ایران پرس- کاروان مهاجرانی که از سمت آمریکای لاتین به سمت شمال قاره آمریکا حرکت کرده بودند، در یکی از شهرهای جنوب مکزیک در حالی مستقر شدند که فشارهای ایالات متحده برای جلوگیری از ورود مهاجران به این کشور ادامه دارد.

کاروان مهاجران آمریکای لاتین روز سه شنبه در شهر «اوایکستلا» ( Huixtla)، یکی از مناطق فقیر نشین جنوب مکزیک، برای تجدید قوا و پیگیری بهتر راه خود مستقر شده است.

مهاجرانی که با این کاروان به سمت شمال حرکت می کنند در این منطقه می توانند از مراقبت های پزشکی نیز بهره مند شوند.

آنچه مشخص است، آن است که آن ها به رغم همه فشارهایی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای جلوگیری از حرکت آن ها ایجاد کرده است، به حرکت خود ادامه می دهند تا در نهایت به ایالات متحده آمریکا برسند.

از طرفی، بسیاری از آن ها با اوضاع کنونی، تصمیم دارند تا در مکزیک بمانند و در این کشور به دنبال موقعیت شغلی باشند.

مهاجران لاتین پس از پیمودن تقریبا 800 کیلومتر با پای پیاده در مدت ده روز به منطقه یاد شده رسیده اند؛ در میان آن ها زنان باردار و افرادی دیده می شوند که نیاز اساسی به پزشک دارند.

«ترسا پرز» 19 ساله و یکی از مهاجران بیمار است که در این مدت فقط توانسته است در یکی از پارک های «اوایکستلا»، در ایالت «چیاپاس» (Chiapas) که از ایالت های مرزی مکزیک و گواتمالا به شمار می رود، با پزشک ملاقات داشته باشد و وضعیتش را برای او شرح دهد. 

کمیسیون بین المللی حقوق بشر نگرانی خود را از وضعیت مهاجران اعلام کرده و گفته است، بیانیه های مقامات آمریکایی درباره مهاجرانی که می خواهند از طریق مکزیک خود را به ایالات متحده برسانند، بی رحمی در قبال آن ها است.

واشنگتن در موقعیت های مختلف حرکت مهاجران به سمت مرزهای این کشور را به مثابه «تهدید حاکمیت و امنیت ملی» خود برشمرده است. دولت ترامپ همچنین گفته است که «این حرکت مهاجران و درخواست پناه آن ها با خود جرم و جنایت را به ارمغان می آورد».

پیش تر نیز رئیس جمهوری آمریکا عامل اصلی بسیاری از مشکلات و جرایم در این کشور را مهاجران لاتینی خوانده بود که از طریق مکزیک و به صورت غیرقانونی وارد خاک ایالات متحده شده بودند.

از طرفی، «دونالد ترامپ» از دولت و پلیس مکزیک خواسته است تا از ادامه حرکت مهاجران به سمت شمال، به هر نحو جلو گیری کنند. وی تهدید کرده است که در غیر این صورت مرزهای جنوبی اش (مرز با مکزیک) را نیز به صورت کامل مسدود می کند.

این سیاست های ترامپ، علاوه بر آنکه ترس از مهاجران را به خصوص در میان طرفدارانش بیش از پیش برانگیخته است، موجی انتقادی را نیز عیله سیاست های ضد مهاجرتی کاخ سفید در حالی ایجاد کرده است که آمریکا خود را برای انتخابات میان دوره ای این کشور در روز 6 نوامبر آماده می کند.

بسیاری از کارشناسان نیز معتقدند که این رویکرد دولت ترامپ، به منظور برهم زدن توجهات از مشکلات اصلی است که آمریکا را درگیر خود کرده است. ضمن آنکه در انتخابات نوامبر جمهوری خواهان می خواهند با استفاده از ترس ایجاد شده از ورود لاتین ها، نتایج را به نفع خود تمام کنند.

از طرفی، با برجسته شدن بحران پناه جویان، فشارهای آمریکا بر مکزیک نیز بیشتر می شود. روز سه شنبه، «لوئیس ویدگری» (Luis Videgaray)، وزیر امور خارجه مکزیک با «مایک پمپئو»، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ارتباطی تلفنی گفت و گو کرد.

مقام مکزیکی در این گفت و گو آخرین اقدامات دولت مکزیک را در جهت جلوگیری از کاروان پناهجویانی را که از جنوب قاره آمریکا به سمت شمال آن در حرکت است، با در نظر گرفتن حقوق آن ها، شرح داد.

اما در عین حال مهاجرانی که در حال حرکت از کشور خود به سمت مکزیک و آمریکا هستند، با خطرات بسیای دست و پنجه نرم می کنند.

آن ها اکنون در منطقه «اوایکستلا» می توانند به خوبی استراحت و قوای خود را تجدید کنند، زیرا تا رسیدن به مرزهای ایالت متحده هنوز 3 هزار کیلومتر دیگر راه باقی مانده است؛ بنابراین، اتفاقات بسیاری نیز در حال وقوع خواهد بود.

برای بسیاری از آن ها، این منطقه اولین جایی است که در آنجا برای استراحت مستقر می شوند، زیرا گروه زیادی از مهاجران که روز 13 اکتبر از هندوراس به راه افتاده اند، تا کنون استراحت نکرده و بی وقفه به حرکت خود ادامه داده اند.

در راه مهاجران همواره خطرات بسیاری نیز در کمین بوده است. در این راه عوامل طبیعی در کنار خطر آدم ربایی توسط باند های قاچاق اعضای بدن و دیگر گروه های خلاف کار قرار می گیرد.

یکی از مهاجران به نام «دنیل فرناندز» (Daniel Fernandez) که حرفه ی او بنایی است، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفته است: «بدن ما به شده خسته شده است، دیگر هیچ انرژی برای ما نمانده است و در عین حال مجبوریم با بدنی کثیف به حرکت خود ادامه دهیم».

تا کنون صد مهاجر هم به همین دلایل از ادامه راه منصرف شده و به هندوراس بازگشته اند. دولت این کشور نیز روز دوشنبه اعلام کرد، دو عضو از این کاروان در راه جانشان را از دست داده اند.

این در حالی است که وزیر کشور مکزیک نیز در گزارشی اعلام کرد، 2 هزار و 700 مهاجر به صورت قانونی وارد این کشور شده اند که تعداد زیادی از آن ها را کودکان  تشکیل می دهند.

این افراد در مکزیک تقاضای پناهندگی کرده و اکنون به پایگاه های مستقر برای پناه جویان معرفی شده اند.

در این بین آمریکا ونزوئلا را نیز در بحران ایجاد شده دخالت داده است. «مایک پنس» (Mike Pence)، معاون رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای اعلام کرده که رئیس جمهور هندوراس به وی گفته است، این کاروان از مهاجران توسط گروهی چپگرا «با حمایت مالی ونزوئلا» ایجاد شده است.

پنس در مصاحبه ای با واشنگتن پست اعلام کرده است: «آن ها (مهاجران) به شمال فرستاده شده اند تا حاکمیت ما و مرزهای ما را آشفته سازند».

«خوان اورلاندو ارناندز» (Juan Orlando Hernández)، رئیس جمهور هندوراس نیز اعلام کرده است که رقم 27 میلیون دلار برای اشتغال زایی و اعطای تسهیلات برای مهاجرینی که به این کشور بازگردند، اختصاص داده است.

این در حالی است که ترامپ پیش تر اعلام کرده بود، کمک های مالی که به سه کشور هندوراس، السالوادور و گواتمالا داده می شد، به سبب عدم تحرک دولت این کشورها در قبال جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی، قطع خواهد شد.

مترجم: محمد استادولی

141/110

بیشتر بخوانید:

ترامپ تهدید کرد: قطع کمک به گواتمالا، السالوادور و هندوراس

انتقاد ترامپ از دموکرات‌ها به بهانه سیل مهاجران هندوراس+ ویدئو

راهپیمایی هزاران نفر از اتباع هندوراس از مکزیک به‌سمت آمریکا

حاکم شدن تدابیر امنیتی در مرز آمریکا و مکزیک