سازمان ملل متحد از آواره شدن 87 هزار نفر از اقلیت مسلمانان روهینگیا در غرب میانمار از ماه اکتبر گذشته بر اثر اقدامات خشونت بار علیه آنان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از پایگاه مصری « المصریون»، دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل (اوچا) در گزارش هفتگی خود اعلام کرد «دست کم 21 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در بخش شمالی از استان راخین درغرب میانمار، در نتیجه اقدامات خشونت بار و نقض حقوق بشر علیه آنان به مناطق دیگری از این استان کوچ کرده اند».
بر اساس این گزارش، 66 هزار نفر از این مسلمانان به همین دلیل از مرزها عبور کرده و به سمت بنگلادش رفته اند.
در گزارش یاد شده آمده است که با وجود از سرگیری فعالیت های انسان دوستانه در بسیاری از مناطق شمال استان راخین ، دولت میانمار همچنان از سفر گروه کار بین المللی به برخی ازمناطق ناآرام جلوگیری می کند».
مسئولان میانمار برخی طرف ها در کشور همسایه بنگلادش را به آموزش دادن گروهی که در اکتبر گذشته به سه مرکز پلیس در مناطق ماونگداو، یاتای تایونگ در استان راخین حمله کرد، متهم می کنند.
دراین حملات عده ای از نظامیان و نیروهای پلیس میانمار کشته و یا زخمی شدند.

بزرگترین موج خشونت در میانمار از سال 2012
به دنبال این حملات، ارتش میانمار طی عملیاتی که بزرگ ترین موج خشونت دراین کشور از سال 2012 به شمار می رود، به اجرای طرح نظامی و بازداشت ها و تعقیب های امنیتی گسترده در میان اهالی راخین اقدام کرد که ده ها کشته برجای گذاشت.
طبق اعلام مقامات بنگلادشی، حدود 50 هزار میانماری درنتیجه این حملات خشونت بار و سرکوبگرانه به آن کشور فرار کرده اند، این درحالیست که میانمار فقط فرار دو هزار و 415 نفر از آنان را تایید کرده و مدعی است که بقیه در اصل بنگالی و نه میانماری هستند.
این مساله به بحران در روابط دو کشور بنگلادش و میانمار منجر شده است.
با شروع اقدامات خشونت بار علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار در ژوئن 2012 ، ده ها هزار تن از آنان، مجبور شده اند که برای برخورداری از امنیت به کشورهای همسایه مهاجرت کنند.
مسلمانان روهینگیا جمعیتی متشکل از حدود یک میلیون و صد هزار نفر هستند و اکثریت آنان در ایالت بحران زده راخین ساکن هستند.
دولت میانمار این افراد را مهاجران غیر قانونی بنگلادشی می داند و از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند.
مسلمانان روهینگیایی با محدودیت‌های تردد، ازدواج وفرصت‌های اقتصادی مواجه هستند.111/127

بیشتر بخوانید: 

تداوم جنایت ضد روهینگیا در سکوت جامعه جهانی

ترفند جدید برای اخراج مسلمانان روهینگیا از خانه و کاشانه شان در میانمار/تحلیل

فرار 21 هزار مسلمان روهینگیا از میانمار به بنگلادش

فرار 21 هزار تن از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش