ایران پرس- "حسن روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در دیدار با "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن درباره روابط دوجانبه و مسائل مهم منطقه ای و بین المللی گفت وگو کرد.

این سفر را بسیاری از ناظران در چارچوب گسترش مناسبات ایران و ژاپن ارزیابی کرده اند.

نخست وزیر ژاپن در همین راستا  با ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در آن کشور بر علاقه مندی کشورش بر گسترش روابط با ایران در همه عرصه ها تاکید کرد.

از بعد سیاسی نیز؛ با توجه به دیدگاه های مشترک دو کشور در قبال امنیت در منطقه؛ برجام  و موضوع هسته ای؛  گفت و گو های  روحانی و "آبه شینزو" حائز اهمیت  بوده است.

"حسن روحانی" در مذاکراتش با "آبه شینزو" در خصوص برجام با بیان اینکه ایران همه تلاش خود را برای حفظ این توافق در چارچوب تامین منافع خود انجام داده و خواهد داد خاطر نشان کرد، کاهش مرحله به مرحله تعهدات برجامی از سوی ایران بعد از خروج آمریکا از این توافق و کوتاهی اروپایی ها از عمل به تعهداتشان در چارچوب مفاد برجام بوده است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در خصوص  امنیت در منطقه نیز تصریح کرد، تهران همواره برای برقراری صلح و آرامش در منطقه و جهان با کمک و همکاری کشورهای منطقه و همسایگان تلاش کرده و در همین راستا نامه‌هایی نیز برای سران کشورهای منطقه ارسال شده است.

نقض برجام و تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ایران اقدامی بر خلاف موازین بین المللی است و با سیاست های کلان کشورهای نظیر ژاپن، چین، روسیه  و اتحادیه اروپا و با اصول و مقررات تجارت آزاد جهانی مغایراست.

بنابر این نگرانی ژاپن در زمینه برجام و ادامه تنش در منطقه قابل درک است چرا که این روند تأثیرات منفی بر ثبات اقتصاد بسیاری از کشورها از جمله ژاپن داشته است.

بیش از 80 درصد منابع انرژی ژاپن از تنگه هرمز عبور می‌کند و کوچک‌ترین اختلال در تأمین این منابع هزینه‌های سنگینی برای این کشور صنعتی در پی خواهد داشت.

ژاپن سومین اقتصاد بزرگ جهان و سومین وارد کننده بزرگ نفت پس از آمریکا و چین است و نمی تواند بازار انرژی ایران را نادیده بگیرد.

"ژاپن تایمز" در این باره در تحلیلی  خاطر نشان می کند که در این شرایط بسیار مهم و مفید خواهد بود که کشور بی طرفی مانند ژاپن وارد عمل شود.

آنچه مسلم است یکجانبه گرایی آمریکا  تاکنون زیان های سنگینی را بر جامعه بین الملل تحمیل کرده است.

به همین جهت همسویی و تبعیت از آمریکا  به نفع صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی نیست.

لذا؛ همانگونه که رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با "آبه شینزو" تصریح کرد، باید ریشه ای ناامنی در منطقه را خشکاند.

ترامپ در دو سال گذشته  از هر اقدامی که بزعم آمریکا می توانسته به برجام  ضربه بزند  و یا مانع از پیشرفت ایران  شود خود داری نکرده است. 

همانگونه که  رئیس جمهوری اسلامی ایران گفته است: روش غیرقانونی آمریکا در خروج غیرمتعهدانه از توافق برجام، نه برای آمریکا و نه هیچکدام از طرف های برجام سودی نداشت و ثابت کرد که تحریم سرنوشتی جز باخت - باخت برای هیچکس ندارد.

ژاپن کشوری است که در سیاست خارجی خود نشان داده به  اصول حاکم بر روابط بین الملل معتقد است. از اینرو انتظار می رود  که "آبه شینزو " نخست وزیر ژاپن نسبت به تهدیدهای واقعی در منطقه و جهان شناختی واقع بینانه داشته باشد و بدور از  فضا سازی های سیاسی هدایت شده از سوی آمریکا و اسرائیل علیه ایران؛ در جهت تقویت امنیت پایدار در منطقه  تلاش کند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن  در سفرش در ماه ژوئن گذشته  به تهران؛ با اشاره به صحبت های نخست وزیر ژاپن مبنی بر درخواست آمریکا برای مذاکره درباره موضوع هسته ای گفتند: جمهوری اسلامی ایران به مدت پنج، شش سال در موضوع هسته ای با آمریکا و اروپایی ها در قالب 1+5 مذاکره کرد و به یک نتیجه هم رسید، اما آمریکا زیر این توافق و قرارداد  قطعی زد، بنابراین کدام فرد عاقلی است که دوباره با کشوری که زیر تمام توافق ها زده، مذاکره کند؟

117/118

بیشتر بخوانید:

بازتاب سفر روحانی به توکیو در رسانه‌های ژاپن

ظریف: دیدار روحانی و آبه «پرمحتوا، دوستانه و صریح» بود

تصاویر: سفر روحانی به ژاپن