ایران پرس- رفتارهای سازمان ملل درباره قرار دادن عربستان سعودی در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان گویای سردرگمی این سازمان درباره چگونگی رفتار با حکومت سعودی است.

محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش مردمی انصارالله یمن، روز گذشته (13 مهر) با انتقاد از تاخیر و کوتاهی سازمان ملل در درج نام عربستان سعودی در لیست ناقضان حقوق کودک، این سازمان را مشوق جنایت‌ های عربستان در یمن دانسته است.

جنگ عربستان سعودی علیه یمن از مارس 2015 آغاز شد و 30 ماه از این جنگ می گذرد، کودکان از قربانیان اصلی و البته بی گناه این جنگ هستند.

مطابق گزارشی که صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اواخر جولای گذشته منتشر کرد، در اثر جنگ عربستان علیه یمن 20 میلیون و 700 هزار یمنی نیازمند کمک بشردوستانه هستند که 11 میلیون و 300 هزار نفر از این جمعیت را کودکان تشکیل می دهند.

مطابق همین گزارش، حدود 1700 کودک یمنی در اثر این جنگ کشته و حدود 2800 کودک نیز زخمی شدند.

حدود دو میلیون کودک نیز از سوء تغذیه شدید رنج می برند.

حدود دو میلیون کودک از مدرسه محروم و نزدیک به یک میلیون کودک یمنی نیز در مناطق مختلف این کشور آواره شدند.

«وبا» که خود محصول جنگ عربستان علیه یمن است، در کنار جنگ جان شهروندان زیادی را گرفته که کودکان از قربانیان اصلی این بیماری نیز هستند. 

سکوت سنگین مجامع بین المللی در بحران انسانی یمن

با وجود چنین شرایط وخیمی، نهادهای بین المللی به خصوص سازمان ملل متحد که وظیفه اصلی آن کمک به حفظ صلح و امنیت بین المللی است، هیچ اقدامی برای متوقف کردن این جنگ نامتقارن علیه یمن انجام ندادند.

سازمان ملل متحد سال گذشته میلادی و در زمان دبیرکلی «بان کی مون» کره ای ابتدا نام عربستان سعودی را در لیست سیاه ناقضان حقوق کودک قرار دارد، اما با فشارهای متحدان عربی و به خصوص با فشارهای آمریکا مجبور شد نام عربستان را از این لیست حذف کند.

اکنون در پیش‌ نویس محرمانه لیست سازمان ملل در سال 2017 که رویترز روز سوم اکتبر آن را منتشر کرد، نام ائتلاف سعودی «نه به طور مشخص نام کشور عربستان» به دلیل کشتار کودکان یمنی در این لیست درج شده است.

یک بام و دوهوایی سازمان ملل در مورد عربستان سعودی

سازمان ملل متحد از یک سو باور دارد عربستان سعودی در یمن مرتکب جنایت علیه کودکان شد و از سوی دیگر به طور مشخص از قرار دادن نام این کشور در لیست ناقضان حقوق کودک ناتوان است. همین ناتوانی و تعلل سبب شد که محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش مردمی انصارالله یمن، عنوان کند «در صورتی که سازمان ملل به قرار دادن نام عربستان در فهرست سیاه کشورهای جنایت‌کار تعلل کند، نشان دهنده این است که خود این سازمان، از توطئه‌گران علیه ملت‌ها از جمله ملت یمن است.»

نگاه گزینشی سازمان ملل به مسئله حقوق بشر

اگرچه سازمان ملل متحد در سال گذشته تلاش کرد علت حذف نام عربستان از لیست ناقضان حقوق کودک را به مشکلات مالی و بودجه ای این سازمان مرتبط کند، اما واقعیت تلخ این است که این سازمان تحت سلطه و سیطره کشورهایی به خصوص آمریکا قرار دارد که نگاه «گزینشی» به حقوق بشر و امنیت بین المللی دارند. این نگاه گزینشی ضمن اینکه سبب انفعال و سردرگمی سازمان ملل متحد در بحران های مهمی نظیر یمن شد بلکه در عین حال بی اعتمادی کشورهای مستقل و کشورهایی که در بلوک غرب قرار ندارند به این سازمان را افزایش داده است.134/111

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید: 

سازمان جهانی بهداشت: شمار قربانیان وبا در یمن از هزار و 700 نفر گذشت/ 320 هزار یمنی به وبا مبتلا شده اند

سکوت غرب در برابر جنگ علیه یمن

جنگ عربستان با کودکان یمن/ تحلیل