به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "محمد کشاورز زاده" در توییتر اعلام کرد، با دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و تعدادی از سفرا و دیپلمات های خارجی مقیم پکن به شهر "ارومچی" Ürümqi مرکز استان خودمختار "سین کیانگ" چین سفر کرده است.
"کشاورز زاده" شهر "ارومچی" را شهری بسیار زیبا و توسعه یافته با نمادهای مشترک فرهنگی ایران و چین توصیف کرد و نوشت: این شهریاد آور دوران با شکوه تبادل فرهنگی جاده ابریشم است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن همچنین خاطرنشان کرد، در "آق مسجد" شهر "ارومچی" نماز ظهر خود را خوانده است.
"محمد کشاورز زاده" در پایان پیام توییتری خود تعدادی از تصاویر سفرش به شهر "ارومچی" را منتشر کرد.
آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اخیرا با ادعای نقض حقوق اقلیت "اویغورها" در استان "سین کیانگ" چین، تحریمهایی را علیه این کشور اعمال کردهاند.
"هوآ چون یینگ" Hua Chunying سخنگوی وزارت خارجه چین اخیرا در یک کنفرانس خبری اعلام کرد موضوع اویغورها، مسئله نژادی، مذهبی یا حقوق بشری نبوده بلکه مبارزه با جدایی طلبی و خشونت است و آمریکا اهمیتی برای موضوع اویغورها قائل نیست بلکه با این دستاویز به دنبال تضعیف امنیت و ثبات چین و آهسته کردن روند توسعه و رشد این کشور است.
سخنگوی وزارت خارجه چین علاقهمندی آمریکا و کشورهای اروپایی به اقلیت اویغورها در استان سین کیانگ را جالب دانست این در حالی است که بنا بر گفته "چون یینگ"، 56 گروه قومیتی دیگر در چین زندگی میکنند.
روابط کشورهای غربی و چین در ماه های اخیر به دلیل رویکرد مداخله جویانه آمریکا و متحدانش در قبال تحولات هنگ کنگ و نیز اتهام زنی های پیاپی مقامات غربی علیه پکن درباره نقض حقوق بشر در استان "سین کیانگ" چین پرتنش شده است.
گزارشهای حقوق بشری آمریکا و متحدانش همواره به دلیل روششناسی نادرست، اتخاذ استانداردهای دوگانه، غرضورزی و عدم رعایت اصل بیطرفی، نادیده گرفتن فرهنگ بومی و سبک زندگی سایر اجتماعات و مداخلهجویی در امور داخلی کشورها، با انتقاد کشورهای جهان و سازمان های بین المللی حقوق بشری مواجه شده است.
120