به گزارش ایران پرس، سردار «غلامرضا جلالی» روز یکشنبه در حاشیه همایش ملی فرصتها و چالشهای هوشمندسازی در گفت وگو با خبرنگار ایران پرس با اشاره به اساسنامه مصوب مقام معظم رهبری که وظایف سازمان پدافند غیرعامل را تعریف کرده است، گفت: یکی از این وظایف پیش بینی، رصد، پایش و تشخیص تهدیداتی که عمدتا حوزه های غیرنظامی را هدف قرار می دهد، است.
سردار جلالی با بیان اینکه منشا بخش زیادی از این تهدیدات انسانی و در حوزه علم و فناوری است، افزود: رصد این فناوری ها می تواند قابلیت ها و توانمندی های تهدیدزا علیه کشور را بررسی و دنبال کند.
سردار جلالی تصریح کرد: به دلیل آنکه فناروی ها عمدتاً در اختیار صاحبان کشور خاص هستند و این کشورها عمدتا از قابلیت این فناوری ها به عنوان ابراز توانمند و تهدید بر علیه کشورهای دیگر استفاده می کنند، نگاه سازمان پدافند غیرعامل به فناوری ها در همه حوزه ها نگاه هوشمندانه بررسی آسیبها، فرصتها و مقابله با تهدیدات است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: این سازمان تلاش جدی دارد که با یک نگاه پیش دستانه به همه فناوری ها قبل از استقرار در کشور، حوزه هایی را شکل بدهد که بتوان با پدیده شناسی، فرصت ها و قابلیت ها و تهدیدات را شناسایی کند.
سردار غلامرضا جلالی همچنین درباره اقدامات انجام شده در سازمان پدافند غیرعامل جهت بومی سازی فناوری نوین در قالب حمایت از تولید ملی گفت: به دلیل آنکه فناوری های سایبری در تمام حوزه ها ترکیب شده و استفاده از آن اجتناب ناپذیر است لذا لازم است یک نگاه بومی و هوشمندساز داخلی به این عرصه داشته باشیم.
سردار جلالی اظهار داشت: امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی به دلیل خدمات و فرصت هایی که در اختیار ما قرار می دهد و استفاده از آن اجتناب ناپذیر است، برای جلوگیری از تهدیدات و پرهیز از آسیب های آن باید توجه کنیم که زیرساختهای آن بومی باشد.
سردار جلالی در ادامه افزود: وقتی فناوری های هوشمند قابلیت کنترل و ارسال فرامین از راه دور به صنایع پرخطر مثل گاز، نفت، هسته ای و بخشهای نظامی را می دهد، قابلیت ورود به این حوزه ها و توقف سرورها و خدمات دستور تخریب و انهدام آنها بخشی از تهدیدات است که شکل می گیرد.
وی تاکید کرد: منحصرترین کار در این موضوع تولید سامانه های داخلی و بومی است به شکلی که بتوانیم کنترلی برای فرایندها و فرامین و دستورها داشته باشیم.
سردار جلالی با اشاره به ساماندهی نهضت حمایت از محصولات بومی در از 7 سال پیش تاکنون گفت: در این راستا با احضار 72 سامانه فعال در امنیت پدافند سایبری، 24 سامانه با قرار گرفتن در اولویت های اول به عنوان سامانه های پایه پدافند سایبری کشور معرفی شدند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان با توجه به اینکه سیاست های کلی نظام و هم قوانین کشور کاربرد استفاده از سامانه های خارجی در زیر ساخت های دارای اهمیت را ممنوع کرده است، اولویت بندی سامانه ها می تواند ضمانت خوبی برای حمایت از محصولات داخلی کشور باشد.
116/110
بیشتر بخوانید:
جلالی: توجه به هوشمندی زیرساختها مهم است + ویدئو
سردار جلالی: دشمن به دنبال مدیریت افکار عمومی از طریق شبکههای اجتماعی است+ ویدئو
سردار جلالی: دستکاری ویروسها تبدیل به سلاحی ضد کشورها شدهاست