به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «رستم قاسمی» در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامههای خود ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) گفت: 4 دوره خدمت برای خود ترسیم نمودم، نخست سربازی در دوران دفاع مقدس و سپس فعالیت در حوزه کارهای سازندگی و پس از آن قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء که فعالیت در بخشهایی از این مجموعه به مسئولیت پیشنهاد شده مرتبط است.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه بسیاری باور نداشتند که طرحهای بزرگ سازندگی توسط مجموعههای داخلی اجرا شود، افزود: در شروع ایام سازندگی و بازسازی کشور امام خمینی (ره) فرمودند «ما میتوانیم» لذا مبتنی بر همین امر طرحهای بزرگی توسط فرزندان کشور در حوزههای مختلف تهیه و اجرا شد و «ما میتوانیم» به «توانستیم» تبدیل شد.
قاسمی با اشاره به اقداماتی که در حوزه حمل و نقل جادهای، ساخت آزادراه و اتوبان و راههای بین شهری و روستایی در دوران فعالیت وی در قرارگاه خاتمالانبیاء انجام گرفته است، اظهار کرد: پیش از آن دوران طرحهای کوچک مرتبط با حوزه دریایی توسط شرکتهای خارجی انجام میگرفت. ما حتی در دوران دفاع مقدس پایگاه کوچک دریایی را به کمک متخصصین کشور یوگسلاوی ساختیم اما بعد از جنگ با اعتماد و اعتقاد بر اصل «ما میتوانیم» در قرارگاه خاتم و به کمک شرکتهای خصوصی همکار، فعالیتهای گستردهای در حوزه حمل و نقل دریایی انجام دادیم.
وی یادآور شد: ساخت بندر شهید رجایی با هفت میلیون ظرفیت، ساخت بنادری در مناطق عسلویه، توسعه بندر امام خمینی و ساخت بنادر کوچک و بزرگ دیگری در حوزه خلیج فارس و همچنین انجام اقداماتی در حوزه حمل و نقل هوایی و فرودگاهسازی از جمله تجربیات ایام گذشته است.
وزیر پیشنهادی راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اقداماتی که در حوزه مسکن انجام گرفته است، گفت: تعداد خانههای زیادی در دورانی که در قرارگاه خاتمالانبیاء فعالیت داشتم، ساخته شد لذا از تجربیات بسیاری در حوزه مسکن برخوردار هستم. ما در حوزه حمل و نقل 4 مقوله اصلی داریم که باید به آنها توجه شود. متأسفانه 200 هزار کیلومتر آزادراه و راههای بین شهری و روستایی که در کشور ساخته شده که به لحاظ کاربردی مطلوب نیست.
قاسمی اضافه کرد: همچنین در بخش ریلی در همه کشورها حمل و نقل ایمن راهاندازی شده و ما با توجه به شرایط ژئوپلتیک نیازمند توسعه بخش ریلی برای حمل مسافر و بار داریم اما به لحاظ بستر و ناوگان و سرعت حداکثر 10 درصد حمل مسافر و بار توسط حمل و نقل ریلی انجام میشود که این شایسته کشور ما نیست. در بخشهای هوایی و دریایی نیز وضعیت خوبی نداریم.
وی تصریح کرد: ما به کمک بودجههای عمومی و جاری حتی یک آزادراه هم نمیتوانیم بسازیم بنابراین نگاهمان را باید تغییر دهیم و به دنبال روشهای متداول دنیا برویم از این رو سرمایهگذاری به کمک بخش خصوصی داخلی، ایرانیان خارج از کشور و کشورهای خارجی و استفاده از روشهای BOT و تهاتر برای توسعه حوزه راه و شهرسازی امکانپذیر است و در غیر این صورت شدنی نیست.
حوزه مسکن پاشنه آشیل کشور است
وزیر پیشنهادی راه، مسکن و شهرسازی گفت: حوزه مسکن امروز پاشنه آشیل کشور است و سهم زیادی از خانوارها را به خود اختصاص داده است، به طوری که بین 37 تا 60 درصد هزینه خانوارها به مسکن تعلق دارد و برای تغییر این وضعیت باید یک همکاری چندجانبه انجام شود و همه دست به دست یکدیگر دهیم. با خود عهد بستم تا همه هستی ام را به کار بگیرم تا مسکن را سامان دهم.
قاسمی با بیان اینکه مولفه زمین، ساخت و فروش در موضوع مسکن حائز اهمیت است، تاکید کرد: مسئله زمین به ویژه در شهرهای بزرگ 50 درصد هزینه مسکن را به خود اختصاص داده است و با بررسی هایی که داشتم بیش از یک میلیون هکتار زمین متعلق به دولت وجود دارد و با اقدام مطلوب مجلس در قالب طرح جهش تولید مسکن بخشی از آن در اختیار محرومان قرار خواهد گرفت. مولفه بعدی مسئله ساخت مسکن است که برای حل این موضوع نیز راهکارهایی در برنامه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: مسئله مسکن و برنامه جامع ملی مسکن یک اقدام فراوزارتخانه ای است و ما می خواهیم سهم ساخت مسکن از وزارتخانه به دولت منتقل شود تا همه نهادها درگیر مسئله مسکن شوند و با حل معضل مسکن شاهد بهبود و حل بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی و تغییر مشکلاتی نظیر تاخیر در ازدواج جوانان شویم.
117