به گزارش ایران پرس، واکنش قدرت های غربی به ویژه آمریکا به بمباران اخیر تاسیسات نفتی عربستان، سراسیمه و سردرگم بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از حمله نیروهای یمنی به پالایشگاه نفتی عربستان، ابتدا مجوز عرضه نفت از ذخایر استراتژیک آمریکا را صادر کرد تا به زعم خود بتواند قیمت این محصول را تحت کنترل درآورد.
ترامپ اندکی بعد، در یادداشت توئیتری دیگری، پیشنهادهای مکرر خود را برای مذاکره بدون پیش شرط با مقامات جمهوری اسلامی ایران، اخبار جعلی خواند و منکر آن شد.
ترامپ که سیاست های کشورش را در جملات توئیتری تعیین می کند، یادداشت بعدی خود را با لحن خوشایند رژیم سعودی طراحی کرد و مدعی شد که آماده حمله نظامی است اما منتظر است تا سعودی ها تایید کنند که این حمله کار چه کسی بوده است.
"برنی سندرز"، سناتور و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در واکنش به توئیت ماجراجویانه رئیس جمهوری این کشور گفت: «آقای ترامپ، کنگره به تو اجازه نخواهد داد تا جنگ فاجعه بار دیگری را در غرب آسیا تنها به این دلیل که دیکتاتوری وحشی سعودی به تو گفته است، آغاز کنی».
ارتش یمن، مسئولیت حمله روز شنبه به تاسیسات نفتی عربستان را را پذیرفته و سخنگوی آن به صراحت اعلام کرده است که این حملات با پهپادهای آنها هدف قرار گرفته اند.
با این حال مایک پمپئو و برخی مقامات دولت آمریکا به طور واضح کوشیدند تا این واقعیت را نادیده بگیرند.
"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در یادداشت توئیتری خود بدون ارائه سند و شواهدی مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران پشت این حملات بوده است.
"لیندسی گراهام" (Lindsey Graham) سناتور جمهوریخواه آمریکا، با دستاویز قرار دادن حملات پهپادی یمنی ها به تأسیسات نفتی عربستان، در هم نوایی با اظهارات جنگ طلبانه پمپئو، حمله آمریکا را به تأسیسات نفتی ایران خواستار شد.
"کریس مورفی" (Chris Murphy) عضو دموکرات سنای آمریکا نیز با انتقاد از مواضع لیندسی گراهام و مایک پمپئو نوشت: «این یک سادهسازی غیرمسؤولانه است و نحوه وارد شدن ما به جنگها، همواره کمخردانه بوده است».
پس از حمله پهپادی یمنی ها به تاسیسات آرامکو، کارشناسان نظامی گفتند این حمله مهمتر از هرچیزی، باعث مشخص شدن ضعف تجهیزات نظامی آمریکا در عربستان شد.
روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» نوشت حمله روز شنبه باعث شده است تا نیمی از تولید نفت عربستان متوقف شود؛ توقف تولید شامل دستکم پنج میلیون بشکه در روز خواهد شد.
سخنگوی کرملین هم اعلام کرد: حملات پهپادها به زیرساختهای نفتی عربستان سعودی یک رویداد هشداردهنده برای بازارهای نفتی است و به ثبات بازار انرژی کمک نمیکند.
شبکه خبری بلومبرگ نیز از افزایش ۱۹درصدی قیمت نفت در پی حمله پهپادی یمن به تاسیسات نفتی عربستان خبر داد.
این یکی از بزرگترین حملات ارتش و نیروهای مردمی انصارالله یمن به عربستان سعودی از زمان تجاوز نظامی این رژیم به یمن از سال 2015 تا کنون ارزیابی شده است؛ تجاوزی که به کشته یا زخمی شدن ده ها هزار غیرنظامی یمنی منجر شده است.
141/118
بیشتر بخوانید:
رویکرد تازه آمریکا در قبال حمله به تاسیسات نفتی آرامکو
بغداد حمله پهپادی از خاک عراق به تاسیسات نفتی آرامکو را تکذیب کرد
آتش انصارالله در آرامکو؛ عربستان به دنبال راه نجات از باتلاق یمن/ تحلیل