ایران پرس- وزارت دفاع فیلیپین از «دوترته» خواست؛ به اظهاراتی که به تازگی خطاب به گروهی از ژنرال‌های ارتش این کشور مطرح کرده و به لزوم کمک آنها در جنگ با مجرمان مواد مخدر و همچنین دستگیر کردن اعضای فاسد نیروهای پلیس تاکید کرده است، جنبه رسمی ببخشد.

درخواست وزارت دفاع فیلیپین از رئیس جمهوری این کشور برای صدور دستور رسمی برای قانونمند کردن قانونی مداخله ارتش در مبارزه با مواد مخدر در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای، پلیس فیلیپین را به جنایت علیه بشریت متهم کرده است.

 دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین

درخواست وزارت دفاع فیلیپین از دوترته که پس از سخنان وی درباره ضرورت کمک ارتش این کشور به روند مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است، می تواند ابعاد تازه ای از برنامه راهبردی رئیس جمهوری فیلیپین در مبارزه با مواد مخدر را به نمایش بگذارد.

این گمانه مطرح است که از نظر دوترته مبارزه قاطع، همه جانبه و موثر با قاچاقچیان، فروشندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر در فیلیپین به کمک ارتش این کشور نیاز دارد که این مسئله می تواند تبعات مختلفی را در پی داشته باشد.

با توجه به گسترش قاچاق مواد مخدر در شهرهای مختلف فیلیپین و افزایش باندهای سازمان یافته توزیع مواد مخدر در این کشور، دوترته توانایی پلیس را به نسبت تعداد مجرمان مواد مخدر ضعیف می داند و به همین دلیل بر لزوم کمک ارتش به روند مبارزه با مواد مخدر تاکید کرده است.

البته این دیدگاه وجود دارد که با توجه گزارش های متعددی که در خصوص ارتباط برخی نیروهای پلیس فیلیپین با قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر وجود دارد، دوترته قصد دارد تا آسیب های ناشی از فساد پلیس در روند مبارزه با مواد مخدر را با وارد کردن ارتش به این فرآیند، ترمیم کند.

دوترته قصد دارد تا آسیب های ناشی از فساد پلیس در روند مبارزه با مواد مخدر را با وارد کردن ارتش به این فرآیند،ترمیم کند

 

حتی این مسئله مطرح است که با ورود ارتش فیلیپین به مسئله مبارزه با مواد مخدر، آن دسته از نیروهای فاسد پلیس مانند گذشته نتوانند تسهیل کننده اقدامات قاچاقچیان مواد مخدر باشند.

نقش نظارتی و عملیاتی ارتش فیلیپین در مبارزه با مواد مخدر در این کشور فاز جدید راهبرد دوترته در این مسئله است تا بتواند ازاین طریق ساختار برنامه مقابله با مواد مخدر را اصلاح کند.

این شرایط موجب خواهد شد تا ارتش فیلیپین علاوه مسئولیت تامین امنیت در مناطق مرزی و مقابله با گروه های شورشی در نقش جدید خود، به موثر شدن روند مبارزه با مواد مخدر کمک کند.

البته برخی منتقدان می گویند، مداخله ارتش در مقابله با مواد مخدر می تواند به فراهم شدن زمینه برای مداخله دائمی ارتش در بحران های اجتماعی و شهری هم منجر بشود.

با ورود احتمالی ارتش به روند مبارزه با مواد مخدر در فیلیپین،ممکن است دوترته که از زمان روی کارآمدن در تابستان گذشته و اجرای طرح مقابله با این پدیده،با فشارهای داخلی و خارجی مواجه شده است، بیش از گذشته مورد انتقاد قرار بگیرد. اگر چه مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک تهدید اجتماعی و پیامدهای ناگوار آن سیاست قطعی همه کشورها است،اما این مسئله باید در چارچوب قانون دنبال بشود تا امکان هر گونه سوء استفاده از فضای مقابله با مواد مخدر از جمله پدید نیاید.

ورود احتمالی ارتش به روند مبارزه با مواد مخدر در فیلیپین

 

این نگرانی هست که مجوز رئیس جمهوری فیلیپین به پلیس و مردم برای کشتن عوامل قاچاق مواد مخدر به شکل گیری شرایطی برای تصفیه حساب های شخصی بین افراد به بهانه مقابله با قاچاقچیان و مصرف کنندگان مواد مخدر منجر بشود.

این وضعیت موجب ایجاد نوعی هرج و مرج در فیلیپین می شود که می تواند سیاست مقابله قاطع با قاچاقچیان و مصرف کنندگان مواد مخدر در این کشور را که مورد حمایت مردم است،با تردید مواجه کند.113/110

بیشتر بخوانید:

منع پلیس فیلیپین از شرکت در عملیات مبارزه با مواد مخدر

ابراز خرسندی فیلیپین از حمایت نظامی امریکا

 دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین
دوترته قصد دارد تا آسیب های ناشی از فساد پلیس در روند مبارزه با مواد مخدر را با وارد کردن ارتش به این فرآیند،ترمیم کند
ورود احتمالی ارتش به روند مبارزه با مواد مخدر در فیلیپین