در دور جدید مذاکرات وین با محوریت رفع تحریم ها ضد ایران که در روزهای چهارم تا هشتم اوت 2022 برگزار شد، چند پیشنهاد از سوی "انریکه مورا" هماهنگ کننده اتحادیه اروپا مطرح شد.
جمهوری اسلامی ایران 15 اوت(24مرداد) پاسخ مکتوب خود درباره متن پیشنهادی اروپا که در آن مسیر از سرگیری اجرای کامل برجام تشریح شده، ارائه و اعلام کرد، اگر واکنش آمریکا با واقعبینی و انعطاف همراه باشد توافق حاصل خواهد شد.
آمریکا هم در 24 اوت(2شهریور) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
دوم سپتامبر(11شهریور) نیز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از ارسال نظرات جمهوری اسلامی در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها خبر داد و گفت، متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «چارلز میشل» در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر افزود: با وجود نشانههای منفی در خصوص پیشنهاد اتحادیه اروپا، ما از توافق هستهای با ایران دست نمیکشیم.
پیشتر جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرده بود که هنوز در مرحله تلاش برای اجرای مجدد برجام هستیم.
کربی با اشاره به وجود اختلافها و شکافها گفته بود که نمیتواند زمانی را بری تحقق توافق اعلام کند و هنگامی که توافق حاصل شد همه از آن مطلع میشوند.
در همین رابطه «کارین ژان پی یر» سخنگوی کاخ سفید نیز روز سهشنبه به وقت محلی در نشستی خبری با تکرار ادعاهای همیشگی مبنی بر داشتن موضع اصولی آمریکا از ابتدای مذاکرات وین مدعی شد: اگر ایران آماده پایبندی به توافق هستهای 2015 باشد ما نیز آماده انجام همان کار هستیم.
این در حالی است که اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی در ادامه تکاپوی مقامهای این رژیم برای جلوگیری از احیای مذاکرات رفع تحریمها، در پارلمان آلمان خواستار وضع تحریمهای شدید علیه ایران شد.125