ایران پرس- رئیس ستاد مشترک ارتش هند از ساخت اردوگاه‌هایی برای محبوس کردن مبارزان کشمیری خبر داد.

روزنامه هندی "تایمز او ایندیا" نوشت: "بیپین راوات" Bipin Rawat رئیس ستاد مشترک ارتش هند ضمن حمایت از ساخت اردوگاه هایی برای مبارزان کشمیری در منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور، به جزئیات ساخت این اردوگاهها اشاره ای نکرده است.

اظهارات رئیس ستاد مشترک ارتش هند با استقبال مقامات هندی حاکم در کشمیر تحت کنترل این کشور مواجه شد تا جایی که فرمانده پلیس جامو و کشمیر گفت باید از تشکیل چنین اردوگاه هایی استقبال شود.

اظهارات مقامات هندی درباره ایجاد اردوگاه برای مقابله با مبارزان کشمیری یکی دیگر از بخش های راهبرد کنونی هند درباره کشمیر و مسلمانان است.

دولت هند به نخست وزیری "نارندرا مودی" ماههاست که راهبرد تهاجمی و خشونت آمیزی را علیه مسلمانان در دستور کار قرار داده که به لحاظ ابعاد مختلف این راهبرد، در تاریخ معاصر هند بی سابقه است. 

از زمان لغو خودمختاری منطقه کشمیر در تابستان 2018، دولت هند چندین تصمیم ضد مسلمانان این کشور اتخاذ کرده که همه آنها در یک جهت و نشان دهنده نوع نگاه تصمیم گیران کنونی در دهلی نو به مسلمانان و ساکنان کشمیر است.

ایجاد اردوگاه برای مقابله با مبارزان کشمیری از سوی دهلی نو را نیز باید یکی دیگر از اقدامات هند در راستای مقابله با ساکنان کشمیر قلمداد کرد. 

فعالان اجتماعی و روشن فکران کشمیری معتقدند اظهارات رئیس ستاد مشترک ارتش هند نشان دهنده  نحوه  تفکر مقامات نظامی این کشور در مورد مردم کشمیر است و این اظهارات می تواند آغازی بر تحولات نگران کننده دیگر در کشمیر باشد.

"صدیق وحید" استاد تاریخ دانشگاه هاروارد که اصالتا کشمیری است می گوید، حتی مطرح کردن این اظهارات نیز بسیار نگران کننده است. 

اگر چه دولت و نظام سیاسی هند در چند ماه اخیر نشان داده اند که گوش شنوایی در مقابل انتقادات ندارند، اما پر واضح است که نتیجه رفتار کنونی در بلند مدت تامین کننده منافع کشوری به بزرگی هند با تنوع اقوام و مذاهب مختلف نیست. 

از حجم بالای انتقادهای جهانی از هند به علت رفتار خشونت آمیز این کشور با مسلمانان کشمیر تا تبدیل جنایات نظامیان هندی در کشمیر به موضوع روز رسانه ها و مجامع حقوق بشری در جای جای جهان می توان فهمید که از نگاه بسیاری، مسیری که دولت کنونی هند درباره کشمیر در پیش گرفته، وجهه این کشور را در نزد افکار عمومی جهان مخدوش کرده است.

به طور نمونه روزنامه انقلاب چاپ دهلی نو روز چهارشنبه نوشت: "بر اساس شاخص دموکراسی جهان در سال 2019، جایگاه هند در مقایسه با سال 2018 ده رتبه کاهش یافت."

در ماه‌های اخیر خشونت بی سابقه دهلی نو علیه کشمیری ها و تصمیمات آن ضد مسلمانان ده‌ها میلیون نفر را در این کشور سرخورده و مایوس کرده است. این درحالیست که کشوری با گستردگی و جمعیت هند و کشوری که اهداف بالایی را برای خود در اقتصاد و سیاست هدف گیری کرده است، قبل از هر چیز نیازمند همراهی مردم است.

از همین رو، اقدام دولت هند در ایجاد اردوگاه برای مقابله با مبارزان افراطی نه تنها برآیند مثبتی برای دهلی نو نخواهد داشت که در بلند مدت لطمات جبران ناپذیری به  جایگاه و وجهه این کشور وارد خواهد کرد.

نویسنده: محمود بلنداختر

116/117

بیشتر بخوانید:

حبس خانگی نمایندگان حزب کنگره هند در سفر به جامو و کشمیر/ تحلیل

برنامه هند برای اعزام هزاران نظامی به منطقه کشمیر/ تحلیل