وزارت خارجه عراق، سفیر ترکیه در بغداد را در اعتراض به دخالت‌های مکرر رئیس جمهوری این کشور در امور عراق احضار کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، وزارت خارجه عراق روز جمعه در واکنش به اظهارات اخیر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه درباره نیروهای الحشد الشعبی، سفیر ترکیه در عراق را احضار و مراتب اعتراض بغداد به آنکارا را به وی اعلام کرد. 

رجب طیب اردوغان اخیرا نیروی الحشدالشعبی را به زعم خود گروهی تروریستی توصیف کرد.

رئیس جمهوری ترکیه در اظهاراتی گستاخانه ادعا کرده بود، «به‌عنوان مثال نیروهای حشد شعبی چه‌ کسانی هستند؟ چه‌ کسانی از آنها حمایت می‌کنند؟ پارلمان عراق بسیج مردمی را تأیید کرده است، ولی آنها یک گروه تروریستی هستند و باید دید که چه‌ کسانی پشت این گروه قرار دارند.»

پیش از این نیز، دفتر «حیدر العبادی» نخست وزیری عراق روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات بی اساس روز چهارشنبه رئیس جمهوری ترکیه ضد نیروهای بسیج مردمی عراق، دخالت نکردن ترکیه در امور عراق را خواستار شد.

در این بیانیه آمده است، نیروهای الحشد الشعبی در کنار سایر نیروهای عراقی در آزادسازی مناطق مختلف عراق از اشغال گروه تروریستی داعش مشارکت دارند و پیروزی‌های مهمی را محقق کرده‌اند.

درهمین حال؛ «نوری المالکی» معاون رئیس جمهوری عراق نیز اظهارات اخیر رئیس جمهوری ترکیه درباره الحشدالشعبی را مردود و آن را دخالت آشکار در امور عراق دانست.

روابط ترکیه و عراق در سال های اخیر، به دلیل اظهارات مداخله جویانه مقامات آنکارا درباره امور داخلی عراق و همچنین ورود نیروهای ترک به شمال آن کشور بارها دچار تنش شده است.

آشنایی با الحشد الشعبی

الحشد الشعبی به دنبال هجوم غافلگیرانه تروریست های داعش در ژوئن 2014 که با کمک برخی کشورهای منطقه مناطق وسیعی از 5 استان عراق را اشغال کرده و تا دروازه های بغداد و اربیل رسیده بودند، با فتوای جهاد کفایی آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعه شکل گرفت و طی حدود 30 ماه جنگ علیه داعش ، نقش مهمی در آزادسازی مناطق اشغالی ایفا کرده است.

این گروه رسما زیر نظر نخست وزیر عراق به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح در عملیات نظامی شرکت می کند.

 تاکنون بیشترین دشمنی با الحشدالشعبی را دولت های منطقه ای سعودی و ترکیه داشته اند که ناظران اوضاع منطقه معتقدند با توجه به مدارک و اسناد موجود، این دو کشور جزء کشورهای اصلی متهم به حمایت از گروه های تروریستی و از جمله داعش هستند. 

نقش نیروهای حشد الشعبی در عراق و هماهنگی با دولت این کشور در مقابله با تروریسم باعث برهم خوردن معادلات تروریست‌ها و حامیانشان در عراق شده است و این وضعیت به شدت حامیان تروریست‌ها را نگران کرده است و آنان درصدد انتقامجویی از این تشکل مردمی برآمده‌اند.116/111

بیشتر بخوانید:

تصویب قانون فعالیت تشکیلات الحشد الشعبی در مجلس عراق

حیدرالعبادی بودجه حشد‌الشعبی را افزایش داد

نقش مهم حشد الشعبی در عملیات آزادسازی موصل