ایران پرس- «عمران خان» نخست وزیر پاکستان امروز یکشنبه به دعوت رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران برای انجام سفری دو روزه وارد تهران می‌شود.

طبق بیانیه وزارت خارجه پاکستان، نخست وزیر این کشور قبل از عزیمت به تهران، توقف کوتاهی در شهر مشهد خواهد داشت. هیات عالی رتبه نخست وزیر پاکستان متشکل از وزرای دارایی، حقوق بشر، دریانوردی، وزیر امور هماهنگی ایالات، مشاوران نخست وزیر در امور بازرگانی و تنی چند از مقامات ارشد دولت اسلام آباد خواهد بود.

عمران خان همچنین قرار است در نشست مشترک بازرگانان پاکستانی و ایران نیز شرکت کند. اهمیت این سفر را می توان در بخش  روابط تجاری واقتصادی دانس، اما علاوه بر  جنبه اقتصادی، همکاری‌ در زمینه مقابله با تروریسم و تلاش در راستای ارتقای امنیت در مرزهای مشترک دو کشور از دیگر موضوعات حائز اهمیت در مذاکرات این سفر است.

در همین چارچوب در آستانه این سفر «محمدجواد ظریف» و «شاه محمود قریشی» وزیران امور خارجه ایران و پاکستان در گفت‌ و‌گوی تلفنی همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف بویژه مقابله با تروریسم را بررسی کردند.

در همین راستا، ایران و پاکستان در خصوص رسیدن به یک چارچوب جامع نظامی برای همکاری دو جانبه در حوزه امنیتی و مبارزه با تروریسم و تبادل اطلاعات به تفاهم رسیده اند.

سفر تاریخی ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان به ایران در پاییز 1396 و متعاقباً سفر سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در این چارچوب پیام های ویژه ای به همراه داشت.

سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره اهمیت حفظ امنیت در منطقه جنوب غرب آسیا می گوید: "جمهوری اسلامی ایران مسئولیت مهمی را در مقابله با تهدیدات برعهده دارد و معتقد است که مطمئن ترین راه برای امنیت سازی همکاری میان کشورهای منطقه و استفاده از ظرفیت های متقابل است."

عناصر تروریست تاکنون در چند مورد از طریق خاک پاکستان در حملاتی تروریستی به مرزبانان ایرانی مرتکب شرارت هایی شده اند که این موضوع ضرورت همکاری دو کشور بویژه انجام اقدامات موثرتری از سوی پاکستان را در مبارزه با تروریست ها ایجاب کرده است.

«حسام کیان مقدم» تحلیلگر سیاسی در این باره در یادداشتی می نویسد: "از زمانی که سفر عمران‌خان به ایران اعلام عمومی شده و تاریخ آن مشخص شده است فعالیت گروه‌های افراط‌ گرا که ارتباط فکری و مالی آنها به آل‌ سعود بر کسی پوشیده نیست در بلوچستان پاکستان به‌ شدت افزایش یافته است."

از نگاه این تحلیلگر هرچند با توجه به سابقه ددمنشی عربستان نباید توقعی جز این نیز داشت ولی این اتفاقات زنگ هشداری خواهد بود، به این معنا که هدف عربستان تخریب روابط دو کشور و همچنین برهم زدن شرایط امنیتی و ثبات در منطقه است.

اشتراکات تاریخی و فرهنگی، زمینه ساز گسترش روابط تهران و اسلام آباد

ایران و پاکستان بعنوان دوکشور همسایه مسلمان رویکرد مشترکی در خصوص توسعه مناسبات دو جانبه و همکاری برای حل بحران های منطقه ای دارند و این دیدگاه ها قابل توجه است.

روابط پاکستان با جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشورهای بنیانگذار سازمان همکاری اقتصادی (ECO) و سازمان همکاری کشورهای اسلامی (OIC) ریشه در اشتراکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی و روابط قوی میان ملت های دو کشور دارد.

هرگاه حادثه‌ای در پاکستان رخ داده مردم ایران برای کمک به آنها در صحنه حاضر بوده‌اند و هرگاه حادثه در ایران رخ داده از جمله در جریان سیل اخیر مردم پاکستان برای حمایت و کمک وارد میدان شده‌اند. با چنین پشتوانه ای  سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به ایران را می بایست گامی رو به جلو برای تقویت بیش از پیش روابط و آغاز فصل تازه ای از مناسبات میان دو کشور دانست.

نویسنده: جمشید امین زاده 

113/116

بیشتربخوانید:

گفت‌و‌گوی تلفنی وزیران خارجه ایران و پاکستان

نامه خانواده شهدای ترور کشور به نخست وزیر پاکستان

اول اردیبهشت انجام می شود، سفر نخست وزیر پاکستان به ایران