، آقایان حجت الله ایوبی و عبدالمهدی مستکین بود .
الهام یاوری، شهاب اسفندیاری و حسین انتظامی به عنوان کارشناس در این نشست حضور داشتند. مشروح صحبت های نامزد ریاست جمهوری در این نشست به این شرح است :
مصطفی پورمحمدی؛ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: جامعه ایران و تاریخ ایران را با فرهنگ میشود تعریف کرد. فرهنگ برجستهترین نماد ایران است. تمدن ایرانی؛ اوجش با نگاه فرهنگی شکل گرفته، هرچند ما رفتار پادشاهانمان را مذموم میدانیم به خاطر خصلت پادشاهی و شرایطی که آن سلطه دارد. حتی در متن حتی حکمرانی ایرانی، فرهنگ کاملاً برجسته است و به نظرم دستگاه حکمرانی ایران در تاریخ به خاطر حاکمیت فرهنگ از یک نجابت، طهارت، عمق و نفوذ برخوردار است و این نکتهای است بسیار مهم. ایران به سرعت به اسلام پیوست، نه به هیچ دلیل، به خاطر این که اسلام اوج فرهنگ بود و ایران و ایرانی با فرهنگ عجین شده بود، همدیگر را یافتند و این تداول تمدنی و نگاه متعالی اسلامی باهم شکل گرفت و همافزایی کردند. خدمات متقابل اسلام و ایران؛ گواه بر این ادعاست.
صفحات تاریخ ایران پر از لحظههای با شکوه فرهنگی است، فیلسوفان، دانشوران، طبیبان، حکما، ادبا، شعرا، معماران و هنرمندان ما، دنیای هنر در ایران جمع شده با خلاقیتهای مختلف و تاریخ گواه این معناست. عبور میکنم سریع. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است. اصلیترین عنصر انقلاب، فرهنگ بود. رهبری انقلاب؛ عنصر فرهنگی بود. مهمتر از همه که شاخص برجسته انقلاب ماست؛ رهبر انقلاب باید یک چهره شاخص علمی و فرهنگی باشد. ویژگی اصلی او دانش و دانشوری است. دانش؛ یعنی اوج فرهنگ. کجای دنیا؛ شاخص حکمران و مدیر را فرهنگ گذاشتند، اخلاق، فهم اجتماعی درست و ویژگیهای مدیریتی؟
ما با فرهنگ کار داریم. فرهنگ نقطه قوت اسلام و انقلاب ما در عرصه جهانی و هماوردی است و در فرهنگ، زنان و مردان بازیگران اصلی هستند. امروز زن در جامعه ایران نقطه قوت فرهنگ ایران، اسلام و فرهنگ انقلاب اسلامی است. امروز جهان در تلاطم نافهمی جایگاه انسان است. گفتند انسانمداری، ولی جایگاه انسان تحقیر شده است. زن و مرد امروز عنصر فاخر جهان نیست. چون زن و مرد ما امروز در سلطه و حاکمیت سود، لذت، رفاه، جذابیتهای زودگذر و کوچک است.
اما زن ما، مردم ما، شاخصهای متعالی فرهنگ ما؛ قوت امروز ماست در هماوردی تمدنی معاصر و ما این را نفهمیدیم، نیافتیم و بها ندادیم. یک رجعت میخواهیم در تاریخ ایران، اسلام؛ به خصوص در تاریخ انقلاب و ما میتوانیم. ظرفیتهای بسیار برجستهای امروز با همه فرازها و فرودهایمان وجود دارد.
به تحصیلکردههایمان نگاه کنیم کماً و کیفاً، به دانشجویانمان نگاه کنیم؛ کماً و کیفاً، به گروهها، اقشار و جنسیتهای مختلف که فعال هستند در عرصه فرهنگ و هنر نگاه کنیم؛ کماً و کیفاً؛ با گرایشها، سلیقهها، رویکردها، بسترهای مختلف، در حوزههای دینی، انقلابی، هنری و فعالیتهای عادی اجتماعی، اما با بستر هنر و فرهنگ؛ فوقالعاده است. شاید اینها را بگویید حرفهای کلی است، شاید بگویید شعار است. شاید مردم ما بگویند بله یک خردهای شاید منبر میروید، نه، من عمیقاً باور و اعتقاد دارم و فکر میکنم که یکی از قوتهای نظام ما و ایران ما؛ احیای این ظرفیت فرهنگی است.
حالا ما دوست داریم عزیزان ما؛ کارشناسان برجسته که در این نشست حضور دارند و جزو چهرههای شاخص و برجسته فرهنگ و هنر هستند گفتگو باهم داشته باشیم، دوستان ما؛ دکتر ایوبی که هم تحصیلاتش در این زمینههاست و هم تجربه عملی بیشتر در خارج از کشور و داخل کشور، مدیریتهای مؤسسات مهم فرهنگی و هنری را بر عهده داشته، میتواند زمینههای واقعی و عینی این نگاه را تا حدودی بیان بفرمایند و موانع و مشکلاتی که در این عرصه است بازگو کنیم، ببینیم چگونه باید این گرهها را حل کنیم؟ سرعتمان کند شده، ما باید شتاب بگیریم و امکان این شتاب گرفتن را داریم.
113
بیشتر بخوانید:
پورمحمدی خطاب به مردم: تصمیم با شماست
پورمحمدی: تقویت دیپلماسی خارجی برای پیشبرد منافع کشور ضروری است