ایران پرس- رئیس جمهور کره جنوبی با هدف توسعه و تقویت روابط کشورش با کشورهای جنوب شرق آسیا در اولین مقصد خود وارد تایلند شد.

"مون جائه این" در نخستین مقصد سفر 6 روزه خود روز دوشنبه در بانکوک پایتخت تایلند با  "پرایوت چان اوچا" نخست وزیر این کشور دیدار و گفت وگو خواهد کرد.

رئیس جمهور کره جنوبی همچنین قرار است در ادامه این سفر، روز چهارشنبه در میانمار با "وین ماینت" رئیس جمهور این کشوردیدار کند.

"مون جائه این" همچنین از روز پنجشنبه وارد لائوس می شود و با " بونهانگ وراچیث" رئیس جمهوری و " تونگلوون سیسولیت" Thongloun Sisoulith نخست وزیر این کشور دیدار خواهد کرد.

رئیس جمهور کره جنوبی با انجام این سفر 6 روزه، قول خود برای بازدید از همه 10 کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا "آ سه آن" (ASEAN) در دوران ریاست جمهوری اش را تحقق خواهد بخشید.

سفر مون جائه این به سه کشور جنوب شرق آسیا در راستای توسعه سرمایه گذاری کره جنوبی در این منطقه و کسب سهم بیشتری از بازار این کشورها است.

در شرایطی که مناسبات تجاری سئول با توکیو با تنش های تازه ای مواجه شده است، تلاشی برای جایگزین کردن کشورهای جنوب شرق آسیا برای جبران کاهش صادرات به ژاپن از جمله اهداف تور منطقه ای مون جائه این  است.

تنش در روابط تجاری توکیو و سئول پس از آن آغاز شد که دولت ژاپن، کره جنوبی را از فهرست کشورهایی که با حداقل محدودیت های تجاری مواجه هستند، حذف کرد.

با این تصمیم صادر کنندگان ژاپنی برای فروش برخی اقلام خاص به کره جنوبی که ممکن است در  ساخت تسلیحات مورد استفاده قرار بگیرد باید مجوز دریافت کنند.

در مقابل این تصمیم توکیو، کره جنوبی نیز ژاپن را از فهرست سفید خود (کشورهایی که با آنها روابط اقتصادی و تجاری ترجیحی دارد) خارج  کرد که بدین ترتیب میزان صادرات سئول به این کشور کاهش چشمگیری پیدا می کند.

در چنین شرایطی، دولت کره جنوبی درصدد است با رایزنی با کشورهای منطقه از جمله در جنوب شرق آسیا بتواند سهم صادرات کالا به بازارهای آنها را افزیش دهد.

لائوس و میانماربه عنوان دو کشوری که در تور منطقه ای مون جائه این گنجانده شده اند،می توانند زمینه ای برای سرمایه گذاری کره جنوبی باشند.

به خصوص آنکه شرکت های کره ای می توانند با ایجاد مراکز تولید در لائوس و میانمار با توجه به پایین بودن سطح حقوق و دستمزد در این دو کشور، قیمت کالاهای صادراتی خود را کاهش داده و همچنین بخشی از این تولیدات را روانه بازارهای مصرف در داخل این دو کشور کنند.

همچنین توسعه مراکز تولید کالا در خارج از کره جنوبی و در مناطق مختلف قاره آسیا، زمینه مناسبی برای کاهش هزینه صادرات برای شرکت های کره ای فراهم می کند.

رفع مشکل بیکاری  در لائوس و میانمار و همچنین انتقال تکنولوژی و فناوری که در اثر حضور شرکت های کره جنوبی مهیا می شود سبب استقبال دولت های این دو کشور از توسعه همکاری اقتصادی با سئول خواهد شد.

 سفر رئیس جمهور کره جنوبی به تایلند نیز می تواند به تحقق برنامه دولت بانکوک برای توسعه مشاغل خانگی ، بنگاه های کوچک و رشد صنایع نوآورانه کمک شایانی کند.

با توجه به موفقیت کره جنوبی در زمینه رشد سریع صنایع فناور و نوآور، این کشور می تواند از طریق فروش خدمات و فناوری به کشورهای جنوب شرق آسیا  بر درآمد صادراتی این بخش ها نیز حساب ویژه ای باز کند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

تصمیم کره جنوبی برای خارج کردن ژاپن از لیست کشورهای صادراتی/ تحلیل

تصمیم کره جنوبی به تجدید نظر در پیمان امنیتی با ژاپن

تشدید تنش بین توکیو- سئول و احضار سفیر کره جنوبی در ژاپن/ تحلیل