این حوزه در یکصد کیلومتری مرز اسرائیل قرار دارد اما این رژیم آن را در حوزه اقتصادی خود قلمداد می کند.
این حوزه 203 تریلیون فوت مکعب گاز دارد و رژیم صهیونیستی میخواهد با تسلط برآن خود را از یک مصرف کننده انرژی به صادرکننده آن تبدیل کند و از آن به عنوان ابزار سیاسی و اقتصادی در راستای سیاست های توسعه طلبانه خود استفاده کند.
رژیم صهیونیستی از افزایش نیاز غرب بخصوص اروپا به گاز بعد از جنگ اوکراین که به کاهش صادرات گاز روسیه انجامیده است به عنوان فرصتی برای تحقق اهداف خود استفاده می کند و از این طریق می خواهد این کشورها را با خود همراه سازد.
در این راستا، رژیم اسرائیل به تازگی قراردادی با یک شرکت انگلیسی یونانی برای حفاری در حوزه گازی کاریش منعقد کرده اما تضمین امنیتی آن را خودبرعهده گرفته با اینحال برخی منابع خبری حاکی از این است که این مسئولیت را به آمریکا واگذار کرده و دو ناو آمریکایی در این منطقه مورد اختلاف مستقر شده است.
اگر چنانچه این خبر هم درست بوده باشد باز بر اهمیت اقدام حزب الله در به پرواز در آوردن سه پهپاد شناسایی به سمت حوزه گازی کاریش می افزاید و نشان میدهد که حزب الله تحت هیچ شرایطی دست از مسئولیت خود در این زمینه برنخواهد داشت.
تا پیش از اینکه تجاوز و تعرض رژیم صهیونیستی به حوزه گازی کاریش و دیگر مناطق مورد اختلاف که به حدود هزار و 400 کیلومتر مربع می رسد صورت آشکار و علنی به خود بگیرد مخالفان داخلی و خارجی حزب الله همواره بر این موضوع تاکید و اصرار میکردند که دیگر نیازی به سلاح حزب الله نیست و باید خلع سلاح شود، اما اکنون دیگر این توجیه از دست این مخالفان گرفته شده و اهمیت و ضرورت حفظ سلاح حزب الله بیش از پیش برای لبنانی ها ازدولت و مردم این کشور و حتی مخالفان و رقبای آن مشخص شده است.
با وجود اختلاف نظرهای داخلی تقریبا می توان گفت اغلب لبنانی ها در اینکه همانند سایر کشورها بتوانند از منابع و ذخایر انرژی خود بهرمند شوند تا بتوانند بر فقر و بحران اقتصادی افسار گسیخته فائق بیایند اتفاق نظر دارند و آنهایی هم که دل به میانجیگری آمریکا دوخته بودند به عینه دیدند که آمریکا به روال معمول جانب این رژیم را گرفت و حتی طبق برخی منابع برای حفاظت از حفاری در منطقه مورد اختلاف کشتی فرستاده است.
این در حالی است که دولت لبنان روی بهرهبرداری از منابع گازی و نفتی خود حساب خاص بازکرده و «نجیب میقاتی» نیز یکی از اولویت های دولت جدید خود را بهرهبرداری از این منابع اعلام کرده است و این در حالی است که لبنان هیچ تضمینی بجز سلاح حزب الله برای صیانت از این منابع در اختیار ندارد و از این دید تجاوز و تعرض اسرائیل به حوزه گازی لبنان اهمیت و ضرورت حفظ سلاح حزب الله را دوچندان می سازد و همه تلاش های تبلیغاتی و سیاسی که طی سال ها و دهه های اخیر علیه آن صورت گرفته را بر باد می دهد.
از این جهت اسرائیل با این تعرض خود را با یک پارادوکسیکال جدید روبرو می سازد ضمن اینکه زمینه قانونی و حقوقی را برای حق دفاع لبنان و حزب الله فراهم می کند.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117