انتخابات ریاست جمهوری کلمبیا امروز (یکشنبه) درحالی برگزار می‌شود که نتیجه این انتخابات از یکسو در تعیین سرنوشت پیمان صلح دولت و شورشیان و از سوی دیگر در شکل‌گیری الگوی اقتصادی آینده این کشور 50 میلیونی آمریکای جنوبی تاثیرگذار است.

به گزارش پارس‌تودی؛ در این دور از انتخابات کلمبیا نامزدهای ریاست جمهوری از طیف‌های سیاسی گوناگون و با وعده اشتغال، امنیت اجتماعی و مبارزه با فساد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و نامزدهای راست‌گرا و چپ‌گرا رقابت نزدیک بایکدیگر دارند.

به نوشته رویترز، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند «ایوان دوک» (Ivan Duque) راستگرا و از همفکران «آلوارو اوریبه» (Alvaro Uribe) رئیس جمهوری پیشین کلمبیا با کسب 40 درصد آرای پرسش شوندگان، از پنج نامزد دیگر پیش است.

«گوستاوو پترو» (Gustavo Petro) شورشی پیشین چپگرا پس از دوک با کسب 30 درصد آرای نظرسنجی‌های اخیر شانس دیگر پیروزی در انتخابات به شمار می‌رود.

میلیون‌ها جوان خسته از سیاست‌های راستگرایانه دولت کنونی از حامیان پترو هستند. درصورتی که هیچکدام از نامزدها بیش از نیمی از آرای انتخابات امروز را کسب نکنند، دو نامزد برتر 17 ژوئن در دور دوم انتخابات بر سر کسب کرسی ریاست جمهوری رقابت خواهند کرد. حدود 35 میلیون نفر در کلمبیا حق رای دارند.

در انتخابات پارلمانی کلمبیا در ماه مارس، حزب راست گرای «آلوارو اوریبه» توانست 19 کرسی در مجلس سنا و 33 کرسی در مجلس نمایندگان را از آن خود کند اما از به دست آوردن اکثریت کرسی ها باز ماند.

گروه فارک نیز نخستین بار از زمان تشکیل در سال 1964، در این انتخابات شرکت کرده بود. گروه فارک 24 ژوئن 2016 توافقنامه‌ای با دولت کلمبیا امضاء کرد که شامل توقف کامل درگیری‌های مسلحانه بیش از 50 ساله و خلع سلاح می‌شود.

همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کلمبیا، تدابیر شدید امنیتی در این کشور افزایش یافته است. گروه ارتش آزادیبخش ملی کلمبیا (ELN) نیز هفته گذشته اعلام کرد هنگام برگزاری انتخابات سراسری در کلمبیا فعالیت‌‌های نظامی خود را متوقف می‌کند تا مردم بتوانند در آرامش رأی دهند.

آخرین گروه شورشی در کلمبیا حدود 1500 عضو دارد که هفته گذشته گفتگوی خود را با دولت کلمبیا در هاوانا، پایتخت کوبا از سر گرفت.

«خوان مانوئل سانتوس»، رئیس جمهوری کلمبیا ابراز امیدواری کرد دستیابی به توافق نهایی صلح با این گروه تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری او در ماه اوت، امکان پذیر باشد. سانتوس ابراز نگرانی کرد که ممکن است تلاش‌های وی در این دوره برای رسیدن به صلح کامل در کلمبیا با پیروزی جناح راست در انتخابات ریاست جمهوری که مخالف مذاکرات است، از بین برود.

درگیری‌ها میان گروه‌های مسلح در کلمبیا، زندگی ده ها هزار نفر را مختل کرده است. این درگیری‌ها تاکنون 260 هزار کشته، 45 هزار نفر ناپدید و حدود هفت میلیون آواره برجا گذاشته است. 134/120

بیشتر بخوانید:

ورود گروه فارک به عرصه سیاست کلمبیا / ویدئو

از سرگیری روند خلع سلاح فارک در کلمبیا