ایران پرس- «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای دیدار با مقامات عربستان، دوشنبه‌شب وارد ریاض پایتخت این کشور شد.

دور جدید تحرکات سازش‌کارانه محمود عباس (ابومازن) و رایزنی‌های وی با حکام عربی در این زمینه، واکنش فلسطینی‌ها و افکارعمومی را درپی داشته است.   

در این زمینه، «محمود الزهار» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید دارد که اقدامات سازشکارانه محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و عملکرد انحصارگرانه و خط مشی استبدادی وی در تغییر دولت وفاق ملی یا تشکیل دولت جدید که نقض قانون اساسی فلسطین است، فلسطین را به بیراهه می برد. 

هدف اصرار محمود عباس بر پیگیری رفتارهای سازشکارانه در برابر رژیم صهیونیستی به اشکال مختلف و حرکت‌های واگرایانه و درعین حال انحصارگرایانه در عرصه سیاسی فلسطین که با اشاره حکام عربی و سیاست‌های دیکته شده غرب صورت می‌گیرد به منزله تحرکات وی جهت ممانعت از تحقق آرمان فلسطین و یا انحراف در مسیر آن است.

درچارچوب چنین هدفی است که محمود عباس پیگیری طرح های مختلف سازش را از جمله روند سازش درخاورمیانه در اوایل دهه 1990 که توسط دولت‌های غربی مطرح شد، نظیر توافقنامه‌های اسلو و مادرید را در دستور کار خود قرار داد.

این درحالی است که مدتی بعد محمود عباس ضمن دنبال کردن روند ارائه شده از جانب غرب، آمادگی خود را برای پیشبرد طرح صلح عربی که نخستین بار از سوی عربستان در سال 2002 ارائه شد نیز اعلام کرد.

این طرح شامل اختصاص یک معاهده صلح جامع 22 کشور عربی با رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناخته شدن این رژیم توسط کشورهای عربی در ازای عقب‌نشینی این رژیم به مرزهای پیش از سال 1967 است. 

سیطره اسرائیل بر فلسطین در سایه طرح‌های صلح

طرح‌های به اصطلاح صلح زمینه را برای نفوذ و سیطره رژیم صهیونیستی در بخش‌های مختلف سیاسی و افتصادی فلسطین فراهم می کند که این موضوع همواره با اعتراض مردم فلسطین مواجه بوده است.

این درحالی است که مسکوت ماندن موضوع آوارگان فلسطینی و اسرای فلسطینی در طرح صلح عربی که از جانب عربستان در سال 2002 ارائه شده است، فقط بخشی از امتیازهای گسترده‌ای است که دولت‌های سازشکار عربی درصددند در قالب  طرح خائنانه به رژیم صهیونیستی واگذار کنند.

رفتارهای سازشکارانه در برابر رژیم صهیونیستی جز توسعه‌طلبی بیشتر این رژیم و اقدامات گستاخانه مقامات این رژیم و حامیان آنها بویژه آمریکا برای تضییع کامل حقوق فلسطینی‌ها نتیجه دیگری نداشته است.  

طرح صلح عربی در حالی از جانب برخی از طرف‌های عربی همچنان پیگیری می‌شود که رژیم صهیونیستی به دلیل ماهیت ضد صلحی که دارد با هر طرح صلح‌جویانه مخالف است و به این طرح نیز روی خوش نشان نداده است. 

به موازات آن، مقامات آمریکایی نیز در سال‌های اخیر درصدد بوده‌اند که با ارائه طرح سازش جدیدی عملا حتی آن حداقل حقوق فلسطینی‌ها را که در طرح‌های قبلی برای فلسطینی‌ها در نظر گرفته شده است، حذف کنند.

برآیند چنین توطئه‌ای مطرح شدن طرح توطئه‌آمیز آمریکا- صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» است که با هدف تضییع کامل حقوق فلسطینی‌ها مطرح شده است و حکام عربی بویژه عربستان مجری این طرح هستند.

گفتنی است که طرح «معامله قرن» در جریان سفر «دونالد ترامپ» به عربستان مطرح و رسانه‌ای شد.

از اینرو، مردم فلسطین به موازات درخواست‌های فزاینده افکار عمومی کشورهای اسلامی، کنار گذاشتن اشکال مختلف سازش در برابر رژیم صهیونیستی ازجمله توافقنامه مادرید و طرح صلح عربی و معامله قرن را خواستار هستند و حرکت در چنین مسیرهایی را خیانت به آرمان فلسطینیان می‌دانند.

نویسنده: بیژن نجفی

116/120

بیشتر بخوانید:   

حماس: "محمود عباس" به دنبال اجرای طرح آمریکایی "معامله قرن" است

هدف معامله‌قرن؛ جدایی غزه از کرانه باختری