اعضای شورای امنیت روز دوشنبه در این نشست به اتفاق آرا قطعنامه حمایت از کودکان در درگیریهای مسلحانه و جنگها را تصویب کردند که به موجب آن، کودکان باید از هرگونه خشونتی در امان بمانند. این قطعنامه همچنین به کارگیری کودکان در درگیریهای مسلحانه، کشتن، ربودن، خشونت جنسی، حمله به مدارس و بیمارستانها را ممنوع کرده و جلوگیری از دسترسی به کمکهای بشردوستانه را نقض قوانین بینالمللی دانسته است.
درحالی موضوع حمایت از کودکان در درگیریها در نشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده است که بنابر گزارش سازمان ملل متحد در سال 2017 بیش از 10 هزار کودک در جهان به سبب جنگ و درگیریهای مسلحانه کشته یا نقص عضو شدهاند. کودکان یمنی از جمله بزرگترین قربانیان جنابات جنگی هستند که عربستان، امارات و متحدانشان علیه مردم یمن به راه انداختهاند.
در این زمینه؛ صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد: ۱۱ میلیون کودک یمنی به دلیل آسیب جدی ناشی از جنگ، نیازمند کمکهای بشردوستانهاند.
عربستان و متحدانش درحالی به جنگ در یمن ادامه میدهند و بر فشارها و حجم تجاوزات خود افزودهاند که تاکنون نتوانستهاند به اهداف پیش بینی خود در این جنگ دست یابند، از این رو ریاض و متحدانش با تشدید کشتار کودکان یمنی و جلوگیری از دسترسی مردم این کشور به مواد غذایی و دارویی درصدد افزایش فشار بر یمنیها برای مجبور کردن آنها به تسلیم در برابر توسعه طلبیهای ریاض هستند.
نکته قابل توجه در این شرایط حمایت کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی از عربستان و متحدانش در جنگ علیه یمن و رویکرد چندگانه آنهاست. بسیاری از این کشورها در حالی در برابر کودککشیهای عربستان و متحدانش واکنش نشان میدهد و آن را محکوم میکنند که خود حمایت کننده سیاستهای عربستان در جنگافروزی و بزرگترین تامین کننده و فروشنده تسلیحات به این کشور و متحدانش هستند.
بندیکت ژانرو، مدیر دفتر سازمان دیده بان حقوق بشر در فرانسه میگوید: ریاض سردمدار ائتلافی است که تاکنون هزاران غیرنظامی را در یمن کشته که بسیاری از آنها را باید جنایت جنگی قلمداد کرد و اروپا در صورت ادامه فروش تسلیحات به عربستان سعودی به شریک این کشور در ارتکاب جنایات جنگی و نقض آشکار حقوق بینالمللی تبدیل خواهد شد.
فروش سلاح و تسلیحات از سوی آمریکا و اروپا به عربستان، حمایت از سیاستهای متجاوزکارانه ریاض در منطقه و جنگ با یمن سبب شده است که هزاران شهروند یمنی به ویژه کودکان اکنون در شرایط بحرانی ناشی از کمبود دارو، موادغذایی و ناامنی زندگی کنند واصرار مقامات سعودی بر ادامه سیاستهایشان در قبال این کشور، شرایط را بیش از پیش حاد کرده است.
دراین راستا کودکان همچنان قربانیان اصلی هستند که شرایط آنها با صدور قطعنامهها سازمانهای بینالمللی چون شورای امنیت سازمان ملل تغییر نمییابد، بلکه قطع کمکها و حمایتهای پشت پرده غرب از عربستان و متحدانش و فشار به عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن میتواند تا حدودی امنیت را به کودکان یمنی بازگرداند. 139/120
نویسنده:آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
نخست وزیر سوئد: کشتار کودکان در یمن باید متوقف شود
جنایت جدید ائتلاف سعودی؛ کشتار کودکان در جنوب غرب یمن
کشتار کودکان، محور جنایات عربستان در یمن/تحلیل
آمریکا شریک متجاوزان سعودی در کشتار کودکان یمن + ویدئو
آمار تکان دهنده يونيسف از کشتار کودکان یمن