به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسن روحانی در شصتمین اجلاس مجمع عمومی بانک مرکزی گفت: ما میدانیم که شرایط کشور را باید حداقل به دو دوره تقسیم کنیم؛ قبل از سال ۹۷ شرایط ما شرایط نسبتا عادی توام با فشار بود، اما در عین حال ما توانستیم تا حدی از این مسیر عبور کنیم و شرایط کشور مناسب بود.
رئیس جمهور افزود: اگر سال ۹۴ تا پایان ۹۶ را مقایسه کنیم چه در رشد اقتصادی، تورم و اشتغال واقعا آمار و ارقام افتخارآمیز است. در این سه سال تورم ما ۱۰ درصد بوده است، برخی از سالها تورم تک رقمی بوده است. در سال ۹۵ و ۹۶ تورم ما تکرقمی بود. حتی در ماههای اولیه سال ۹۷ هم تورم تک رقمی را ادامه میدادیم و کشور به خوبی اداره میشد.
او تأکید کرد: کشور به خوبی اداره شده است و روایت واقعیتهای کشور را کسی تحریف نکند. در آن چند سال ما شرایط مناسبی داشتیم، حدود ۷۵۰ هزار و در یک فصل ۷۹۰ هزار اشتغال خالص داشتیم، در طول سالهای دراز در گذشته بیسابقه بود که در فصلی بتوانیم بیش از ۷۰۰ هزار اشتغال خالص داشته باشیم.
روحانی ادامه داد: ما تورم را رساندیم به تورم تک رقمی و همچنین در مسئله رشد اقتصادی، در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم که در تاریخ ما کم نظیر است، اما در عین حال ما با یک جنگ اقتصادی مواجه هستیم این واقعیت است که هر کس این را نگوید منکر این واقعیت شده و کذب و دروغ بزرگ در تاریخ گفته است.
رئیس جمهور بیان کرد: ما وارد یک جنگ افتصادی شدیم یعنی یک آدمی که به هیچ چیز معتقد نبود نه پیمان نه به قانون نه به عهد و اصول انسانی، این آقا آمد در کاخ سفید آمریکا و برخلاف همه اصول، قوانین و تعهدات بین المللی ناگهان از یک توافق هفت جانبه خارج شد و یک تحریم شدید علیه ایران وضع کرد و ایران را در شرایط حصر قرار داد که این شرایط یک شرایط خاص بود.
او گفت: پیشبینی بسیاری از صاحبنظران از جمله اقتصاددانان در سال ۹۷ این بود که تورم ما در پایان سال سه رقمی خواهد شد و درباره این مصاحبه کردند و در روزنامهها نوشتند و گفتند تورم ایران ونزوئلایی میشود. اگر کار و تلاش نمیشد، ممکن بود با چنین شرایطی مواجه شویم، اما کاری که دولت در سال ۹۷ و سال ۹۸ انجام داد، تقریبا از اواخر بهار تورم را کنترل کردیم و تورم شروع به کاهش کرد.
حسن روحانی ادامه داد: تورم قدم به قدم و نقطه به نقطه شروع به آرامش کرد که تا آخر سال ۹۸ با موضوع دیگری به نام کرونا مواجه شدیم اگر کرونا نبود باز هم این روند ادامه پیدا میکرد و شرایط بهتری داشتیم.
دست بانک مرکزی برای عرضه نیما خالی است
رئیس جمهور با اشاره به آمار ارائه شده در گزارش بانک مرکزی گفت: براساس این آمار به طور متوسط در سالهای قبل ۴۵ تا ۴۶ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم و حتی در سال ۹۰ متوسط درآمد نفتی ما ۱۱۲ میلیارد دلار بود و در سال ۹۸ این درآمد کاهش یافت و در سال ۹۹ بیشتر کاهش یافت و این بسیار مهم است. متوسط درآمد نفتی ما به یک پنجم کاهش یافت که اینها در واردات و قیمت ارز تأثیر میگذارد و دست بانک مرکزی برای عرضه نیما خالی است و باید تعدیل کند.
او با بسیار عجیب و غریب خواندن شرایط، هدف تحمیلکنندگان جنگ را فرو پاشی اقتصاد ایران بیان کرد و گفت: آنها موفق نشدند و اقتصاد ایران به روند خود ادامه داد که البته کاهشی شد. بسیاری از سرمایهگذاریها کاهشی و رنج و مشکلات مردم بیشتر شد.
112
بیشتر بخوانید:
روحانی: شورای عالی هماهنگی اقتصادی می تواند منشاء انسجام کشور در تصمیمات و اقدامات باشد