ایران پرس- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در راستای سیاست حمایت گرایی اقتصادی، جنگ تجاری را با افزایش تعرفه‌ها بر محصولات و کالاهای وارداتی به آمریکا آغاز کرده است.

این مساله با واکنش متقابل رقبا و شرکای تجاری آمریکا مواجه شده است. با این حال دولت ترامپ هم چنان بر پیگیری این رویکرد تاکید دارد.

در واکنش به این مساله، «فیل هوگان» کمیسر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا روز سه شنبه 10 سپتامبر از رئیس جمهوری آمریکا خواست تا سیاست های تجاری غلط و شتابزده خود را کنار بگذارد.

هوگان گفت: "این اتحادیه به دنبال آن است تا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را متقاعد کند که اشتباهات خود را ببیند و سیاست های تجاری عجولانه را کنار بگذارد، ترامپ نشان داده که ترجیح او بیشتر به جای توافق  تجاری، جنگ تجاری است."

کشورهای اتحادیه اروپا که تا قبل از دوره ریاست جمهوری ترامپ روابط تجاری نزدیکی با آمریکا داشتند و حتی در دوره ریاست جمهوری "باراک اوباما" چند دور مذاکره با واشنگتن برای انعقاد پیمان تجارت آزاد دو سوی اقیانوس اطلس برگزار شد، اکنون با شرایط متفاوتی مواجه شده و ترامپ رئیس جمهور جنجالی آمریکا نه فقط ادامه این مذاکرات را متوقف کرده، بلکه بارها خواهان افزایش قابل توجه تعرفه کالاهای صادراتی اروپا به آمریکا شده است.

حساسیت دولت ترامپ به ویژه در زمینه واردات خودرو و قطعات آن از اروپا است.

وی چند بار تهدید کرده که تعرفه واردات خودرو از اروپا را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

درعین حال اکنون دامنه این تقابل تجاری از خودرو فراتر رفته و بسیاری از کالاها و محصولات را شامل شده است.

"برونو لومر" وزیر دارایی فرانسه در آوریل 2019 درباره تقابل تجاری دو سوی اقیانوس اطلس گفت: "با توجه به کاهش نرخ رشد جهانی، شروع یک جنگ تجاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا عملی اشتباه، هم در زمینه اقتصادی و هم در زمینه سیاسی خواهد بود."

ترامپ از زمان روی کارآمدنش همواره تجارت آزاد را عامل اصلی نابسامانی اقتصاد آمریکا دانسته و تهدید کرده است موانعی بر سر راه آن ایجاد می کند، در حالی که اروپایی ها معتقدند که جنگ تجاری موجب کاهش و از میان رفتن رشد اقتصادی جهان شده و نااطمینانی های جدیدی را ایجاد می کند.

به ویژه مصرف کنندگان از این جنگ تجاری بیشترین آسیب را خواهند دید و قیمت کالاها نیز در نهایت گران تر خواهد شد.

"ساسان شاه ویسی" کارشناس اقتصادی می گوید: "رویارویی اقتصادی اروپا و آمریکا به افول اقتصادی این دو و کاهش نرخ تولید ملی جهان منجر خواهد شد."

با توجه به پافشاری ترامپ بر ادامه رویکرد تجاری خود، شرکای تجاری اروپایی واشنگتن اتخاذ تدابیر جدیدی را مد نظر قرار داده اند.

کمیسر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا تصریح کر: "اگر ترامپ روند حمایت از صنایع داخلی آمریکا را ادامه دهد، اتحادیه اروپا به بستن قرارداد با دیگر کشورهای جهان ادامه خواهد داد."

هوگان ابراز امیدواری کرد، ترامپ بتواند برخی رفتارهای عجولانه و بی محابایش را که درباره چین داشته است کنار بگذارد.

اشاره وی به جنگ تجاری عظیم واشنگتن با پکن است.

ترامپ در آخرین مورد از اقدامات ضد تجاری خود بر 300 میلیارد دلار کالای وارداتی از چین تعرفه وضع کرده که با واکنش متقابل پکن مواجه شده است.

اروپایی ها معتقدند که جنگ تجاری موجب کاهش واز میان رفتن رشد اقتصادی جهان شده و نااطمینانی های جدیدی را ایجاد می کند.

به ویژه مصرف کنندگان از این جنگ تجاری بیشترین آسیب را خواهند دید و قیمت کالاها نیز در نهایت گران تر خواهد شد.

ضمن اینکه سیاست های تجاری ترامپ بر رشد اقتصادی کشورهای اتحادیه اروپا تاثیر منفی دارد.

با این حال شواهد حاکی از تشدید روند کنونی در زمینه جنگ تعرفه ای و تجاری از سوی دولت ترامپ است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

138/116

بیشتربخوانید:

هشدار کمیسیون اروپا درباره پیامدهای خطرناک سیاست تجاری آمریکا/ تحلیل