هماهنگ‌کننده کمیته ملی تحریم رژیم صهیونیستی موسوم به BDS از دور جدید تلاش‌های عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در سال 2019 خبر داد.

به گزارش ایران پرس، «محمود نواجعه» هماهنگ‌کننده کمیته ملی تحریم رژیم صهیونیستی موسوم به BDS روز چهارشنبه در گفت و گو با پایگاه خبری الخلیج آنلاین، گفت: عربستان سعودی در سال جاری (2019) تلاش خواهد کرد، روند فعالیت‌های تجاری با رژیم اشغالگر اسرائیل را از طریق گشودن حریم هوایی تسهیل کند.

نواجعه افزود: پس از سفر «انور عشقی» افسر سابق سازمان اطلاعات عربستان در سال 2016 به اسرائیل، برخی رژیم های عربی در مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اقدام کردند.

هماهنگ‌کننده کمیته ملی تحریم رژیم صهیونیستی، وجود تحول اساسی در روابط عربستان و اسرائیل را ضربه‌ای به ملت فلسطین و تلاش‌های پویش BDS برای انزوای اسرائیل دانست و تصریح کرد: ملت‌های مسلمان و عربی، عادی سازی روابط با اسرائیل اشغالگر را نمی‌پذیرند.

پایگاه خبری الخلیج آنلاین به تازگی فاش کرد، روابط عربستان و اسرائیل در ماه‌های اخیر بهبود یافته و منجر به دیدارهای متقابل و امضای توافقنامه و قراردادهای نظامی میان دو طرف شده است که بارزترین آن اقدام ریاض در خرید سامانه موسوم به «گنبد آهنین» از تل آویو است.

در همین حال، «گادی آیزنکوت» رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در مصاحبه با روزنامه سعودی «ایلاف» از آمادگی تل آویو برای همکاری اطلاعاتی با عربستان خبر داد.

عادی‌ سازی روابط بین عربستان‌ سعودی با رژیم صهیونیستی، یکی از اولویت‌های سیاست خارجی دولت کنونی آمریکا محسوب می‌شود. 

آمریکا، درچارچوب این سیاست طرح «معامله‌ قرن» را پیش می‌برد. 

«معامله قرن»، طرح جدیدی از سوی دولت آمریکا است که در پی از بین بردن حقوق مردم فلسطین است؛ گفته می شود این طرح با همکاری و موافقت برخی کشورهای عربی تهیه شده است.

بر اساس طرح آمریکایی «معامله قرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار می‌شود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت. 

در چارچوب طرح «معامله قرن»، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ششم دسامبر2017 شهر اشغالی‌ قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسرائیل معرفی کرد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس خبر داد.

دولت آمریکا  دوشنبه 14 می 2018 این تصمیم را عملی کرد.

انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی در حالی صورت گرفت که مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 21 دسامبر 2017  قطعنامه حمایت از قدس را با 128 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع به تصویب رسانده بود. براساس این قطعنامه، سازمان ملل متحد، قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت نخواهد شناخت.

شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جا داده، بخش لاینفک فلسطین و از مهم‌ترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می‌آید.

قدس از سال 1967 در اشغال اسرائیل است.118/114

بیشتر بخوانید:

یورونیوز: ولیعهد عربستان میگوید ما و اسرائیل دشمن مشترکی داریم

هماهنگی رسمی اسرائیل و عربستان برای دامن زدن به تنش در خاورمیانه